Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Surffaa netissä myös lomalla – kolme vaihtoehtoa kaukomaille

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Haluatko pysyä katkeamattomassa yhteydessä verkkoon myös matkalla? Katso vaihtoehdot ja valitse sinulle parhaiten sopiva!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.09.2019
facebook   whatsapp

1. Hanki paikallinen liittymä

Helpoin, varmin ja luotettavin tapa päästä verkkoon kaukana kotoa on hankkia paikallinen liittymä. Matkailijoille suunnattuja liittymiä myydään suosituissa matkakohteissa esimerkiksi traveler SIM -nimellä.

Mitä suositumpi matkakohde on, sitä helpommin matkailijoille suunnattuja liittymiä on myynnissä. Esimerkiksi Bangkokin lentoasemalla liittymiä myydään useissa pisteissä lentoaseman saapumisaulassa. Hinnat vaihtelevat, mutta paikallinen liittymä on usein kaikkein edullisin tapa saada verkkoyhteys toimimaan omassa puhelimessa koko matkan ajan.

Paikallisen palveluntarjoajan liittymä myös takaa varman verkon, joten sen avulla voit lähettää esimerkiksi livevideota vaikkapa maapallon toiselta puolelta.

2. Tilaa oman palveluntarjoajan matkapaketti

Liittymän tarjoajasta riippuen saatavilla voi olla erilaisia matkailijoille suunnattuja datapaketteja, jotka tilataan erikseen. Palveluntarjoaja lähettää maahan saapumisen jälkeen automaattisesti tekstiviestitarjouksen matkapaketista ja se hyväksytään näppärästi tekstiviestillä.

Esimerkiksi Elisan Reissunetti-palvelu sisältää yhden gigatavun verran nettikäyttöä, maksaa noin 20 euroa ja on voimassa EU:n ulkopuolella yli 60 maassa ympäri maailmaa. Vastaava palvelu on tarjolla myös esimerkiksi Telialla ja DNA:lla, joten internetin käyttö kaukomailla on hyvin helppoa. Kohteiden joukkoon lukeutuvat yleisimmät matkailumaat.

Oman palveluntarjoajan matkapaketti on hyvin helppo ja vaivaton tapa päästä verkkoon kaukokohteissa.

3. Surffaa langattoman verkon varassa

Jos et ole valmis maksamaan verkon käytöstä ja kaipaat sitä mahdollisuutta vain aika ajoin, voit pärjätä loman aivan mainiosti pelkästään langattomien verkkoyhteyksien varassa. Esimerkiksi lentokenttien, hotellien ja ravintoloiden langattomat wifit ovat usein asiakkaille ilmaisia ja tarjoavat mahdollisuuden surffata rajattomasti.

Jatkuvaan yhteyteen tottunut matkailija saattaa aluksi kokea rajatun pääsyn verkkoon rajoituksena, mutta vain aika ajoin käytössä olevaan yhteyteen tottuu nopeasti. Parhaimmillaan rentoudut sitä paremmin, mitä pidemmän aikaa olet ilman verkkoyhteyttä.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.