hero taustakuva

Kuinka monta ilmaista alkoholijuomaa lennolla voi tilata? Näitä lukuja pidetään hyväksyttävinä

Istockphoto artikkelin kuva
Lennot
Kaukolennoilla on usein ilmainen juomatarjoilu, mutta missä menee raja alkoholijuomien kanssa?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.05.2018
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Juomia tarjoillaan niin kauan, kun matkustaja on hyvässä kunnossa

Täyden palvelun lentoyhtiöiden kaukolennoilla ilmainen ruoka- ja juomatarjoilu on vielä jäljellä oleva etu, joka on lyhyemmiltä lennoilta karsittu pois lähes kokonaan.

Jatkuvasti yleistyvillä halpalentoyhtiöiden kaukolennoilla kaikesta tarjoilusta on maksettava erikseen. Maksulliset juomat eivät koske pelkästään alkoholijuomia – jos haluat vettä tai kahvia, tilaat ne listalta.

Ei olekaan ihme, että ilmaisesta edusta otetaan kaikki irti silloin, kun se osuu kohdalle. Osa saattaa käyttää alkoholia unilääkkeenä, kun taas toiset juhlistavat loman alkua. Jotkut tilaavat alkoholijuomia vain siksi, että niitä on ilmaiseksi saatavilla ja se tuntuu kuuluvan asiaan.

On selvää, että alkoholia ei tarjoilla selvästi päihtyneelle matkustajalle, mutta missä vaiheessa juomatilaukset olisi fiksua lopettaa hyvien tapojen mukaan?

Brittisivusto The Telegraph tiedusteli mielipidettä asiaan lentoyhtiöiltä, etikettineuvojalta sekä usein lentäviltä matkustajilta.

Lentoyhtiö Air France kertoi, ettei lennoilla ole määritelty alkoholiannosten sallittua lukumäärää matkustajaa kohden. Baari on siis teoriassa auki siihen saakka, kunnes matkustaja on liian humalassa seuraavaa tilausta varten tai alkaa häiritä muita matkustajia.

Käytännön vahvistivat myös muut sivuston haastattelemat lentoyhtiöt British Airways, Lufthansa ja Virgin Atlantic. Saksalaisyhtiö Lufthansan yllättävän kommentin mukaan enemmistö yhtiön asiakkaista ei kuitenkaan edes juo lennolla alkoholijuomia.

The Telegraphin toimituksen oman raadin mielestä kolmesta viiteen alkoholiannosta on hyvä määrä lennolla, eikä enempää ole soveliasta tilata. Lopuksi mielipidettä pyydettiin vielä kahdelta brittiläiseltä etikettineuvojalta.

Jo Bryantin mukaan alkoholijuomien tilaus kannattaa jättää pariin kertaan. William Hanson puolestaan suositteli lentomatkustajia pitämään määrän kolmessa.

– Kolme alkoholipitoista juomaa kaukolennolla on enemmän kuin tarpeeksi, sanoo Hanson.

Lennolla alkoholia tilatessa kannattaa muistaa myös aiemmin lentokentän baarissa tai loungessa mahdollisesti nautitut juomat.

Lue myös: Tiesitkö, että lentokoneessa humaltuminen on rikos? 8 faktaa alkoholista lennolla

Lähde: The Telegraph
Kuva: Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Viinakset kannattaa juoda kotona tai hotellissa, matkustaessa niistä seuraa monia ongelmia, vähintään riski ongelmien syntymiselle moninkertaistuu. Jos et itse niitä ongelmia aiheuttaisikaan, on henkilöitä jotka voivat tehdä sinulle huomattavaa vahinkoa kun havaitsevat lievänkin humalatilan tai sen jälkeisen väsymyksen.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.