Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsinki-Vantaan lentoasemalle rakennetaan Suomen suurinta hotellia – avautuu vuonna 2024

Finavia artikkelin kuva
Uutiset
Uusi 13-kerroksinen hotellikompleksi tuo uuden hotellibrändin Suomeen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.03.2022
facebook   whatsapp

Yli 700 huonetta, sisäyhteys lentokentälle ja kattoterassi

Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen avautuu vuonna 2024 uusi hotelli, jonka on määrä olla avautuessaan Suomen suurin, lupailee hotellin rakennuttaja AVIA Real Estate.

Hotelliin on tulossa 719 huonetta, ja juuri huonemäärä tekee avautuvasta hotellista Suomen suurimman. Nordic Choice Hotelsin operoimaan hotellikompleksiin sijoitetaan kaksi hotellikonseptia: jo ennestään lentoaseman alueella toimiva Clarion sekä Suomessa uusi tuttavuus Comfort.

Uudesta hotellikompleksista tulee sisäyhteys terminaali 2:een ja lentokentän juna-asemalle. Hotelliin on tulossa lukuisia ravintoloita, baareja sekä spa- ja saunatilat. Erikoisuutena on luvassa 12. kerroksen näköalaravintola, jossa on myös kattoterassi.

Hotellin suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Sarc Oy, joka on vastannut muun muassa Uuden Lastensairaalan ja Forumin kauppakeskuksen suunnittelusta.

Rakennustyöt alkoivat vuoden 2021 lokakuussa ja hotellin olisi määrä avautua asiakkaille kesällä 2024. Jättisuuren hotellihankkeen kokonaisinvestointi on 120 miljoonaa euroa.

Lähteet: Finavia ja AVIA Real Estate
Kuva: Finavia

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.