Kuva: Istockphoto
Miten toimia, jos rikot jotain hotellihuoneessa?

Näin voi käydä kenelle tahansa – mitä tapahtuu, jos rikot jotain hotellihuoneessa?

Miten kannattaa toimia, jos rikkoo vahingossa jotain hotellihuoneessa?

Menikö jotain rikki hotellihuoneessa? Toimi näin

Huolellisimmillekin matkailijoille sattuu joskus vahinkoja. Oletko sinäkin joskus kaatanut punaviinipullon vaalealle kokolattiamatolle tai rikkonut vahingossa jonkun tavaran hotellihuoneessa?

Joskus syynä vahinkoon voi olla muutama ylimääräinen drinkki, mutta vahinkoja sattuu myös kiireessä tai epähuomiossa. Joskus lapsi ehtii rikkoa jotain vanhempien silmän välttäessä. Toisinaan huonokuntoinen esine tai huonekalu menee viimein rikki pahaa-aavistamattoman vieraan käsissä.

The Washington Postin haastattelemien hotellialan asiantuntijoiden mukaan vieraat harvemmin johtuvat vaikeuksiin tai korvausvastuuseen, jos kyseessä on tahattomasti aiheutunut vahinko. Isommat tuhot vaativat luonnollisesti perinpohjaisen selvityksen ja jopa mahdollisen korvauksen.

Tärkeintä on se, miten toimit vahingon jälkeen. Asiasta kannattaa aina ilmoittaa välittömästi hotellin vastaanottoon. Hotellit arvostavat asiakkaan rehellisyyttä, ja tässäkin asiassa kohtelias käytös voi toimia hotellivieraan eduksi.

Kun asiakas raportoi tapahtuneesta, osaa hotelli varautua korjaamaan rikkinäisen tavaran tai korvaamaan sen uudella joko välittömästi tai seuraavan huonesiivouksen yhteydessä. Jos huoneessa on särkynyttä lasia, huolehditaan siivouksesta yleensä heti turvallisuussyistä.

Käytännöt ovat tietysti tapauskohtaisia ja voivat vaihdella maittain ja hotelleittain – siinä missä vahingon suuruudet vaihtelevat rikkoutuneesta juomalasista televisioon tai ikkunaan.

Älä riehu tai riko sääntöjä

Laskua hotellilta voi puolestaan odottaa silloin, kun huone on kärsinyt vahinkoa tahallisesti. Esimerkiksi takavuosien rocktähtien harrastama television heittäminen hotellihuoneen ikkunasta on temppu, jota ei katsota läpi sormien. Rajusta pomppimisesta vioittunut sänky voi saada hotellin esittämään tiukkoja kysymyksiä.

Jos naapurihuoneet valittavat hotellihuoneessa järjestetyistä bileistä tai siellä käydystä tappelusta, saattaa hotelli suhtautua kriittisesti huoneessa tapahtuneeseen vahinkoon.

Myös tupakointi savuttomissa huoneissa on tiukasti kielletty, ja hotellilla on oikeus sakottaa sääntöä rikkovaa matkailijaa. Jo huoneeseen kirjautumisen yhteydessä matkailija allekirjoittaa yleensä paperin, jossa tämä sitoutuu noudattamaan hotellin asettamia sääntöjä.

Sama koskee myös lemmikkieläimiä. Tutustu aina hotellin lemmikkieläimiä koskeviin sääntöihin, äläkä yritä salakuljettaa pieniä koiria tai kissoja huoneeseen ilman lupaa. Lemmikin aiheuttamat vahingot tulee yleensä korvata tuhon vakavuudesta riippuen.

>6gt; Lue myös: Tiesitkö jo? Tämän yleisen tuotteen nappaaminen mukaan hotellihuoneesta on rikos

Lähde: The Washington Post, Travel + Leisure
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 22.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia