Hyppää sisältöön

Ruka kutsuu rinteisiin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 30.10.2013
Kuusamon Ruka lupaa laskettelijoille ja lautailijoille yli 200 laskupäivää vuodessa.

Laskettelua, lautailua ja murtomaahiihtoa

Ruka on Suomen toiseksi suurin hiihtokeskus, jossa on yhteensä 34 laskettelurinnettä ja 21 hissiä. Keskuksesta löytyy myös FIS-kilpailurinne.

Rukalla otetaan huomioon myös lautailijat. Super Pipea riittää 130 metriä ja crossiradan suunnittelussa on hyödynnetty Suomen lumilautailuliiton puheenjohtajan näkemyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rukalta ja Kuusamosta löytyy reilusti latuja myös perinteisen hiihdon ystäville. Murtomaahiihtäjien latupituudet vaihtelevat kymmenestä kymmeniin kilometreihin.

Autoton rinnekylä

Laskettelukeskus Ruka on viime vuosina kiinnittänyt huomiota helppoon liikkumiseen rinnekylässä, jonka alle sijoitettu parkkihalli pitää keskustan autottomana. Sen ansiosta kylässä on helppo liikkua jalan.

Yksi syy kävelykaupungin lanseeramiselle on turvallisuus, sillä enää rinteille kulkiessa ei tarvitse ylittää autoteitä. Samalla kylään on avattu useita uusia ravintoloita pizzapaikasta baareihin.

Kuten muissakin laskettelukeskuksissa, järjestetään Rukallakin erilaisia retkiä ja safareita. Erikoisuuksina Kuusamosta voi mainita talvikalastusretket ja päiväsafarit Venäjän puolelle. Lisäksi Rukalla voi kokeilla carting-autoilua jäällä ja käydä paijaamassa poroja.

Rukalle ja Pyhälle samalla lipulla

Kaikki Rukan hissiliput käyvät myös muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Pyhätunturin laskettelukeskuksessa. Viiden päivän liput ja sitä pidemmät liput mahdollistavat myös yhden laskupäivän Sallassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rukalla myydään kaikenlaisia lippuja kertanoususta aina kymmenen päivän lippupaketteihin saakka. Pidempään alueella viihtyvät voivat hankkia kausikortin. Erikoishintoja on tarjolla 6–11-vuotiaille lapsille, 12–17-vuotiaille nuorille ja yli 65-vuotiaille senioreille.

Autolla, junalla tai lentäen Rukalle

Rukalla on neljä hotellia ja tuhansia mökkejä ja huoneistoja. Lisää majoitusta löytyy Kuusamon alueelta – yhteensä vuodepaikkoja on lähes 40 000.

Helsingistä Rukalle on noin 800 kilometriä. Oulusta etäisyys on noin 250 kilometriä. Useat lentoyhtöt lentävät Kuusamoon, jonka kenttää on uudistettu kasvaneen matkustajamäärän tarpeisiin.

Lähin juna-asema on Kemijärvellä, mutta myös Rovaniemeltä ja Oulusta on hyvät juna- ja bussiyhteydet Kuusamoon. Kätevintä on ottaa oma auto junaan ja ajaa itse asemalta perille. Samalla voi ihastella pohjoisen Suomen luontoa.

Tapahtumia läpi kauden

Rukalla järjestetään koko perheelle sopivia tapahtumia läpi koko talvikauden. Tarkka tapahtumakalenteri löytyy hiihtokeskuksen verkkosivuilta.

>> Lue lisää Rukan hiihtokeskuksesta Lumipallo-talvimatkailusivustolta

Teksti: Anna Lehto
Kuva: Visit Finland

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rukan kesäaktiviteetit

Mitä tehdä Rukalla kesällä? Viisi vinkkiä vauhdikkaaseen lomaan

Rukan hotellit

Missä majoittua Rukalla? Tällaisia ovat hiihtokeskuksen hotellit – 7 vinkkiä

Kotimaan pakettimatkat

Aurinkomatkat aloittaa pakettimatkat kotimaassa – kohteina Lappi ja Ruka

Laskettelu Alpeilla

Finnair aloittaa lennot Lyoniin – lähde helposti Ranskan Alpeille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja