Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suomi saa uuden suklaakeitaan! Tänne nousee Fazerin turistihoukutin

Fazer artikkelin kuva
Suomen matkailu
Fazer aikoo rakentaa uuden vierailukeskuksen ilahduttamaan suklaan ystäviä.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 02.06.2015
facebook   whatsapp

Uudet puitteet kasvavalle kävijämäärälle

Makeisvalmistaja Fazer rakentaa uuden vierailukeskuksen tehdasalueelleen Vantaalle. Uusi keskus tulee laajentamaan Fazerin vierailumarkkinoinnin kapasiteettia ja mahdollistaa suuremmat kävijämäärät tehtaalla.

Fazer on vastaanottanut vierailijoita tehdasalueelleen jo yli 60 vuoden ajan ja on aina ollut hyvin suosittu kohde esimerkiksi luokkaretkeläisille. Joka vuosi noin 50 000 ihmistä vierailee Fazerilla, ja suurempikin määrä olisi kiinnostunut vierailusta.

Pääosa kävijöistä on suomalaisia koululaisia ja opiskelijoita. Lisäksi kasvava määrä vierailijoita tulee Ruotsista, Venäjältä, Virosta ja Japanista. Fazerin mukaan uusi keskus tarjoaa vierailijoille entistä elämyksellisemmän näyttelykokemuksen tutustuttamalla heidät muun muassa yhtiön tuotevalikoimaan, pitkään historiaan, yritysvastuullisuuteen ja innovaatioihin.

– Tähän asti emme ole voineet ottaa vastaan kaikkia kiinnostuneita vierailijaryhmiä. Olen iloinen ja innoissani uuden vierailukeskuksen rakentamispäätöksestä. Se tulee mahdollistamaan meille inspiroivan ja opetuksellisen brändikokemuksen luomisen, sanoo Christoph Vitzthum, Fazerin konsernijohtaja ja toimitusjohtaja.

Fazerin perinteet Vantaalla ovat pitkät

Uudella vierailukeskuksella odotetaan olevan myönteisiä vaikutuksia myös paikallistalouteen.

– Vantaan kaupunki on hyvin tyytyväinen Fazerin päätökseen. Keskus tukee paikallista taloutta ja on myös erittäin tervetullut lisä perheille suunnattuihin kohteisiimme, sanoo Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja Jose Valanta.

Uudet rakennukset suunnittelee suomalainen Arkkitehtitoimisto K2S Oy. Rakennustyöt alkavat syksyllä 2015, ja vierailukeskus sekä kokouskeskus ovat valmiita vuoden 2016 loppuun mennessä.

– Fazer on perheyritys, jolla on ollut tuotantoa Vantaalla 1950-luvulta lähtien. Vantaa on tärkeä alue meille. Haluamme myös muiden vantaalaisten toimijoiden hyötyvän Fazerin kasvavasta vierailijamäärästä. Odotan mielenkiinnolla rakennusten suunnitelmien näkemistä ja vielä enemmän vieraiden vastaanottamista uuteen keskukseemme, sanoo Christoph Vitzthum.

Lähde: Fazer
Kuva: iStockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.