hero taustakuva

Tältä näyttää suurin Helsingissä koskaan vieraillut risteilyalus: Norwegian Breakaway on kolmen ruotsinlaivan kokoinen

Marianne Zitting artikkelin kuva
Risteilymatkat
Helsingin satamaan saapuu tänäkin kesänä lukuisia kansainvälisiä risteilyaluksia. Katso, millainen on kaupungissa ensimmäistä kertaa vieraillut Norwegian Breakaway.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.05.2018
facebook   whatsapp

Kolmen ruotsinlaivan kokoinen luksusalus

Norwegian Cruise Linesin valtava risteilyalus vastaa kooltaan kolmea ruotsinlaivaa. Siksi sille mahtuukin monenlaisia palveluja, sekä hyttejä lähes joka lähtöön. Tarjolla on niin pieniä yhden hengen sinkkuhyttejä kuin ylellisiä sviittejäkin, joissa osassa on jopa oma poreallas. Sviittimatkustajat voivat myös viettää aikaa omalla ylellisellä Haven-osastollaan, jonka tiloista löytyy vain heille tarkoitettu ravintola, baari sekä oma uima-allas.

Ravintoloita alukselta löytyy muutenkin runsaasti, lähemmäs kolmekymmentä. Suurin osa matkustajista ostaa all inclusive -paketin, joka kattaa ruokailut sekä juomat. Pakettiin kuuluu niin a la carte- kuin buffet-ravintoloitakin, joten valinnanvaraa riittää. Lisäksi laivalla on myös lisämaksullisia erikoisravintoloita, jos matkan aikana haluaa testata vaikkapa meren herkkuja tai erityisen maukkaita pihvejä.

Norwegian Breakaway tarjoaa monipuolista tekemistä

Matkan aikana risteilylomaa voi viettää monella tavalla: uima-allasalueiden lisäksi kannelta löytyy esimerkiksi juoksurata ja kiipeilyseinä. Siellä voi myös pelata minigolfia sekä kiipeillä korkeuksissa pitkin köysirataa. Iltaohjelmaksi tarjolla on niin teatteria, elävää musiikkia kuin yökerhokin. Lapsille ja nuorille tekemistä on paljon.

Norwegian Cruise Lines tunnetaan rennosta menostaan: illalliselle ei tarvitse pukeutua hienosti, ja ruokailijat saavat istua missä haluavat. Kiinteitä paikkoja ei siis ole. Vapaamman tunnelman ansiosta yhtiön laivojen matkustajakunta on keski-iältään nuorempaa kuin muiden suurten risteily-yhtiöiden.

Norwegian Breakaway vieraili ensimmäistä kertaa Helsingin satamassa torstaina 17. toukokuuta 2018. Suomeen alus saapui Pietarista, ja jatkoi matkaansa kohti Ruotsia. Kesän 2018 aikana se nähdään useammankin kerran Helsingissä, eikä alusta voi olla huomaamatta.

Laivalla on 18 kantta, joten se erottuu pitkälle Jätkäsaaren laiturissa seistessään. Kesä 2018 on viimeinen, jolloin Jätkäsaaren laituria käytetään, sillä ensi vuonna risteilyalukset ohjataan Hernesaaren uuteen laituriin.

Katso kuvat Helsingissä vierailleesta Norwegian Breakaway -aluksesta!

Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Haven-luokan sviitimatkustajille varatussa lounge-tilassa on mukava istuskella.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Massiivisen risteilyaluksen komentosillalta näkee kauas: tältä siis näyttää Jätkäsaari kapteenin vinkkelistä katsottuna.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Suurimpaan ravintolasaliin mahtuu yhtä aikaa 600 illastajaa. Kaikkiaan laivalla on tilaa lähes 4 000 matkustajalle.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Korkeassa aulatilassa järjestetään monipuolista ohjelmaa.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Aurinkoa voi ottaa eri puolilla laivaa. Tämä peräpään aurinkokansi on varattu vain täysi-ikäisille matkustajille.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Ei korkean paikan kammoisille! Köysirata on huimapäiden suosima tapa viettää aikaa merellä.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Kannella voi pelata myös minigolfia.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Vesiliukumäkiä on kolme, ja kaikissa on eri jyrkkyysaste. Niistä voi siis valita omalle rohkeudelleen sopivimman vaihtoehdon.
Marianne ZittingNorwegian Breakaway
Haven-luokan matkustajien yksityinen uima-allasosto on rauhallinen. Sen lasisen suojakaton voi siirtää pois aurinkoisella säällä.

Teksti ja kuvat: Marianne Zitting

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.