Hyppää sisältöön

Minne helmikuussa kannattaa matkustaa? Katso lista parhaista kohteista erilaisille lomille

 • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.02.2024
Talvipako palmun alle, lapsiperheiden hiihtolomakohteet, värikkäät karnevaalit ja ystävänpäivän romanttiset lomat – minne helmikuussa kannattaa matkustaa?

Missä on lämmintä helmikuussa? Parhaat rantalomat

Kun haluat varmaa aurinkoa helmikuussa, on oltava valmis matkustamaan hieman kauemmas. Näissä kohteissa voit odottaa noin 20–30 asteen lämpöä.

 • Kanariansaaret. Kanariansaarten suosiolle on olemassa tukevat perusteet: talvella ne ovat eurooppalaisille lähin kohde, josta voi luottaa löytävänsä lämpöä. Helmikuussa keskilämpötila on noin 20–22 astetta. Gran Canaria ja Teneriffa ovat aurinkovarmimpia saaria. Myös saarilla juhlittavat riehakkaat karnevaalit ajoittuvat helmikuulle.

>> Katso helmikuun tarjoukset Kanariansaarille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Thaimaa. Helmikuussa Thaimaan rantakohteissa ei tarvitse jännittää lomasään puolesta, sillä trooppinen helle on taattu. Nyt on priima-aika matkustaa Thaimaahan ennen kuin lukemat alkavat maaliskuussa kohota hieman liiankin korkeiksi monen suomalaisen makuun.

>> Katso helmikuun tarjoukset Thaimaahan

Inka KhanjiThaimaa helmikuussa
Helmikuussa Thaimaassa odottaa trooppinen helle.
 • Meksiko. Talvella Meksikon varmin aurinko löytyy Karibianmeren rannalta Jukatanin niemimaalta. Suomesta pääsee suorin lomalennoin Cancuniin, ja pakettimatkan kohteeksi voi valita myös esimerkiksi Playa del Carmenin, Tulumin ja Isla Holboxin.

>> Katso helmikuun tarjoukset Meksikoon

 • Kap Verde. Kun kriteerinä lomalle on pitkät hiekkarannat ja reilun 20 asteen lämpö, sopii kohteeksi Kap Verde. Täällä ei tarvitse juosta nähtävyydeltä toiselle, sillä useista saarista koostuvassa valtiossa eletään rennosti ja nautitaan rantaelämästä ja purjelautailusta. Suomesta tehdään pakettimatkoja Kap Verdelle.

>> Katso helmikuun tarjoukset Kap Verdelle

 • Arabiemiraatit. Mielipiteitä jakava Arabiemiraatit vetää matkailijoita talviauringolla, pilvenpiirtäjämaisemilla ja luksuksella. Helmikuu on suosittua matkustusaikaa, sillä keskilämpötila on noin 25 astetta. Dubain lisäksi Arabiemiraateissa voi lomailla esimerkiksi Abu Dhabissa, Ras Al Khaimahissa ja Ajmanissa.

>> Katso helmikuun tarjoukset Arabiemiraatteihin

Parhaat kaupunkilomat helmikuussa

Helmikuisilla kaupunkilomilla juhlistetaan ystävänpäivää, koetaan karnevaalihumu tai nautitaan kohteista, jotka toimivat aina säähän katsomatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Malaga. Manner-Espanjan suosituimpiin kaupunkeihin kuuluu helmikuussa Malaga, jossa voi päästä parhaimmillaan vaikka jo ottamaan aurinkoa. Hyvää ruokaa, rantoja, ostosmahdollisuuksia ja museoita yhdistelevän kaupungin ympärillä on myös mielenkiintoisia päiväretkikohteita kuten Rondan vuoristokylä.

>> Katso helmikuun tarjoukset Malagaan

 • Venetsia. Sekä ystävänpäivä että karnevaalit osuvat samalle kuulle, mikä tekee Venetsiasta suositun kohteen helmikuussa. Lähde romanttiselle lomalle kumppanisi kanssa tai koe unohtumattomat karnevaalit naamioineen ja asuineen. Karnevaalit ovat käynnissä 13.2. saakka.

>> Löydä edulliset lennot Venetsiaan

ShutterstockHelmikuussa Venetsiaan
Venetsian karnevaalien aikaan kaupungin kaduilla voi bongata upeita asuja.
 • Lontoo. Koska ei olisi hyvä aika matkustaa Lontooseen? Talvella on helppo löytää edullisia lentoja, ja jos sää ei satu suosimaan, ei Lontoossa ole pulaa sisäaktiviteereista museoineen, teattereineen ja tavarataloineen. Hyvällä tuurilla helmikuussa on jo suomalaiseen makuun kevättä ilmassa. 

>> Katso helmikuun tarjoukset Lontooseen

 • Nizza. Helmikuussa kannattaa valita lomakohteeksi Pariisin sijaan Nizza. Ranskan Rivieran isoimmassa kaupungissa alkavat jo hiljalleen näkyä kevään merkit, ja lämpötila nousee noin 15 asteeseen. Ennen kesän matkailijavirtojen saapumista on mukava tehdä retkiä myös muualle Rivieralle.

>> Katso helmikuun tarjoukset Nizzaan

 • Riika. Kun tarvitset edullisen irtioton arjesta, on Riika yksi helpoimpia kohteita viikonloppulomalle ympäri vuoden. Suomesta on Riikaan erinomaiset yhteydet: suoria lentoja liikennöidään Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Tasokkaan hotellin saa kohtuulliseen hintaan, ja mieluisa majoitus pelastaa loman huonolla säällä.

>> Katso helmikuun tarjoukset Riikaan

Haluatko aktiiviloman? Kokeile näitä helmikuussa

Helmikuu on erinomaista aikaa toteuttaa patikointihaaveita tai vuokrata auto ja lähteä roadtripille.

 • Madeira. Vaelluskohteiden aateliin kuuluva Madeira sopii helmikuussa liikunnalliselle lomailijalle. Noin 15–18 asteen keskilämpötila on täydellinen patikointisää. Helmikuu on Madeiralla myös karnevaalikuukausi, jolloin pääsee ihailemaan värikkäitä paraateja. Vuonna 2024 karnevaaleja vietetään 7.–18.2. 

>> Katso parhaat tarjoukset Madeiralle

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHelmikuussa Madeiralle
Madeiralla ei ole helmikuussa liian lämmintä patikoimiseen.
 • Costa Brava. Espanjan koillisosassa sijaitseva Costa Brava haastaa Aurinkorannikon. Vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta sijaitsevalla rannikkoalueella on viihtyisiä kalastajakyliä ja sieviä lomakohteita, joihin löytyy Suomesta edullisia pakettimatkoja. Lämpötila voi helmikuussa nousta lähelle pariakymmentä astetta.

>> Katso helmikuun tarjoukset Costa Bravalle

 • Kanariansaaret. Rantalomien lisäksi Kanariansaaret ovat aktiivilomien klassikkoja! Mukavan leuto sää tekee ulkoilusta miellyttävää, ja saarilla pääsee harrastamaan lähes lajia kuin lajia. Kokeile esimerkiksi surffausta Fuerteventuralla ja vaellusta tai golfia Gran Canarialla ja Teneriffalla. 

>> Katso helmikuun tarjoukset Kanarialle

 • Egypti. Monet himosukeltajat rankkaavat Egyptin sukellusvedet maailman parhaiden joukkoon. Helmikuussa yhdistät Punaisenmeren rantakohteissa aurinkoloman ja aktiviteetit. Suomesta tehdään pakettimatkoja muun muassa Hurghadaan ja Marsa Alamiin.   

>> Katso helmikuun tarjoukset Egyptiin

ShutterstockHelmikuussa Egyptiin
Egyptissä voi harrastaa sukellusta ympäri vuoden.
 • Turkki. Kesäkaudelta tuttuihin rantakohteisiin voi matkustaa ympäri vuoden. Jos keskikesän helteissä Turkin lomakohteissa ei jaksa tehdä muuta kuin maata auringossa ja pulahtaa välillä mereen vilvoittelemaan, voi helmikuussa testata esimerkiksi vaellusreittejä tai lomakeskuksen treenipuitteita.

>> Katso helmikuun tarjoukset Turkkiin

Lasten kanssa – parhaat kohteet hiihtolomalle

Koululaisten hiihtolomia vietetään porrastetusti kolmella eri viikolla helmi–maaliskuussa. Ensimmäiset lomat pyörähtävät käyntiin viikoilla 8 ja 9. 

 • Kanariansaaret. Kohtuullinen lentomatka, miellyttävä ilmasto ja vain kahden tunnin aikaero – Kanaria on helppo kohde lasten kanssa. Saarilta löytyy runsaasti lapsiperheiden tarpeisiin räätälöityjä hotelleja sekä koko perheelle sopivia aktiviteetteja. Lämmitetyssä uima-altaassa tarkenee hyvin uida myös helmikuussa.

>> Katso helmikuun tarjoukset Kanariansaarille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Espanjan Aurinkorannikko. Suomalaiset rakastavat Costa del Solia eli Espanjan Aurinkorannikkoa, jossa lomailu on helppoa ja aurinkovarmaa. Jos haluat helmikuussa lämpöä mahdollisimman lyhyen lennon päässä, on tässä oikea määränpää. Rantojen lisäksi alueella on runsaasti kiinnostavia kulttuurikohteita.

>> Katso helmikuun tarjoukset Aurinkorannikolle

ShutterstockPerheloma helmikuussa
Lasten kanssa uima-allas on usein loman isoin hitti.
 • Kotimaan kylpylät. Monessa perheessä aikataulut tai budjetti eivät salli ulkomaanlomaa suosituimmilla lomaviikoilla. Kotosalla vietetyn hiihtoloman kruunaa kylpylävierailu omassa kaupungissa tai hieman kauempana.

Katso lista kaikista Suomen kylpylöistä!

 • Kotimaan hiihtokeskukset. Perinteisin tapa viettää hiihtolomaa on tietysti hiihtää tai lasketella. Rinteisiin päästäkseen ei välttämättä tarvitse matkustaa Lappiin asti – kotimaassa on yllättävän kattava valikoima hiihtokeskuksia ympäri maata.

Katso lista kaikista Suomen hiihtokeskuksista!

 • Tallinna. Tallinna on kiinnostava ja ajankohtainen ympäri vuoden, ja kaupungista löytyy jokaisella vierailulla jotain uutta. Tallinnaan pääsee lautalla Helsingistä tai lentäen Helsingistä ja Tampereelta.

Koko perheelle sopivia aktiviteetteja Tallinnaan löydät tästä lapsiperheen oppaasta.

>> Katso helmikuun tarjoukset Tallinnaan