Hyppää sisältöön

Surffaa netissä myös lomalla – kolme vaihtoehtoa kaukomaille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.09.2019
Haluatko pysyä katkeamattomassa yhteydessä verkkoon myös matkalla? Katso vaihtoehdot ja valitse sinulle parhaiten sopiva!

1. Hanki paikallinen liittymä

Helpoin, varmin ja luotettavin tapa päästä verkkoon kaukana kotoa on hankkia paikallinen liittymä. Matkailijoille suunnattuja liittymiä myydään suosituissa matkakohteissa esimerkiksi traveler SIM -nimellä.

Mitä suositumpi matkakohde on, sitä helpommin matkailijoille suunnattuja liittymiä on myynnissä. Esimerkiksi Bangkokin lentoasemalla liittymiä myydään useissa pisteissä lentoaseman saapumisaulassa. Hinnat vaihtelevat, mutta paikallinen liittymä on usein kaikkein edullisin tapa saada verkkoyhteys toimimaan omassa puhelimessa koko matkan ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikallisen palveluntarjoajan liittymä myös takaa varman verkon, joten sen avulla voit lähettää esimerkiksi livevideota vaikkapa maapallon toiselta puolelta.

2. Tilaa oman palveluntarjoajan matkapaketti

Liittymän tarjoajasta riippuen saatavilla voi olla erilaisia matkailijoille suunnattuja datapaketteja, jotka tilataan erikseen. Palveluntarjoaja lähettää maahan saapumisen jälkeen automaattisesti tekstiviestitarjouksen matkapaketista ja se hyväksytään näppärästi tekstiviestillä.

Esimerkiksi Elisan Reissunetti-palvelu sisältää yhden gigatavun verran nettikäyttöä, maksaa noin 20 euroa ja on voimassa EU:n ulkopuolella yli 60 maassa ympäri maailmaa. Vastaava palvelu on tarjolla myös esimerkiksi Telialla ja DNA:lla, joten internetin käyttö kaukomailla on hyvin helppoa. Kohteiden joukkoon lukeutuvat yleisimmät matkailumaat.

Oman palveluntarjoajan matkapaketti on hyvin helppo ja vaivaton tapa päästä verkkoon kaukokohteissa.

3. Surffaa langattoman verkon varassa

Jos et ole valmis maksamaan verkon käytöstä ja kaipaat sitä mahdollisuutta vain aika ajoin, voit pärjätä loman aivan mainiosti pelkästään langattomien verkkoyhteyksien varassa. Esimerkiksi lentokenttien, hotellien ja ravintoloiden langattomat wifit ovat usein asiakkaille ilmaisia ja tarjoavat mahdollisuuden surffata rajattomasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkuvaan yhteyteen tottunut matkailija saattaa aluksi kokea rajatun pääsyn verkkoon rajoituksena, mutta vain aika ajoin käytössä olevaan yhteyteen tottuu nopeasti. Parhaimmillaan rentoudut sitä paremmin, mitä pidemmän aikaa olet ilman verkkoyhteyttä.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sovellusvinkit älypuhelimiin

Onko älypuhelin sinunkin tärkein matkavarusteesi – katso sovellusvinkit!

Suomelle omat emojit

Suomi julkaisee oman emojikokoelman – ensimmäisenä maailmassa!

Puhelimen käyttö matkalla halpenee

Puhelinlaskujen hinnat alas EU:ssa – tässä ovat uudet hinnat

CreateTrips

Haluatko matkakirjailijaksi? Mobiilisovellus julkaisee käyttäjien tekemiä matkaoppaita

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja