hero taustakuva

Helsinkiin uusi viiden tähden hotelli kesällä 2017

Kämp Group artikkelin kuva
Hotellit
Kämp Groupin kymmenes hotelli avataan Helsingin Yrjönkadulle. Uusi viiden tähden Hotel St. George aukeaa kesällä 2017.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 08.12.2015
facebook   whatsapp

Luksushotellin tavoitteet korkealla

Uusi hotelli on Kämp Groupin kymmenes ja merkittävä osa mittavaa hanketta, jossa Kämp Group investoi yhteistyökumppaneineen yhteensä 200 miljoonaa euroa Helsingin hotelliliiketoiminnan kehittämiseen ja nostamiseen kansainväliselle tasolle vuoden 2017 loppuun mennessä. Uusi luksushotelli, Hotel St. George, avaa ovensa kesällä 2017 Vanhan kirkkopuiston kupeessa, osoitteessa Yrjönkatu 13.

– Hotel St. George tulee olemaan Helsingin kiehtovin luksushotelli. Klassisena, mutta samaan aikaan modernina ja yllättävänäkin se täydentää Helsingin parhaimpien hotellien kokonaisuuden yhdessä lippulaivahotellimme, Hotel Kämpin kanssa. Valtteja hotellilla on ensiluokkaisen palvelun ja näyttävän designin lisäksi sijainti paraatipaikalla Helsingin ydinkeskustassa, Kämp Groupin toimitusjohtaja Laura Tarkka kertoo.

Ruotsalaissuunnittelija sisustaa 150 huoneen hotellin

Hotellin reilut 10 000 neliötä kattavat 150 huonetta, uima-altaallisen span, ravintolan, cocktailbaarin sekä sisäpihan talvipuutarhan.

Hotellin ilmeestä ja sisustussuunnittelusta vastaa ruotsalainen Stylt Trampoli, joka on suunnittelut Helsingissä aiemmin myös Kämp Groupiin kuuluvan Klaus K -hotellin. Erik Nissen Johansenin luotsaama Stylt on voittanut useita palkintoja, muun muassa kaksi European Hotel Design Awards -palkintoa, Swedish Design Prize -palkinnon sekä World Hotel Award -palkinnon.

Rakennushistoriallisesti mielenkiintoinen maamerkki

Alunperin asuinkäyttöön valmistuneen rakennuksen on suunnitellut Onni Tarjanne, jonka kuuluisin työ lienee Suomen Kansallisteatteri. Rakennuksen juuret johtavat 1840-luvulle ja nyt paikalla olevan kokonaisuuden ensimmäinen osa valmistui 1890. Hotelli käsittää kaksi eri kiinteistöä, joiden rakenne sopii hyvin tähän käyttöön kehitettäviksi.

Kiinteistöt siirtyvät Capman Nordic Real Estate rahaston omistukseen ja uuden hotellin remontointi alkaa tammikuussa 2016. Itse hotelli ravintoloineen tulee työllistämään vakituisesti sata henkilöä ja rakennusvaiheen aikana välillisesti ja välittömästi noin 200 henkilöä.

Lähde ja kuva: Kämp Group

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.