Hyppää sisältöön

Onko huvipuistojen turvallisuus vain illuusio – Linnanmäen Kirnu suljettuna Espanjan onnettomuuden vuoksi

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 08.07.2014
Linnanmäen suosikkilaite Kirnu on ollut suljettuna tästä aamusta alkaen.

Suljettu kaiken varalta

Kirnu-huvipuistolaitetta ei ole käynnistetty Linnanmäen huvipuistossa Helsingissä tänä aamuna. Syynä on Espanjassa sattunut onnettomuus. Espanjalaisessa Terra Mitica -huvipuiston Inferno-laitteen onnettomuudessa kuoli 18-vuotias mies. Laite ei ole täysin samanlainen kuin Kirnu, mutta valmistaja on sama.

– Saimme eilen illalla tiedon, että Espanjassa on sattunut samantyyppisessä laitteessa onnettomuus. Linnanmäen Kirnu on turvallinen, mutta koska emme ole vielä saaneet varmaa tietoa siitä mistä Espanjan onnettomuus johtui, suljimme laitteen, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Infernon turvakaari oli irronnut vauhdissa, mikä oli aiheuttanut miehen kuoleman. Linnanmäen vastaavassa laitteessa on Adlivankinin mukaan kolme turvavyötä jokaiselle matkustajalle, eikä laite lähde liikkeelle jos edes yksi jonkun matkustajan vöistä on auki. Siitä syystä Linnanmäellä ei voida ymmärtää, miten onnettomuus oli ylipäätään mahdollinen.

– Sen vuoksi pidämme Kirnun suljettuna siihen asti, että voimme varmistaa ettei vastaavanlaista onnettomuutta tapahdu Linnanmäellä.

Kirnu toimii Adlivankinin mukaan moitteettomasti, ja se on tarkastettu viimeksi tänä aamuna. Tietoa Espanjan onnettomuuden syystä odotellaan saapuvaksi pian, ja Kirnu avataan mahdollisesti jo tiistain aikana.

Huvipuisto-onnettomuuksia on sattunut viime aikoina myös muualla, sillä Kaliforniassa Yhdysvalloissa maanantaina tapahtuneessa huvipuisto-onnettomuudessa loukkaantui neljä ihmistä. Onnettomuus sattui, kun Six Flags Magic Mountain -huvipuiston vuoristorata suistui raiteiltaan.

Teksti: Inka Pyykkönen
Kuva: Linnanmäki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Kaikki Suomen huvipuistot

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Linnanmäki, Helsinki

Tällainen on Linnanmäen tämän kesän uutuuslaite – päät pyörryksiin Magialla

Linnanmäki

Linnanmäen kausi on alkanut – tällainen on tulevan kesän ohjelma

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja