Hyppää sisältöön

Tahko on menevä matkailukeskus kesälläkin – lue vinkit kotimaan aktiivilomaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.05.2016
Laskettelurinteistään ja hiihtomahdollisuuksistaan tunnettu Tahko tarjoaa paljon aktiviteetteja myös kesällä. Tutustu kesäisen Tahkon tarjontaan ja poimi parhaat vinkit lomallesi!

Tahko on monipuolinen lomakohde

Tahko sijaitsee Itä-Suomessa, noin 65 kilometrin päässä Kuopiosta. Se on tunnettu ennen kaikkea loistavista laskettelurinteistään, hyvistä hiihtomaastoistaan sekä after ski -bileistään, jotka jatkuvat aamun pikkutunneille saakka.

Tahko on kuitenkin monipuolinen matkailukeskus kesälläkin. Alueen kauniissa maisemissa on mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin kuten melontaan, maastopyöräilyyn, ratsastukseen ja suunnistukseen. Tahkolla on myös kaksi täysimittaista golfkenttää, jotka ovat hyvin kauniita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella järjestetään kesällä erilaisia tapahtumia. Tahkolla pidetään muun muassa Suomen suurin ja haastavin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB sekä kuntoilijoille ja ammattilaisille suunnattu Finntriathlon-kilpailu. Lisäksi tarjontaan kuuluu juhannusfestarit sekä kesäteatteria.

Tahkolla on runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Alueella on mökkimajoitusta, hotelleja sekä huoneistohotelleja. Alueella on noin 10 000 vuodepaikkaa, joten jokaiselle löytyy mieluisa majoitusvaihtoehto. Alueella on myös runsas ravintola- ja kahvilatarjonta.

Lue viisi vinkkiä ja lähde viettämään aktiivista kesälomaa Tahkolle!

Golf
Tahkon golfkentät kuuluvat Suomen kauneimpiin.

1. Golfaa kauniissa maisemissa

Tahkolla on kaksi täysmittaista golfkenttää, jotka kuuluvat Suomen kauneimpiin kenttiin.

Vuonna 2000 avattu puistomainen Old Course sijaitsee kävelymatkan päässä Tahkon keskustasta. Old Courselta avautuvat näkymät niin Syvärinjärvelle kuin laskettelurinteillekin. Vuonna 2008 valmistunut New Course tarjoaa upeiden maisemien lisäksi pelaajalle korkeuseroja, pidemmän radan ja kapeampia väyliä. Se on sopivan haastava kaiken tasoisille pelaajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Molempien kenttien läheisyydessä on laadukkaat majoitus- ja ravintolapalvelut. Kummallakin kentällä on opetusta niin aloittelijoille kuin tekniikkaharjoittelua kaipaavalle. Alueella järjestetään myös erilaisia yritystapahtumia ja kilpailuja.

2. Nauti järvimaisemista melontaretkellä

Syvärinjärvellä kulkee lukemattomia melontareittejä. Melonta kuuluukin kesäisen Tahkon parhaaseen antiin. Melontaretkiin voi yhdistää myös uimista ja kalastusta.

Syvärin saariin ja kauniisiin maisemiin voi lähteä tutustumaan omatoimisesti tai ohjelmapalveluyrittäjän johdolla. Ohjelmapalveluyrittäjiltä voi myös vuokrata tarvittavat välineet.

Alueen reitit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin omatoimimatkailijoille. Reitteihin kannattaa tutustua ennakkoon esimerkiksi verkossa. Reittikartan saa myös tulostettua mukaan.

maastopyöräilijiä
Tahkon upeissa maisemissa voi patikoinnin lisäksi maastopyöräillä.

3. Retkeile upeassa luonnossa

Tahkon upeissa maisemissa on mainiot retkeilymaastot. Siellä voi vaeltaa, maastopyöräillä, suunnistaa sekä ulkoilla vaihtelevissa maastoissa. Alueelta löytyy helppojen reittien lisäksi haastavia reittejä niille, jotka haluavat haastaa itseään.

Reittien varrella on nuotiopaikkoja, joissa voi nauttia eväät. Alueen monipuolinen luonto tarjoaa ihmeteltävää kaikille. Käymisen arvoinen kohde on esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualue. Pisanmäen korkeimmalla kohdalla on näkötorni, josta voi ihailla upeita järvi- ja vaaramaisemia.

Toinen hieno käyntikohde on Huutavanholman luonnonsuojelualue. Suojeltu lehtoalue on jyrkkäpiirteistä, paikoin louhikkoista mäkimaastoa. Alue on haastavakulkuinen, joten perheen pienimmille se ei sovellu. Alueella ei myöskään voi ajaa maastopyörällä. Kauniit maisemat ja upea luonto kuitenkin palkitsevat patikoitsijan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tahkonrinteille voi nousta myös maisemahissillä katselemaan ympäristöä. Matkalla tuolihissin ala-asemalle on mukava nuotiopaikka, jossa voi pysähtyä paistamaan vaikkapa makkaraa. Hissin yläasemalla on ravintola, jossa voi nauttia virkistävän juoman.

4. Hullaannu hevosista

Tahkolla on hyvät ratsastusmahdollisuudet niin kokeneelle kuin aloittelevallekin ratsastajalle. Ratsastuskeskus Tahko Areenalla on laadukkaat ratsastuskentät sekä maneesi, joissa pidetään ratsastustunteja ja erilaisia kursseja. Siellä voi kokeilla myös hevosjalkapalloa. Talvella on tarjolla myös hiihtoratsastusta. Oman hevosen voi halutessaan ottaa mukaan, sillä Tahko Areenalla on myös hevoshotellipalvelut.

Niin Tahko Areena kuin kotieläinpiha Tahko Farm järjestävät islanninhevosvaelluksia upeissa maisemissa. Valittavana on erimittaisia vaelluksia ja niille voi osallistua vaikka kokemusta hevosista ei olisikaan. Matkavauhti valitaan ryhmän kokemuksen mukaan. Maisemat joissa liikutaan vaihtelevat vuodenajan mukaan. Paikka on hyvä varata etukäteen. Varusteita saa tarvittaessa vuokrattua, mutta omat varusteet kannattaa ottaa mukaan.

Islanninhevonen
Tahkolla voi osallistua islanninhevosvaellukselle.

5. Frisbeegolfaa ja keilaa

Kesällä 2015 Tahkolle on auennut 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata sijaitsee Tahkon uudessa lähiliikuntapaikassa Tahko Spa Hotellin lähellä. Frisbeegolf on laji, joka sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Sopiva ryhmä pelin pelaamiseen on 3-5 henkilöä, joten se sopii hyvin koko perheen yhteiseksi ajanvietteeksi. Radan pelaa läpi noin tunnissa ja se on aloittelijaystävällinen. Kiekkopaketteja saa ostettua Tahko Spa Shopista.

Tahko Spa Hotellissa pääsee keilaamaan kuusirataisessa keilahallissa. Perinteisen tyylin lisäksi hallissa on mahdollista hohtokeilata. Halli on varustettu uusimmalla tekniikalla. Perheen pienimmätkin voivat kokea onnistumisen elämyksiä, sillä radalla on käytössä rännit poistava ratavalliautomatiikka. Hallissa on myös Bowling Bar, joka pitää huolen keilaajien nestetasapainosta.

>> Lue myös: Kesäpäivä Kuopiossa – 10 parasta vinkkiä Savon suveen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Visit Lakeland

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuopion ravintolat

Kuopion ravintolat – 18 vinkkiä, joiden joukosta löydät sopivan vaihtoehdon

Kotimaan syyslomavinkit 2022

Kotimaan syyslomavinkit – viisi kaupunkia, joissa vietät onnistuneen loman

Näköalasaunat Suomessa

Vau! Näin upeita näköalasaunoja Suomesta löytyy – 5 vaihtoehtoa Lapista Helsinkiin

Tällainen on Kuopion lentokenttä – katso kaikki reittilennot ja palvelut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja