Hyppää sisältöön

Kulinaristit huomio! Nämä ovat Euroopan herkullisimmat kaupungit

Kirjoittajan oletuskuva
Kalle Päivitetty: 19.06.2012
Minne herkkusuiden kannattaa suunnata lomamatkallaan Euroopassa? Parhaisiin ruoka- ja viinikaupunkeihin, luonnollisesti.

Ruokamatka Eurooppaan

Euroopan herkullisimmat kaupungit löytyvät Italiasta, Ranskasta, Espanjasta sekä – hieman yllättäen – Isosta-Britanniasta. Näin ainakin TripAdvisorin Reader’s Choise -listauksen mukaan, jossa Euroopan kaupungit laitettiin kulinaristien mittapuulla paremmuusjärjestykseen.

Italia on ykkönen

Eniten edustajia kulinaristien maalistalla sai itseoikeutetusti laadukkaasta keittiöstään tunnettu Italia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirkkaimman mitalin parhaiden ruokakaupunkien joukosta nappasi Italian kulttuurikaupunki Firenze. Kenties keskeisintä voittajakaupungissa on se, että Firenzessä voi nauttia trendikkäästä lähiruoasta, eli paikallisesti viljellyistä oliiveista ja oliiviöljyistä, sekä lähiseudun tuottajien juustoista ja viineistä.

Toiselle sijalle TripAdvisorin listalla kapusi maailman kenties tunnetuin ruokakaupunki: Pariisi. Ruokamaa Ranskan pääkaupungista löytyy hyviä ravintoloita enemmän kuin kenties mistään muusta eurooppalaiskaupungista – eikä matkailijan aina tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Hienostoravintoloiden ohella hyvää ranskalaista ruokaa löytyy myös pienistä pariisilaisbistroista.

Haggisin äärellä Isossa-Britanniassa

Ranskan hienoisen väliintulon jälkeen parhaiden ruokakaupunkien lista jatkuu italiapainotteisesti, sillä seuraavana listalla ovat maan pääkaupunki Rooma ja kaunis rannikkokaupunki Sorrento. Kymmenen parhaan joukkoon ovat Italiasta mahtuneet myös Siena ja Bologna.

Joidenkin mielestä kenties yllättävästi listalle on noussut myös kaksi kaupunkia Brittein saarilta: York ja Edinburgh. Yorkin salaisuus piilee kaupungin monipuolisessa ravintolamaailmassa, joka kattaa kaiken pienistä teehuoneista etnisiin ruokapaikkoihin ja paikallispubeista hienostoravintoloihin. Samaa voi sanoa myös Edinburghista, missä voi kokeilla esimerkiksi skottien herkkua, maailmankuulua haggisia.

Parhaat ruoka- ja viinikaupungit Euroopassa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Firenze, Italia
  2. Pariisi, Ranska
  3. Rooma, Italia
  4. Sorrento, Italia
  5. York, Iso-Britannia
  6. Siena, Italia
  7. Bologna, Italia
  8. San Sebastian, Espanja
  9. Barcelona, Espanja
  10. Edinburgh, Iso-Britannia

Lähde: TripAdvisor
Kuva: Flickr/Roevin | Urban Capture