Suomalainen huippuravintola laskeutuu maan alle – illallinen 80 metrin syvyydessä
Muru palaa maan alle
Helsingin parhaiden ravintoloiden joukkoon listattu Muru avaa jouluaiheisen pop up -ravintolan Tytyrin kaivoksessa Lohjalla. Kolme viikkoa pyörivä teemaravintola aukeaa 22. marraskuuta.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Murun kokit laskeutuvat Tytyrin kaivokseen: ravintola järjesti viime syksynä osana designpääkaupunkivuotta Muru Pops Down in Tytyri -nimisen tapahtuman, joka toimi 80 metriä maapinnan alapuolella samassa kaivoksessa.
Viime vuonna maailman ensimmäisenä pop down -ravintolana markkinoitu tempaus keräsi runsaasti kansainvälistä huomiota ja liput myytiin nopeasti loppuun. Myös tänä vuonna kulinaristit veivät liput käsistä – Tytyrin kaivoksen mukaan tapahtuma on loppuunmyyty.
Kiinnostuneet voivat vielä yrittää saada lippuja myöhemmin ohjelmaan lisättyyn joulukuiseen hyväntekeväisyystapahtumaan, joka kerää varoja uuden lastensairaalan rakentamista varten.
Murussa hallitaan erikoiset tempaukset: esimerkiksi kesällä yrittäjät työskentelivät 24 tuntia putkeen keräten rahaa hyväntekeväisyyteen. Vuorokauden mittaisella kattauksella saatiin kasaan 15 000 euroa nuorisotyötä tekevälle Tukikummit-säätiolle.
Lue lisää erikoisesta kaivosillallisesta täältä!
Kuva: Muru Dining
Lue myös: Mitä huippukokki muuttaisi suomalaisessa ravintolakulttuurissa?