Hyppää sisältöön

Koko kesä tekemistä Turussa – poimi kaupungin kiinnostavimmat kesätapahtumat ja herkutteluvinkit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.05.2019
Turku tarjoaa lomailijalle paljon muutakin kuin kaupungin perinteiset vierailukohteet, sillä Turun kesä on täynnä kiinnostavia tapahtumia. Älä tyydy keskinkertaiseen vaan vietä unohtumaton loma Turussa!

ILMOITUS

Kaikki irti Turun kesästä

Oletko jo kokenut Turun tunnetuimmat nähtävyydet, ja tulevalle Turun-lomalle pitäisi keksiä jotain uutta? Elämykset eivät lopu Turussa perinteisiin kohteisiin, sillä urbaanien tapahtumien täyttämä kesäkaupunki tarjoaa tekemistä läpi kesän – ja mikä parasta, monet tapahtumat ovat ilmaisia!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtumien lisäksi kesätunnelmaa nostattaa Aurajoen rannan moninainen ravintola- ja kahvilatarjonta. Jos haluat nauttia kesäsäästä ja herkutella ulkona, nappaa piknikin eväät mukaan vaikkapa Turun kauppahallista ja suuntaa jokirantaan tai esimerkiksi Ruissalon luonnonkauniille alueelle.

Turussa kannattaa vierailla ainakin kerran kesässä, sillä eläväinen kaupunkikulttuuri takaa, että tarjonta uudistuu koko ajan.

Poimi suosikkisi Turun kesän kiinnostavimmista elämyksistä!

1. Padolla-kesäkahvila

Vanhassa turkulaisessa puutalossa Halistenkosken kupeessa sijaitseva Padolla-kesäkahvila on sanalla sanoen elämys. Sympaattisen puutalon pihamaalle asetellut kahvilapöydät ja vastaleivotun pullan huumaava tuoksu yhdistettynä vehreään koskimaisemaan vievät lapsuuden kesiin.

100 syytä matkailla SuomessaKesän 2019 vinkit Turkuun
Uunituore korvapuusti kosken rannalla nautittuna on klassinen kesäelämys.

Jos haluat ottaa kahvilavierailusta kaiken irti, vuokraa kanootti, kajakki tai SUP-lauta ja lähde koskeen! Vesiseikkailun jälkeen tuore pulla maistuu vielä entistäkin herkullisemmalta. Kesäkahvila sijaitsee lyhyen matkan päässä Turun keskustasta ja on avoinna 1.6.–1.9.2019.

Padolla-kesäkahvila

2. Fölin vesibussi

Joko kuulit Turun vesibussista? Jos haluat kokea kesän aidon turkulaisen tavoin, ole fölissä! Se on turkua ja tarkoittaa mukana tai kyydissä olemista, ja vesibussissa se onnistuu ihanien pitsihuviloiden täyttämästä saaristomaisemasta nautiskellen.

100 syytä matkailla SuomessaKesän 2019 vinkit Turkuun
Vesibussimatka Turun keskustasta Ruissaloon tuo vaihtelua bussimatkoihin.

Föli on myös Turun joukkoliikenne, jonka verkostoon vesibussi lukeutuu, bussin, funikulaarin ja kaupunkipyörän lisäksi. Vesibussi liikennöi Turun keskustasta tält pualt jokkee, eli kirkon puolelta, Martinsillan kupeesta Ruissalon luonnonsuojelualueelle, jossa voit nauttia kesäisen Turun parhaista luontoelämyksistä.

Fölin vesibussi

3. Turun linnan turnajaiset

Yhdistä kotimaanmatkailuun aikamatka Turussa 11.–14. heinäkuuta 2019 järjestettävissä Turun linnan turnajaisissa. Koe keskiajan hurjimmat taistot sekä fantastinen pukuloisto ilmielävä, sillä näistä turnajaisista ei kilpailuhenkeä puutu: tapahtuman yhteydessä järjestetään turnajaislajien SM-kilpailut, minkä lisäksi turnajaisiin vihkiytyneitä kilpailijoita saapuu maailman ääristä osallistumaan avoimeen mestaruuskilpailuun.

100 syytä matkailla SuomessaKesän 2019 vinkit Turkuun
Historiallinen tunnelma nappaa mukaansa vauhdilla Turun linnan turnajaisissa.

Tässä tapahtumassa et voi missata haarniskoja, miekkoja, upeita hevosia tai kiihkeää kisatunnelmaa, etkä varmasti haluakaan!

Turun linnan turnajaiset

4. Food & Art Festival Turku

Syyskuun alussa, 5.–8.9. Turussa järjestettävä ruoka- ja taidefestivaali Food & Art Festival Turku on jokaisen ruokaa rakastavan unelma. Kaupungin parhaat makuelämykset ja taidetapaukset kerääntyvät Ruissalon Tapahtumatelakalle tarjoten kävijöille kaikkia aisteja hemmottelevan elämyksen.

Julius KonttinenKesän 2019 vinkit Turkuun
Ruoka- ja taidefestivaaleilla ruoka on kokonaisvaltainen elämys.

Neljän päivän mittaisen tapahtuman aikana kävijät pääsevät herkuttelemaan maailmanluokan mauilla niin Chef’s Menu -illallisen kuin herkullisten maistelupalojen muodossa sekä nautiskelemaan sommelierien ja baarimestareiden tarkkaan valitsemista juomista. Ajankohtaiset taideteokset tuovat kiinnostavaa katseltavaa makupalojen väliin.

Food & Art Festival Turku

5. Ravintola Pinella

Tunnelmallinen Pinella on Turun ikonisimpia ravintoloita, ja se löytyy historiallisen pylväikön siimeksestä. Vaikka ravintola on turkulaisille ja turkulaismielisille tuttu, keittiön uudet tuulet takaavat täysin tuoreen makumaailman. Suomen ja maailman Michelin-ravintoloissa työskennellyt Kim Mustonen kattaa kesän yllättävimmät makuelämykset lautaselle kotoisasti Suomen Turussa.

100 syytä matkailla SuomessaKesän 2019 vinkit Turkuun
Arvokas pylväsrivistö vartioi Pinellan asiakkaita – tästä ravintolasta ei tunnelmaa puutu!

Mustonen kutsuu kokkikollegoitaan esittelemään taitojaan Pinellan keittiöön, ja ensimmäisenä vuorossa on jälkiruokakokki Pinja Paakkonen. Hänen suunnittelemansa maistelumenu pitää sisällään vain jälkiruoaksi soveltuvia herkkuja, kuten esimerkiksi mustalla teellä infusoitua vanukasta. Tämä on herkuttelijoiden valinta!

Ravintola Pinella

6. Kesärauha-festivaali

Turku on kaupunki, jossa sijaitsevalla Vanhalla Suurtorilla julistetaan vuosi toisensa jälkeen joulurauha. Samassa paikassa päästään nauttimaan myös kesärauhasta, nyt tosin festivaalin muodossa.

Osma HarvilahtiKesän 2019 vinkit Turkuun
Kesärauhassa esiintyy muun muassa Paperi T.

14.–15. kesäkuuta 2019 järjestettävä Kesärauha-festivaali nostaa lavalle vaihtoehto- ja indie-musiikin kiinnostavimmat nimet – jos jäit paitsi kaikkien aikojen ensimmäisestä joulurauhan julistuksesta 1300-luvulla, älä missaa Kesärauhaa!

Kesärauha-festivaali

7. Låna-lainavene

Kuvittele, miltä tuntuisi kruisailla menemään vain omassa käytössä olevalla veneellä pitkin Aurajokea. Samalla voisit nauttia urbaanista maisemasta ja bongailla turkulaisia nähtävyyksiä, kuten tuomiokirkon, kaupunginteatterin ja Turun linnan. Tätä kesäelämystä ei kannata jättää väliin Turussa!

100 syytä matkailla SuomessaKesän 2019 vinkit Turkuun
Näin leppoisa kesäretki onnistuu Turussa helposti, nappaa mukaan vain kaverit ja lainavene rannasta.

Veneretki onnistuu helposti, vaikka omaa venettä ei Turusta löytyisikään. Vähätorin rannasta vuokrattavat Låna-sähköveneet ovat helppokäyttöisiä ja mukaan mahtuu jopa kahdeksan kaveria.

Låna-lainaveneet

Lähde: 100 syytä matkailla Suomessa
Kuvat: Visit Turku / Seilo Ristimäki / Iloinen liftari Oy, 100 syytä matkailla Suomessa, Julius Konttinen ja Osma Harvilahti

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen linnat

Suomen upeimmat linnat – 3 paikkaa, jotka haluat nähdä omin silmin

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja