Hyppää sisältöön

Viisi syytä matkustaa Rovaniemelle tänä talvena – vietä unohtumaton loma Lapissa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 13.11.2020
Rovaniemi on suosittu matkakohde, josta löytyy kiinnostavia aktiviteetteja ja erinomaisia ravintoloita.

1. Helppo yhteys Rovaniemelle

Rovaniemelle on helppo matkustaa ympäri Suomea, sillä kaupunkiin on erinomaiset yhteydet. Suora lento Helsingistä kestää noin tunti kaksikymmentä minuuttia.

Suomen pääradan varrelta eli Helsinki–Hämeenlinna–Tampere–Seinäjoki–Kokkola–Ylivieska–Oulu-reitin tuntumasta Rovaniemelle pääsee näppärästi junalla. Monet pääradalla liikennöivät junat jatkavat matkaansa aina Rovaniemelle saakka, minkä lisäksi Oulusta on erinomaiset vaihtoyhteydet Rovaniemelle. Junamatka Oulusta Rovaniemelle kestää hieman yli kaksi tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
RovaniemiRovaniemi, Suomi
Rovaniemelle on helpot kulkuyhteydet lähes kaikkialta Suomesta.

Muualta Suomesta Rovaniemelle pääsee joko autolla tai linja-autolla. Matkahuollon lisäksi myös Onnibus liikennöi Rovaniemelle.

2. Erinomainen majoitusvalikoima

Rovaniemi on matkailijoiden suosikkikohde, mistä syystä kaupungin majoitustarjonta on erinomainen. Talvikaudella useimmat hotellit ovat monesti täynnä erityisesti viikonloppuisin, mutta nyt on mainio tilaisuus päästä majoittumaan kaupungin tasokkaissa hotelleissa.

Tavallisten hotellien lisäksi Rovaniemellä voi majoittua toinen toistaan mieleenpainuvimmissa erikoishotelleissa. Esimerkiksi iglu- ja lumihotellit ovat Rovaniemellä hyvin suosittuja, mistä syystä niitä on kaupungin alueella useita. Myös luksusmökkejä on saatavilla runsaasti.

Inka KhanjiRovaniemi, Suomi
Rovaniemen majoitustarjonta on hyvä, ja hotelliaamiaiset herkullisia.

Ellei mieluisaa tai vapaata majapaikkaa löydy hotelli- tai mökkitarjonnasta, voi Rovaniemellä majoittua myös esimerkiksi hyvätasoisessa Hostel Café Kodissa tai jostakin kaupungin 500:sta Airbnb-majoituksesta.

3. Talvi jatkuu pitkälle

Rovaniemi sijaitsee Pohjois-Suomessa Napapiirin korkeudessa, mistä syystä talvi kestää kaupungissa pitkään. Kaamos väistyy helmi–maaliskuun taitteessa, jolloin Rovaniemellä voi nauttia kirkkaista pakkaspäivistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiRovaniemi, Suomi
Talvikeleistä pääsee nauttimaan Rovaniemellä pitkälle kevääseen.

Tavallinen talvilämpötila Rovaniemellä on 15 pakkasasteesta -25 asteeseen, joten kaupungissa pääsee kokemaan todellisen talven. Ilma lämpenee pikkuhiljaa kevätkuukausien edetessä, ja keskilämpötila on ensimmäistä kertaa plussan puolella keskimäärin toukokuussa. Talvinen matka Rovaniemelle onnistuu siis mainiosti vielä vaikka huhtikuussakin.

4. Runsaasti talviaktiviteetteja

Talvinen loma Rovaniemellä on täynnä tekemistä, sillä kaupungissa on valtavasti tarjolla erilaisia aktiviteetteja, eikä lomaa tarvitse viettää sohvalla tai sängynpohjalla makoillen.

Urheilulomaa kaipaavat matkailijat voivat viettää päivänsä esimerkiksi lasketellen Ounasvaaran rinteillä tai hiihdellen ja tutustuen alueen laajaan latuverkostoon. Santasportin urheiluopisto tarjoaa mahdollisuuden kokeilla monia hyvin erikoisiakin urheilulajeja, esimerkiksi liukulumikenkäilyä, mäkihyppyä, läskipyöräilyä ja ampumahiihtoa.

Inka KhanjiRovaniemi
Rovaniemen luonto luo monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun.

Vielä vauhdikkaampaa menoa kaipaavat voivat kokeilla talven 2018 uutuutta sähkökelkkaa, joka on täysin saasteeton vastine moottorikelkalle. Sähkökelkkasafareita tarjoaa toistaiseksi vain Arctic Snow Hotel & Glass Igloos -hotellin yhteydessä toimiva Aurora eMotion.

Rovaniemen talvi tarjoaa myös monia muita elämyksiä. Kaupungin keskustaa halkova Kemijoki muuttuu talvella kaupunkilaisten olohuoneeksi, missä päivää vietetään muun muassa hiihdellen ja pilkkien. Joella on myös mahdollisuus piipahtaa avannossa, ja esimerkiksi Ounasvaaran latu tarjoaa mahdollisuuden saunoa lumisaunassa avantouinnin jälkeen.

5. Monia mainioita ravintoloita

Rovaniemen ravintolatarjonta yllättää ensikertalaisen, sillä matkailijoiden vakiintuneen suosion vuoksi kaupungissa on valtavasti korkeatasoisia ravintoloita. Rovaniemellä voikin herkutella esimerkiksi autenttisilla aasialaisilla mauilla, raikkailla meksikolaisruoilla, laadukkaalla italialaistyylisellä pizzalla tai perinteisillä lappilaisilla herkuilla.

Inka KhanjiRovaniemi, Suomi
Rovaniemellä on erinomainen ravintolatarjonta, josta kannattaa ottaa kaikki irti.

Valtaosa ravintoloista sijaitsee kaupungin keskustassa, ja esimerkiksi Valtakadulla, Rovakadulla ja Ainonkadulla sijaitsee monia niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa hyvin suosittuja ruokapaikkoja. Keskustan ulkopuolella parhaat ravintolat löytyvät usein hotellien yhteydestä ja niitä on runsaasti vaikkapa Joulupukin pajakylän ympäristössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijoiden lisäksi myös paikalliset ovat ottaneet Rovaniemen ravintolatarjonnan omakseen, mikä takaa ravintoloiden hyvän menestyksen myös talvikauden ulkopuolella.

>> Lue lisää vinkkejä Rovaniemelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Easyjetin uudet reitit Rovaniemeltä

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa viisi uutta reittiä Rovaniemeltä

Wienin katukuvaa, raitiovaunu auringonlaskussa.

Austrian Airlines aloittaa lennot Rovaniemeltä: suora lentoreitti Wieniin

Madrid, Espanja

Iberia aloittaa lennot Rovaniemeltä Madridiin – talvireitti helpottaa matkustamista Lapista Espanjaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja