Hyppää sisältöön

Tässäkö syy lentokoneruoan mauttomuuteen? Asiantuntijalta yllättävä väite

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.04.2014
Lentokoneruoan mauttomuus ei asiantuntijoiden mukaan johdu itse ateriasta.

Tämän takia lentokoneruoka maistuu pahalta

Söitkö taas mauttoman annoksen lentokoneessa? Tai maistuiko ruoka kenties samalta kuin aiemmatkin ruoat – erilaisista raaka-aineista huolimatta?

Lentoyhtiö Lufthansan ateriapalveluista vastaava LSG Skychefs selvitti Condé Nast Traveler -matkailusivustolle syitä lentokoneruoan mauttomuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Yli 10 000 metrin korkeudessa makuaisti katoaa ensimmäisenä. Lentokoneen ilmanpaine ja kuiva ilma saavat makuhermot turtumaan, kertoo kokki Grant Mickels.

Mickelsin mukaan saksalainen Fraunhofer-instituutti on jopa suorittanut asiasta tutkimuksen, jonka mukaan sama annos maistuu erilaiselta ravintolassa ja lentokoneessa.

Tutkimuksen perusteella lentokoneessa matkustajat menettivät makuaistinsa samaan tapaan kuin flunssan aikana. Kyky maistaa suolaista ja makeaa putosi jopa 30 prosentilla.

Osaltaan lentokoneruoan tasoon vaikuttaa tietenkin myös se, ettei kyse ole tuoreista annoksista. Ruoka on valmistettu, säilötty ja kuljetettu paikan päälle ennen sen tarjoilua koneessa.

Lähde: Condé Nast Traveler
Kuva: Flickr / Andre

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Veden juominen lentokoneessa

Kuinka paljon lennolla pitäisi juoda vettä? Tämän helpon ohjeen avulla vältät ikävän olotilan

Pariisi

Transavia avaa uuden reitin Lappiin – Kittilästä Pariisiin suorin lennoin

Tartto

Finnair keskeyttää lennot Tarttoon kuukauden ajaksi – syynä GPS-häirintä

Lennot Mallorcalle

Finnair pidentää suosittujen lomakohteiden kautta – suoria lentoja marraskuulle ja ympärivuotisen reitin paluu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja