Hyppää sisältöön

Pikavuoro maailman ympäri starttaa!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.07.2013
Kaikkien aikojen bussiseikkailu alkaa huomenna - Thaimaan tulvista huolimatta luvassa on varmaa viihdettä koko pitkäksi talveksi.

Kiireinen kippari valmiina lähtöön

Se pyörii sittenkin, on pikavuorokippari Jani Laine saattanut ajatella Ajokki Royalin konetta viime aikoina käynnistellessään. Pikavuoron startti maailmanympärimatkalleen ei ole ollut kaikkein helpoin.

Thaimaan viimeaikaiset tulvat ja autovanhuksen tekniset haasteet ovat pitäneet kipparin kiireisenä jo useamman viikon ajan. Nyt kuitenkin kaikki alkaa olla valmista Ajokki Royalin suurta maailmanvalloitusta varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen viihtynyt Thaimaassa, mutta rehellisesti sanottuna lähdön valmistelu on ollut todella rankkaa. Olen reissannut ristiinrastiin Ban Pong – Suvarnabhuni – Pattaya -väliä hakemassa milloin mitäkin. Viimeksi kävin Bangkokissa hakemassa uuden kytkimen ja hieman myöhemmin vielä matkustajia lentokentältä, kertoo Laine.

Tulva toi mutkia Ajokin matkaan

Matkustajat ovat saapuneet kukin omassa tahdissaan lähtöpaikalle jo etukäteen. Joukosta on löytynyt ilahduttavasti talkoohenkeä ja ymmärrystä tilanteen haasteita kohtaan. Vaikka Ajokki ei ole ollut varsinaisella tulva-alueella, ovat hankalat kulkuyhteydet hidastaneet esimerkiksi varaosien saamista.

– Mukana tuntuu olevan aivan loistotiimi. Matkustajat ovat muun muassa auttaneet bussin korjaamisessa ja siivoamisessa. Myös henkinen puoli tuntuu olevan kaikilla kunnossa, iloitsee Laine.

Lähtöpaikkana Pattayan sijaan Ban Pong

Rantapallon pikavuororeportteri Kalle Jokinen matkusti Thaimaahan jo sunnuntaina ja on kertoillut lähtötunnelmista Pikavuoro maailman ympäri -blogin puolella.

– Lähtöpaikaksi vaihdettiin Pattayan sijaan Ban Pongin kaupunki ja ajankohtaa siirrettiin päivällä. Näin Jani sai hetken lisää aikaa Ajokin huoltoon. Ban Pongissa on kuivaa ja sieltä pääsemme helposti suuntaamaan kohti etelää, kertoo reportteri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen väsynyt mutta onnellinen mies. Viimeiset pari vuorokautta ovat olleet elämäni mielenkiintoisinta aikaa, joskin kiire on ollut kova. Lähtö on kuitenkin jo niin lähellä, että se auttaa tsemppaamaan univajeen ja hektisyyden keskellä.

Kalle pitää Rantapallon lukijat blogin kautta ajan tasalla Pikavuoron tapahtumista koko matkan Thaimaasta Malesian, Singaporen ja Indonesian kautta Australiaan.

– Nähtävää ja koettavaa on niin paljon, ettei millään malttaisi nukkua tai syödä. Koko keho käy ylikierroksilla, vaikka varsinainen bussiretki ole vielä edes alkanut.

Blogi tuo kaukomaat kotisohvalle

Lue lisää blogin puolelta ja muista myös klikata itsesi Pikavuoron faniksi Facebookissa ja laittaa myös Ajokin Twitter-tili seurantaan.

Hyppää kyytiin nojatuolimatkalle – luvassa takuuviihdettä upeista Aasian ja Australian maisemista koko pitkäksi talveksi!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tomi Tölli

Afrikka-seikkailut kansien väliin: Pikavuoro Afrikassa -tarinoista kirja!

Pikavuorokippari Jani Laine

Pikavuoro maailman ympäri -bussin kuljettajalle positiivisuuspalkinto

Ympyrä on sulkeutunut – Pikavuoro onnellisesti kotona!

Pikavuoro Thaimaassa

Uskomaton seikkailu loppusuoralla: 38 maata kiertänyt bussi palaa Suomeen huomenna!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja