Hyppää sisältöön

Matkusta Game of Thrones -sarjan kuvauspaikoille

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 24.08.2020
Suositun fantasiasarja Game of Thronesin kuvauspaikkojen huikeista maisemista innostuvat sekä tosifanit että tavalliset matkailijat.

ILMOITUS

Koe kuvauspaikat helposti

Game of Thrones -sarjan tunnistettavat kuvauskohteet sijaitsevat mukavien lentomatkojen päässä Euroopan hienoimmissa lomakohteissa. Mahtavaa on sekin, että jokainen sarjasta innostunut löytää varmasti toiveidensa mukaisen lomamatkan sarjan synnyinsijoille, sillä vaihtelua kuvauspaikoista löytyy aina karun kauniista Islannista kuumaan ja historialliseen Kroatiaan saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähelle näitä kiehtovia kohteita pääset mutkattoman mukavasti Tjäreborgin omatoimimatkoilla. Ihastu upeisiin matkakohteisiin, joissa Game of Thrones -sarjan tapahtumapaikat heräävät eloon.

Kuninkaansataman pääset kokemaan Kroatiassa

Omatoimimatkalle kuvankauniiseen Dubrovnikiin pääset omien aikataulujesi mukaan helposti Tjäreborgin matkalla.

Henkeäsalpaavan upea luonto, historiallinen arkkitehtuuri ja loistava ilmasto Kroatiassa ovat antaneet mainiot kuvausolosuhteet myös tälle fantasiasarjalle. Westerosin pääkaupunkiin, Kuninkaansatamaan, sijoittuvien tapahtumien kuvauspaikaksi on valittu Dubrovnikin rannikkokaupunki, jonka upeat näkymät merelle ja mereltä keskiaikaiseen kaupunkiin ovat lähes eeppisen upeat.

Reilun 40 000 asukkaan Dubrovnik on todellinen hitti matkailijalle, joka nauttii välimerellisestä tunnelmasta ja haluaa yhdistää sen historiallisiin kohteisiin. Se on tietysti myös upea elämys niille, jotka haluavat nähdä suosikkisarjansa Kuninkaansatamana esitetyt paikat ja sen kadut omin silmin. Vierailulle hyvä aika on esimerkiksi kaupungin kesäfestivaalien aikaan.

Pohjois-Irlannnin monipuolinen luonto on tarjonnut monia upeita kuvauspaikkoja

Jos haluat päästä mahdollisimman lähelle luonnonläheisiin ympäristöihin tv-sarjan maisemien osalta, on Irlanti oikea valinta. Pohjois-Irlannin metsät, nummet ja rannikkoseudut ovat sarjan maailmassa pääasiassa Starkin suvun hallitsemaa Pohjoista.

Ballintoyn satamassa on kuvattu Rautasaarille sijoittuvia osuuksia ja Wardin linnassa Talvivaaraan sijoittuvia kohtauksia. Pohjois-Westerosin mahtisuvun kotina toimii myös Dounen linna Skotlannissa. Targaryenin perheen linna, Lohikäärmekiven ympäristön kuvauspaikat löytyvät Pohjois-Irlannissa Downhill-rannalta samoin kuin myös Kuninkaantie, joka sijaitsee todellisuudessa Pohjois-Irlannissa. Paikkaa kutsutaan nimellä The Dark Hedges.

Dubliniin pääset mukavasti reittilennoilla Tjäreborgin matkassa. Dublinista voit sitten jatkaa omatoimisesti junalla tai bussilla tutustumaan Pohjois-Irlantiin. Voit myös vuokrata auton, jolla pääset omien aikataulujesi mukaan minne ikinä haluat.

TjäreborgGame of Thrones -sarjan kuvauspaikkoihin voi tutustua esimerkiksi Irlannissa.
Dublinista järjestetään myös Game of Thrones -kierroksia sarjan intohimoisille seuraajille, ja joilla vieraillaan myös mahtavalla Giants Causewaylla. Näille retkille kannattaa varautua hyvillä kengillä ja sopivalla vaatetuksella.

Karun kaunis Islanti

Vatnajökull, joka on Islannin suurin jäätikkö, on toiminut myös supersuositun sarjan innoittajana. Vatnajökullin jäätikkö esittää sarjassa Seitsemän valtakunnan rajojen tuolle puolen sijoittuvan Muurin takaisia alueita.

Muun muassa yövartion partiomiehet ja Vapaaksi kansaksi kutsutut villit seikkailevat näissä erämaan maisemissa karuissa elinoloissa, joita kuvataan kesäisin. Vatnajökullin kansallispuistossa voi ihailla myös vehreitä alankoja ja jylhiä vuoristomaisemia.

Islannin karun kauniit maisemat esiintyvät Game of Thrones -sarjassa
Varaa matkasi Reyjkaviin Tjäreborgilta joustavasti reittilennoilla ja varaudu kohtaamaan todella kaunis ja dramaattinen luonto sekä halutessasi maailmanluokan huvielämää.

Maltalle Game of Thrones -sarjan jalanjäljissä

Tjäreborgin kautta voit lähteä mukavasti Maltalle, josta pääset helposti myös Gozon saarelle ihailemaan sarjan hienoja kuvauskohteita. Essos-mantereen aavikkomaisemia löytyy Maltalta. Gozon saarella pääsee tunnelmoimaan Daeneryksen ja Khal Drogon herkkää häätunnelmaa.

TjöreborgMaltalta löytyy game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoja.
Gozon saarella sijaitsevan Sinisen ikkunan äärellä kuvattiin Daeneryksen ja Khal Drogon häät.

Kuuma ja kaunis Sevilla

Sarjan valtaistuintaistelun ympärille kietoutuvaa tarinaa kuvattiin ensimmäisen kerran Espanjassa viidennen kauden jaksoihin. Espanjan paahtavan kuuma Sevilla muuttui Dorneksi, joka on Lannistereiden, Khaleesin ja muiden seikkailuista kertovan kiehtovan kirjasarjan mukaan Westerosin kuuminta seutua.

Kirjassa on kuvattu hedelmällisistä viljelysmaista alkunsa saavia jokia, kivikkoisia ja vuoristoisia alueita sekä maanviljelijöiden maata, jossa kasvavat sitruunat, oliivit, granaattiomenat ja muut sitrushedelmät, ja joka on tunnettu erinomaisistaan viineistään.

Kuvailut eivät voisi muistuttaa enempää kuvauspaikoiksi valittuja paikkoja Sevillassa. Kuvauspaikkoihin kuuluivat Sevillan Alcázar, Canteras de Osuna, Estanque de Mercurio sekä Palacio Mudéjar.

Lähde upealle Costa del Solille omatoimimatkalla, jossa sinua odottaa upea 200 kilometrin pituinen hiekkaranta, ja käy samalla matkalla tutustumassa Sevillaan, jossa on hyvien kulkuyhteyksien ansiosta helppo vierailla.

Esimerkiksi Malagasta voit tehdä nopean ja henkeäsalpaavia maisemia halkovan junamatkan aidon espanjalaisen tunnelman Sevillaan. Tjäreborgilla on Malagassa hotelleja jokaiseen makuun. Tutustu esimerkiksi Prime Select -hotelliimme Molina Larioon tai viiden sydämen Vincci Posada Del Patioon, joka sijaitsee keskellä Malagaa.

Lähde ja kuvat: Tjäreborg

ILMOITUS

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Islannin kahdeksan ihmettä

Islannin kahdeksan ihmettä

Suloinen Lissabon lumoaa näkymillään.

Lissabon – kaupunki, johon ei voi olla rakastumatta

Waldorf Astoria -hotelli on esiintynyt useissa elokuvissa.

Luksushotelleja kaupunkilomalla

Berliini on monipuolinen kaupunkikohde.

Maailma on sun – miksi soolomatkailu on niin hauskaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja