hero taustakuva

Ryanairin uudet matkalaukkusäännöt kuumentavat tunteita – Espanja suunnittelee lentoyhtiön boikottia

Ryanair artikkelin kuva
Lennot
Jatkossa Ryanairin halvoilla lennoilla ei välttämättä pääse enää Espanjan kohteisiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.01.2018
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Sakot kahdesta käsimatkatavaralaukusta

Halpalentoyhtiö Ryanair on tuttu välillä liiankin tiukoista matkalaukkusäännöistä, jotka tuovat harmaita hiuksia niin matkustajille kuin lentokenttähenkilökunnallekin. Yhtiön uusin tempaus on suututtanut perinpohjaisesti Espanjan lentoyhtiöitä hallinnoivan Asetran, joka yrittää nyt saada Espanjan valtion sekä matkustajat tukemaan Ryanair-boikottia.

Maanantaina 15. tammikuuta 2018 voimaan tulleen uuden säännön mukaan Ryanairin lennoille voi ottaa kaksi käsimatkatavaralaukkua vain, jos on ostanut priority boarding -statuksen. Ryanairin mukaan uuden säännön tavoite on ehkäistä lentojen myöhästymistä.

– Kaikki Ryanairin matkustajat voivat edelleen ottaa kaksi käsimatkatavaralaukkua matkustamoon, mutta koska lentojemme käyttöaste on jopa 94 prosenttia, matkustamossa ei ole tilaa kaikille laukuille. Siitä syystä pyydämme niitä matkustajia jotka eivät ole maksaneet priority boarding -mahdollisuudesta, laittamaan laukkunsa ruumaan ilmaiseksi, jotta voimme vähentää lentojen myöhästymisiä, sanoo Ryanairin edustaja Kenny Jacobs.

Asetran edustajat pitävät Ryanairin tempausta puhtaasti ryöstönä ja selkeänä hyväksikäyttönä, minkä vuoksi se on pyytänyt Espanjan valtiolta tukea lentoyhtiön boikotoimiseen. Ryanairin asema Espanjan lentomarkkinoilla on vahva, mutta Asetra toivoo Espanjan valtion tarjoavan jatkossa Ryanairille varatut lentoslotit eli lentoaikatauluihin varatut paikat muille lentoyhtiöille protestoidakseen irlantilaisyhtiön uusinta matkalaukkusääntöä.

Matkalaukku ruumaan ilman lisämaksua voi kuulostaa mukavalta lisältä, mutta isobritannialaisen verkkolehti Daily Mailin haastattelemien matkustajien mukaan käytäntö on hankala.

Ryanair on myös ilmoittanut 50 euron suuruisesta sakkomaksusta kaikille, jotka yrittävät matkustaa kahden käsimatkatavaralaukun kanssa ilman priority boarding -lisämaksua.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Ryanair

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.