Hyppää sisältöön

Huvipuistot esittelyssä: Linnanmäki on hyvän tuulen huvipuisto

Elina Venttola Päivitetty: 09.05.2019
Hyvän tuulen huvipuistoksi itseään tituleeraava Linnanmäki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin huvipuisto.

Vanhassa huvipuistossa on nostalginen tunnelma

Lasten Päivän Säätiön omistama Linnanmäki sijaitsee erinomaisella paikalla Helsingin sydämessä. Maisemat kukkulan huipulla sijaitsevasta huvipuistosta ovat upeat ja paikka on kuin luotu huvipuistolle. Uutuuksista ja moderneista laitteista huolimatta Linnanmäellä vallitsee yhä vanhan huvipuiston nostalginen tuntu – huvipuisto on avattu jo vuonna 1950.

Linnanmäellä on huvilaitteiden lisäksi runsaasti erilaisia tapahtumia, ruokakojuja ja ravintoloita. Kuuden ravintolan muodostamaa Kattilaa luotsaavat suomalaiset huippukokit. Tarjolla on muun muassa sushia, lihapullia sekä amerikkalaisia hampurilaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huvia kerrakseen – Linnanmäen laitteet

Vanhin alkuperäinen laite Linnanmäellä on Vuoristorata, joka on rakennettu suomalaisin voimin. Puuradat ovat nykypäivän harvinaisuus, puhumattakaan vaunun takana seisovasta jarrumiehestä. Jo vuodesta 1950 asti palvellut Kummitusjuna purettiin ja sen tilalle rakennettiin vuonna 2013 uusi Kyöpelivuoren Hotelli -kauhutalo.

Uudemmista laitteista erityismaininnan ansaitsee vuoden 2011 uutuus, Ukko. Ukko on 150 metriä pitkä silmukan muotoinen rata, jossa hurvittelijat kiepsahtelevat ylösalaisin ja syöksyvät alas 105 kilometrin tuntinopeudella.

Linnanmäen uudistus: 11 laitetta ilmaiseksi

Kaiken kaikkiaan Linnanmäellä on yli 40 huvilaitetta ja käyntikohdetta. Yleisesti ottaen Linnanmäen laitteet on jaettu neljään kategoriaan pituusrajoitusten mukaan. Yli 140-senttisten laitteita on viisi; Ukko, Kirnu, Raketti, Kieppi ja Kieputin.

Maksullisissa käyntikohteissa asiakkaat voivat kierrellä omaan tahtiinsa koko perheen voimin. Käyntikohteita ovat Vekkula, Kammokuja ja Sokkelo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kurkistus vedenalaiseen elämään Sea Lifessa

Merimaailma Sea Life on Linnanmäellä sijaitseva elämyskohde, jossa voi tutustua vedenalaiseen maailmaan. Sea Lifen suurimman altaan, 250 kuutiometrin kokoisen valtamerialtaan, sisälle voi astella kymmenmetristä läpinäkyvää tunnelia pitkin. Tämä vedenalainen tunneli on ainoa laatuaan Suomessa.

Merimaailman yli 50 näyttelyaltaassa asustelee haita, piraijoita, merihevosia sekä monia muita jännittäviä merien asukkeja. Sea Life toivottaa kävijänsä tervetulleiksi ympäri vuoden.

Peacock-teatteri toimii ympäri vuoden

Kun Linnanmäki avattiin vuonna 1950, yksi sen vetonauloista oli Cirkusteltta. Cirkusteltan nimi muutettiin jo seuraavana vuonna Peacockiksi ja myöhemmin Peacock-teatteriksi. Teatteri sai oman rakennuksensa vuonna 1956 ja siitä lähtien Peacock-teatteri on viihdyttänyt yleisöä ja tuonut huvipuistoon eturivin suomalaisia näyttelijöitä.

Nykyään Peackok toimii ympärivuotisena teatterina ja monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi runsaasti erilaisia suosikkimusikaaleja.

Ilmainen sisäänpääsy huvipuistoalueelle

Linnanmäen huvipuistoalueelle on ilmainen sisäänpääsy. Lisäksi monet lastenlaitteet sekä Panoraama-näköalatorni ovat maksuttomia.

Hupirannekkeella pääsee Linnanmäelle hurvittelemaan koko päiväksi, ja sillä saa myös alennusta Sea Lifen pääsymaksusta. Iltahupiranneke on noin kymmenen euroa edullisempi kuin Hupiranneke, ja se oikeuttaa pääsyyn huvipuiston laitteisiin kolmen viimeisen aukiolotunnin ajan.

Lue lisää: Suomen parhaat huvipuistot

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Jenna Lehkonen, Anni Moilanen
Kuvat: Linnanmäen kuvapankki

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja