Hyppää sisältöön

Deccan Odyssey – luksusjunailua Intiassa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Luksusluokan Deccan Odyssey -juna kyydittää matkustajia Delhistä Mumbaihin, eikä matkan varrelta puutu henkeäsalpaavia kokemuksia.

Luksusjunalla ympäri Intiaa

Tyylikästä kiertomatkailua intialaiseen tyyliin tarjoaa Deccan Odyssey -junamatka. Luksusluokan juna kyydittää matkustajia Delhistä Mumbaihin tai toisin päin, eikä matkan varrelta puutu henkeäsalpaavia kokemuksia.

Deccan Odyssey on Intian vastine Euroopan rautateillä turisteja hemmottelevalle Idän pikajunalle: kiertomatka kuljettaa matkustajan läpi Intian sydänmaiden. Viikon kestävän matkana aikana Deccan Odyssey poikkeaa esimerkiksi Aurangabadissa, Udaipurissa, Sawai Modhopurissa, Jaipurissa ja Agrassa. Erilaisten retkien ja tutustumiskäyntien kautta kohteet avautuvat pintaraapaisua syvemmältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi Agrassa matkustajat voivat tutustua maailmanhistorian kenties mahtipontisimpaan rakkaudenjulistukseen, Taj Mahaliin.

Monia tarinoita matkan varrella

Deccan Odyssey on kuin matka ajassa taaksepäin suoraan yläluokan loistonpäiviin. Junakierros vie Goan ja Maharashtran hienoilta hiekkarannoilta upeiden maisemien halki kohti historiallisia maailmanperintökohteita ja modernia Mumbaita.

Matkan aikana voi tutustua esimerkiksi Ajantan, Elloran ja Aurangabadin historiallisiin kaupunkeihin. Matkantekoa siivittävät erilaiset tarinat ja legendat, sillä jokaisella kivellä ja kylällä tuntuu olevan oma mystinen historiansa, josta joku on aina valmis kertomaan.

Kuin palatsi raiteilla

Deccan Odysseyta ei turhaan kutsuta raiteilla kulkevaksi palatsiksi, sillä kyseessä ei ole mikään tavallinen pikajuna. Kun tavoitteena on olla raiteilla kulkeva viiden tähden hotelli, kaiken tulee olla viimeisen päälle harkittua. Junan yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota aina ravintolavaunujen perinteistä keittiötä hyödyntävistä herkkuruoista makuuvaunujen intialaisvaikutteiseen sisustukseen.

Deccan Odysseyn junassa on 21 vaunua, joihin lukeutuu muiden muassa kaksi ravintolavaunua, lounge- ja baarivaunu sekä kylpylävaunu, jossa matkan aikana voi kokeilla esimerkiksi perinteistä intialaista ayurveda-hierontaa. Junan vaunuista 11 on matkustajien yöpymisvaunuja, mutta löytyy raiteilta tilaa myös kirjastolle, saunalle, kuntosalille ja televisiohuoneelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Junaan on myynnissä erilaisia lippuja reissaajan valitseman matkustusluokan mukaan. Valitsipa minkä luokan tahansa, sisältyy matkan hintaan majoituksen lisäksi ateriat ja kuljetukset sekä aikataulun mukaiset retket.

Kuva: Flickr / Train Chartering & Private Rail Cars

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Intian Taj Mahal

Intian Taj Mahal on maailman kaunein rakkaudentunnustus

Intia

Kolme kiehtovaa kohdetta Intiassa: koe Agra, Dharamsala ja Kerala

Eristäytynyt Lakkadiivit on trooppinen paratiisi, jonne matkailija tarvitsee erikoisluvan – näin sinne pääsee

Goa, Intia

Hiekkarantoja ja hippimarkkinoita – värikäs Goa on Intian suosikkikohde

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja