Hyppää sisältöön

Halpalentoyhtiö satsaa mukavuuteen – tällainen on Norwegianin premium-luokka

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.04.2019
Premium-tason matkustusluokka saa mannerten välisen lennon sujumaan varsin mukavasti. Tutustu Norwegianin Premium-matkustamoon ja lisää luksusta lomaasi!

Matkusta mukavasti halpalentoyhtiöllä

Matkustusmukavuus korostuu kaukolennoilla entisestään, sillä pitkällä lennolla on mukava saada tavallista enemmän jalkatilaa ja pystyä oikaisemaan lähes makuuasentoon. Tiesitkö, että voit päästä nauttimaan premium-luokan matkustusmukavuudesta myös halpalentoyhtiön lennoilla?

Inka KhanjiNorwegianin Premium-matkustamo
Norwegianin Premium-matkustamossa on yhdellä rivillä vain seitsemän istumapaikkaa.

Norwegianin kaukolennoilla on saatavilla Premium-matkustamo, joka takaa mukavat oltavat. Hintakorotus tavalliseen luokkaan on merkittävä, mutta satsaus merkkipäivänä tai muutoin erityisellä matkalla on hintansa arvoinen: matkakohteeseen saapuminen virkeänä ja levänneenä on hyvä tapa aloittaa loma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mukavuus alkaa jo kotona pakatessa: hintaan sisältyy kaksi, korkeintaan 20 kilon painoista ruumaan kirjattavaa matkalaukkua, joten matkatavaroiden tai tuliaisten määrästä ei tarvitse kantaa huolta. Lentoasemalle saavuttua Norwegianin premium-luokan matkustajat voivat suunnata fast track -turvatarkastukseen, minkä jälkeen lentoa voi odotella lähtöportin sijaan mukavasti lentokenttäloungessa.

Mukavat istuimet ja rutkasti viihdettä

Norwegianin kaukolennoilla käytössä olevien Boeing 787 Dreamliner -koneiden matkustamossa on 32 tai 35 paikkaa koneen mallista riippuen. Kullakin paikalla on 109–117 senttimetriä jalkatilaa, mikä lisää matkustusmukavuutta huomattavasti. Istuin on paitsi leveä myös mukava, ja sen saa kallistettua lähes vaakatasoon. Istuimissa on myös kohotettava jalkatuki.

Inka KhanjiNorwegianin Premium-matkustamo
Leveä istuin, rutkasti jalkatilaa ja kallistettava selkänoja ovat mukavan lennon avaintekijät.

Uusissa koneissa ikkunat saa tummennettua nappia painamalla, ja pimennyksen tehoa voi myös säädellä haluamaansa tummuuteen. Koneissa on myös uudenlainen ilmastointi, jonka vuoksi matkustamon ilmankosteus on tavallista korkeampi.

Täyden palvelun lentoyhtiöiden kaukolennoilta tuttua kosmetiikkapussukkaa ei Norwegianin premium-luokassa jaeta, joten matkustajien on syytä varautua pitkälle lennolle omilla varusteilla. Matkustusmukavuuden maksimoimiseksi pakkaa mukaan omat silmälaput, korvatulpat ja hammasharja. Myös omat kuulokkeet ja tarvittaessa tyyny kannattaa ottaa mukaan.

NorwegianNorwegianin Premium-matkustamo
Boeing 787 Dreamliner -koneissa ikkunoiden tummuutta voi säätää napin avulla.

Matkan aikana matkustajien viihtyvyydestä vastaa käsinojan alta nouseva kosketusnäytöllinen viihdejärjestelmä, joka tarjoaa satojen tuntien edestä muun muassa sarjoja, dokumentteja ja elokuvia. Ostosten tekeminen ja maksaminen onnistuu helposti omalta näytöltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Herkuttele yläilmoissa

Premium-lipun hintaan sisältyvät kaksi ateriaa ja ilmaiset juomat koko lennon ajan. Kolmen ruokalajin ateria sisältää kevyen alkupalan, vaihtoehdoista valittavan pääruoan ja jälkiruoan. Hieman ennen lennon laskeutumista tarjoiltava aamiainen takaa, ettet saavu matkakohteeseen nälkäisenä.

Inka KhanjiNorwegianin Premium-matkustamo
Kaukolennolla tarjotaan kaksi ateriaa, joista ensimmäinen on kolmen ruokalajin ateria. Pääruoan voi valita itse tarjotuista vaihtoehdoista.

Jos jano yllättää ruokailuaikojen ulkopuolella, voi juomat tilata näppärästi omalta ruudulta. Saatavilla on esimerkiksi vettä, mehuja, viiniä ja olutta. Aterioiden lisäksi saatavilla on myös maksullista välipalaa.

>> Lue myös: Lentoyhtiöiden ympäristöystävällisuus vertailussa – arvaatko, mikä yhtiö kuluttaa vähiten polttoainetta?

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Norwegian ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bergamo, Italia

Norwegian aloittaa kesällä lennot Helsingistä Bergamoon ja Sofiaan

Norwegianin lentokonehenkilökunta

Norwegian luopui maskipakosta kaikilla lennoilla

Norwegian

Norwegianin käsimatkatavaraohjeistus muuttuu: koneeseen maksutta vain laukut, jotka sopivat istuimen alle

Albania, Tirana

Halvat lennot Tiranaan alkavat Helsingistä – Norwegianin uusi reitti vie suorilla lennoilla Albaniaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja