Hyppää sisältöön

Tästä kaupungista ei puutu kesätunnelmaa! Katso 10 vinkkiä Porvooseen ja vietä onnistunut päivä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.07.2022
Monien suomalaisten rakastama Porvoo on tunnelmallinen kesäkaupunki, jonne vyöryy kesäisin turisteja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Lue vinkit onnistuneeseen kesäpäivään Porvoossa ja nauti kaupungin omaleimaisesta tunnelmasta!

Porvoo kuuluu kesään

Helsingin koillispuolella, noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Porvoo on kaunis kesäkaupunki, jonka punaiset aitat, kesätunnelmaa henkivä Vanha Porvoo sekä sympaattiset jokilaivat tekevät kesäpäivästä onnistuneen. Kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä, ja esimerkiksi Vanhan Porvoon värikkäät rakennukset sekä mukulakivikatujen varsilla sijaitsevat pienet putiikit ja ravintolat takaavatkin tekemistä vaikka koko päiväksi.

Porvoo on kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkästään matkailijoiden suosima vanha kaupunginosa, ja kaupungissa kannattaa piipahtaa myös Vanhan Porvoon ulkopuolella. Keskustan shoppailumahdollisuudet, tasokkaat ravintolat ja kauniit viheralueet tekevät tästä pienestä kaupungista päiväretken – tai vaikka pidemmänki – arvoisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue vinkit ja vietä aurinkoinen kesäpäivä Porvoossa!

1. Juo kahvit jokilaivassa

Aloita aurinkoinen kesäpäivä Porvoon jokirannassa, missä kesätunnelmaan voi virittäytyä siemailemalla aamukahvia aaltojen tahdissa kevyesti heiluvalla jokilaivalla. Paikallista kahvia on tarjolla esimerkiksi Porvoon paahtimon kahvilassa, jonka edustalle ankkuroitu laiva on mainio paikka rennolle aamukahvihetkelle. Samalla voi katsella risteilyaluksia ja tiirailla, mitä viereisissä punaisissa aitoissa oikein puuhaillaan.

2. Kävele jokirannassa

Porvoon jokiranta on suosittu satamapaikka, ja siellä onkin ankkuroituna runsaasti erilaisia laivoja. Lähde kävelylle pitkin jokirantaa ja muista vilkuttaa ohitse lipuville laivoille. Joen lounaispuolelta avautuu mainio näkymä Vanhaan Porvooseen, ja rantaa vierustava pieni polku on mainio reitti rentouttavalle päiväkävelylle. Reitin varrella on myös penkkejä, joille voi istuutua katselemaan Porvoonjoen toisella puolella avautuvaa historiallista näkymää.

3. Kiertele Vanhassa Porvoossa

Porvoon tunnetuin nähtävyys on Porvoonjoen tuntumassa sijaitseva keskiaikainen Vanha Porvoo. Värikkäistä puutaloista sekä mukulakivikaduista koostuvan vanhankaupungin 550 rakennuksessa riittää katseltavaa, ja historiallisista taloista 250 on yhä asuinkäytössä. Vanhassa kaupunginosassa aika kuluu hujauksessa, sillä Vanhan Porvoon tunnelmallinen ilmapiiri vie nopeasti mukanaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiPorvoo
Porvoon ravintolamaailma tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja.

4. Syö illallista Porvoossa

Kruunaa onnistunut lomapäivä ja varaa pöytä porvoolaisesta ravintolasta. Joen varrella ja Vanhassa Porvoossa on lukuisia tasokkaita ravintoloita, joissa kannattaa vierailla myös pitkän matkan takaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Bistro Sinne, liharavintola Meat District sekä kotiruokaan erikoistunut Ravintola Hanna-Maria.

>> Lue lisää ravintolavinkkejä Porvooseen!

5. Piipahda herkkupuodeissa

Vanhassa Porvoossa on lukuisia herkkupuoteja, joiden ohi ei sokerin ystävä voi noin vain kävellä. Tunnetuin on aivan vanhankaupungin reunalla sijaitseva Brunbergin myymälä, joka on tunnettu paitsi makeista herkuistaan myös anteliaista maistiaisistaan. Brunbergilla on Porvoossa myös toinen myymälä, joka sijaitsee tehtaan yhteydessä keskustan ulkopuolella. Vanhan Porvoon alueella on myös muita herkkuputiikkeja, kuten esimerkiksi historiallisia herkkuja myyvä siirtomaatavaraliike Skafferi.

6. Katsele maisemia tuomiokirkolta

Vanhan Porvoon ytimessä sijaitseva Porvoon tuomiokirkko on peräisin 1300-luvulta. Lukuisia kertoja palanut kirkko ja sitä ympäröivä piha ovat suosittuja vierailukohteita, eivätkä vähiten kirkon edustalta avautuvien näkymien vuoksi. Kirkko sijaitsee nimittäin kukkulalla, jonka laelta näkee komeasti Vanhan Porvoon yli joelle.

7. Shoppaile keskustassa

Vanhan Porvoon pikkuputiikkien lisäksi kaupungissa kannattaa shoppailla myös keskustassa. Keskustan alueella on hyvä valikoima ketjuliikkeitä, ja etenkin Linja-autoaseman takaa alkava kauppa-alue tarjoaa kävijöille lukuisia vaate-, kenkä- ja sisustuskauppoja kierreltäväksi.

Inka KhanjiPorvoo
Kaupungin tunnelmalliset hotellit ovat omaa luokkaansa.

8. Vietä aktiivinen päivä alamäkipyöräillen

Porvoon kesä tarjoaa lukuisia ulkoilma-aktiviteetteja, joista hurjapäisille sopii parhaiten vauhdikas alamäkipyöräily. Noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitseva Kokonniemen hiihtokeskus muuttuu kesäisin alamäkipyöräilykentäksi.
Kokonniemi Bike Parkissa voi nauttia vauhdin hurmasta useilla radoilla.

9. Lähde museovierailulle Porvooseen

Historiallisessa Porvoossa on lukuisia museoita, jotka valottavat alueen menneisyyttä. Vanhassa Porvoossa sijaitseva Porvoon museo muodostuu vanhasta raatihuoneesta ja sen vieressä kohoavasta Holmin talosta. Porvoon seudun historiaa ja taidetta esittelevän museon lisäksi kaupungissa on myös muun muassa lelu- ja nukkemuseo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

10. Pulahda uimaan

Uintiretki on tärkeä osa onnistunutta kesäpäivää, ja Porvoo tarjoaa lukuisia uintimahdollisuuksia. Kokonniemen hiihtokeskuksen yhteydessä toimii kesäisin maauimala, mutta kaupungissa on myös lukuisia hyviä uimarantoja. Maauimalan lisäksi myös Veckjärvellä sijaitsevalla Hasselholman uimarannalla on valvonta.

>> Lue lisää vinkkejä Porvooseen Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Finland / Vastavalo ja Inka Khanji

Mitä muuta Porvoossa kannattaa tehdä? Kerro omat vinkkisi kommenteissa!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Ravintola Porvoossa

Porvoon parhaat ravintolat – 10 vinkkiä kävijälle

Vanha Porvoo kuvattuna ylhäältä: mutkittelevia katuja ja värikkäitä taloja

Porvoon parhaat nähtävyydet – 16 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Klovharun, Porvoo

Hei Muumi-fani! Tiesitkö, että Tove Janssonin kesämökkisaarelle voi päästä vierailulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja