Kuva: Inka Khanji
Pitkän lennon toinen ateria on lähes aina aamiainen

Oletko miettinyt tätä? Kaukolento päättyy yleensä aamiaiseen, vaikka kohteessa olisi jo iltapäivä – tässä syy

Ennen koneen laskeutumista tarjoiltava aamiainen on tuttu lopetus kaukolennoille.

Aamupala ennen kaukolennon laskeutumista

Jos lennät usein kaukolentoja, on matkan päättävän aamiaisen nauttiminen sinulle todennäköisesti tuttu tilanne. Tiedät kohteen lähestyvän, kun valot laitetaan päälle ja aamiaistarjoilun valmistelu alkaa.

Suuri osa lentoyhtiöistä tarjoilee aamiaisen aina pitkien lentojen toisena ateriana ennen laskeutumista – riippumatta siitä, onko kello kohdemaassa yhdeksän aamulla vai neljä iltapäivällä. Aamupala saattaa ilmestyä matkustajien eteen silloinkin, kun kyseessä ei ole varsinainen yölento.

Verkkosivusto Skift alkoi kysellä, mistä ihmeestä käytäntö johtuu. Sivusto haastatteli Hong Kong Airlinesin ruokatarjoilusta vastaavaa Chris Birtiä, jonka mukaan vastaus on yksinkertainen: matkustajat haluavat lennolla aamiaista.

Birt kertoo, että matkustajien keho suorastaan vaatii aamiaista. Sen syöminen tuntuu pitkän lennon päätteeksi oikealta, vaikka ei suoraan vaikutakaan sopeutumiseen uutta aikavyöhykettä varten.

Hong Kong Airlinesilla on reittiensä joukossa yölento, joka laskeutuu puoliltapäivin. Lentoyhtiö yritti tarjoilla ennen laskeutumista lounasta, mutta matkustajat eivät olleet tyytyväisiä kokeiluun. Lennolle vaadittiin aamiaista, joka ilmestyikin takaisin.

– Kaikkia matkustajia ei voi koskaan miellyttää. Matkustajien mielihalut riippuvat siitä, kuinka paljon he ovat onnistuneet nukkumaan, ja ovatko he päättäneet noudattaa omaa rytmiään vai totutella kohdemaan aikavyöhykkeeseen, sanoo Birt.

Yleisiä aamiaisruokia lentokoneessa ovat esimerkiksi munakkaat, makkarat, jogurtit ja erilaiset aamiaisleivonnaiset. Business-luokassa ja ykkösluokassa matkustamohenkilökunta saattaa pyöräyttää matkustajille esimerkiksi tuoreet munakokkelit – eikä tämä erään lentoemännän mukaan kuulu työntekijöiden lempitehtäviin.

Lentokoneruoasta ja lennolla syömisestä voidaan olla montaa mieltä. Joidenkin lentoemäntien mukaan koneessa ei kannattaisi syödä ollenkaan.

Lue myös: Joko tiesit, mikä ruoka maistuu hyvältä jopa lentokoneessa? 3 parasta – ja 3 pahinta

Lähde: Skift
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 5.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 1,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia