Kuva: Hotelli Iso-Syöte
Hotelli Iso-Syöte

Kansainväliseen suosioon noussut Syötteen Kotkanpesä-sviitti sai kilpailijan: tällainen on tunnelmallinen Karhunpesä

Karhunpesän tavoitteena on houkutella kansainvälisiä matkailijoita, ja yksityiskohdissa on tuotu erityistä pesätunnelmaa.

Karhunpesän syleilyssä maan alla

Koko Suomen upeimmaksi hotellisviitiksi kehuttu Hotelli Iso-Syötteen Kotkanpesä sai kilpailijan lokakuussa 2018, kun samaan hotelliin avattiin hulppea Karhunpesä-sviitti.

Koillismaalla Pudasjärvellä sijaitsevan hotellin uutuus on 80-neliöinen sviitti, joka sijaitsee hotellin pohjakerroksessa. Uutuussviitti on rakennettu erityisesti kansainvälisten matkailijoiden tarpeita ajatellen.

– Kyllä sviitit suorastaan huutavat kansainvälisiä vierailijoita, toki kiinnostus on kova myös kotimaisten matkailijoiden saralla. Karhunpesän ensimmäiset varaukset tehtiin jo rakennusvaiheen alkumetreillä. Kotkanpesä puolestaan on buukattu jo huhtikuulle 2019 saakka, kertoo hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi.

Kuva: Hotelli Iso-SyöteHotelli Iso-Syöte
Sviitti sijaitsee hotellin pohjakerroksessa, ja suurista ikkunoista pääsee katselemaan revontulia.

Nimensä mukaisesti sviitin idea on tuoda kävijät karhun vieraaksi isännän ollessa poissa kotoa. Karhunpesämäistä tunnelmaa edesauttavat materiaalivalinnat: sisäseinät ovat viilutettua mäntyä ja kiveä, minkä lisäksi sisustuksessa on käytetty myös jäkälää.

– Merkkejä isännästä löytyy itse asiassa ympäri sviittiä, esimerkiksi suihkutilan betonipinnalla voi nähdä karhuntassun raapaisujäljet. Myös suuri luonnonkivitakka sekä Syötteen metsistä kerätyt puunjuurakot katossa ovat omiaan luomaan tunnelmaa, Kuukasjärvi sanoo.

Kuva: Hotelli Iso-SyöteHotelli Iso-Syöte
Hotellisviitin tavoite on houkutella kansainvälisiä matkailijoita.

Sviitin sijainti hotellin pohjakerroksessa pyrkii välittämään tunnelmaa siitä, että ollaan todella pesässä maan alla. Tässä pesässä on kuitenkin oma baari, kaksi saunaa, poreamme ja ikkunat, joiden lävitse voi katsella Koillismaan näyttäviä maisemia.

>> Lue myös: Onko tässä Suomen upein hotellisviitti? Huikea maisemahuone tunnetaan maailmalla

Lähde ja kuvat: Hotelli Iso-Syöte

Päivitetty: 17.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia