hero taustakuva

Näihin yleisiin mokiin on helppo sortua maailman tunnetuimmilla nähtävyyksillä – 7 esimerkkiä

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Ruuhkat ja paikalliset säännöt johtavat tyypillisiin turistimokiin maailman ykkösnähtävyyksillä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.12.2018
facebook   whatsapp

1. Taj Mahal, Intia

Monille matkailijoille Intiassa sijaitseva Taj Mahal on paikka, joka on nähtävä kerran elämässä. Älä kuitenkaan saavu paikalle perjantaina, jolloin mauseoleumi on suljettu turisteilta. Alue on varattu kokonaan läheiseen moskeijaan saapuville muslimeille. Perjantai on muslimeille pyhäpäivä – samasta syystä esimerkiksi Dubaissa viikonloppua vietetään perjantaina ja lauantaina.

Lue myös: Yksi asia yllättää ensikertalaisen Lontoossa – kaupungin ykkösnähtävyys on avoinna vain pari kuukautta vuodesta

2. Alhambra, Espanja

Tiesitkö, ettei Espanjan vierailluin nähtävyys ole Barcelonan Sagrada Familia? Granadassa sijaitseva Alhambran palatsi on maan ykkösnähtävyys. Spontaanit vierailut eivät tänne onnistu: lippu on varattava tietylle ajankohdalle jopa kuukausia etukäteen. Palatsiin pääsee vain tietty määrä kävijöitä jokaista tuntia kohden.

3. Grand Canyon, Yhdysvallat

Monet Yhdysvaltojen Grand Canyoniin saapuvat matkailijat käyvät ihailemassa kanjonimaisemaa, jonka jälkeen matkaa jatketaan seuraavaan kohteeseen. Mieti kuitenkin, ehtisitkö kokea kansallispuistossa enemmän. Alueella voi esimerkiksi vaeltaa, tehdä opastettuja kierroksia, kokeilla koskenlaskua sekä kävellä lasisiltaa pitkin.

ShutterstockTyypilliset virheet turistinähtävyyksillä
Grand Canyoniin kannattaa tutustua pintaa syvemmältä.

4. Vatikaanivaltio

Vatikaani on yksi Euroopan minivaltioista ja samalla Rooman suosituimpia nähtävyyksiä. Erityisesti kesäkuukausina ja uskonnollisina juhlapyhinä Vatikaaniin kiemurtelee pitkä jono. Varmista sisäänpääsysi pukeutumalla asiallisesti olkapäät ja polvet peittäen – liian rohkeassa asussa kulkeva kävijä voidaan käännyttää portilta. Sama nyrkkisääntö koskee kaikkia uskonnollisia nähtävyyksiä maailmalla.

5. Egyptin pyramidit

Egyptin pyramidialueilla vierailevien matkailijoiden kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä lipun hintaan sisältyy. Esimerkiksi Gizan pyramideilla peruslippu ei kata pääsyä pyramidien sisälle, tietyille hauta-alueille tai aurinkolaivamuseoon.

Lue myös: Älä mokaa Egyptissä – turistien yleisimmät virheet

ShutterstockYleiset turistivirheet nähtävyyksillä
Varaudu maksamaan lisälipuista, jos haluat nähdä kaiken Gizan pyramideilla.

6. Louvre, Ranska

Eiffel-tornin ohella taidemuseo Louvre on Pariisin suosituimpia nähtävyyksiä, jossa jonot ovat sääntö eikä poikkeus. Kun tiedät matkasi ajankohdan, voi liput varata helposti verkon kautta tiettyä kellonaikaa varten. Kaikki jonot ohittavia lippuja ei ole tarjolla, mutta etukäteen ostetulla lipulla pääset sisään 30 minuutissa ja vältät lipunmyyntijonot.

7. Vapaudenpatsas, Yhdysvallat

New Yorkin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluva Vapaudenpatsas on kohde, jossa vierailu vaatii hieman ennakkosuunnittelua. Liput on varattava hyvissä ajoin etukäteen, ja erilaisiin lipputyyppeihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Paikan päällä on lentokentän turvatoimia muistuttava turvatarkastus, johon kannattaa varautua ainakin jättämällä isot reput sekä ostoskassit hotellille.

Lue myös: Tiesitkö tämän Vapaudenpatsaasta? 10 hauskaa faktaa

Lähde: Traveller.com.au, Statue of Liberty
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.