Maarianhaminan ravintolat

Vietä herkutteluloma Ahvenanmaalla – kolme ravintolavinkkiä Maarianhaminaan

Maarianhaminassa on pienestä koosta huolimatta monia kiinnostavia ravintoloita. Tässä esittelyssä kolme ruokapaikkaa, joissa kannattaa poiketa kaupungissa vieraillessa.

Kvarter5

Tasokasta ruokaelämystä etsivän matkailijan kannattaa Maarianhaminassa suunnata illalliselle Kvarter5-ravintolaan. Ravintolan ruokalista vaihtelee satokausien mukaan ja annosten raaka-aineissa suositaan paikallisia tuottajia. Maukkaissa annoksissa on kiinnitetty erityistä huomiota myös houkuttelevaan esillepanoon.

Kvarter5-ravintola sijaitsee perinteisen hotelli Pommernin yhteydessä. Ilta-aikaan ravintola toimii myös viinibaarina, ja viinin seuralaiseksi voi tilata jaettavaksi tarkoitettuja pikkuannoksia. Jos haluaa varmistaa pääsyn suosittuun ravintolaan, kannattaa pöytävaraus tehdä ennakkoon.

Kvarter5
Norragatan 10

Bagarstugan Café & Vin

Bagarstugan Café & Vin on tunnelmallinen kahvila, joka on sisustettu vanhanajan tyyliin. Usein täynnä herkuttelijoita oleva kahvila sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustassa ja sieltä saa myös lounasta.

Maarianhaminan ravintolat
Ahvenanmaalla vieraillessa kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista pannukakkua.

Kahvilassa on runsas valikoima herkullisia kakkuja ja leivonnaisia, jotka ovat itse paikan päällä leivottuja. Muiden herkkujen lisäksi kahvilassa kannattaa maistella myös paikallista erikoisuutta eli ahvenanmaalaista pannukakkua. Makeiden tarjoilujen lisäksi valittavana on esimerkiksi salaatteja ja pikkusuolaisia.

Bagarstugan Café & Vin
Ekonomiegatan 2

Pub Niska

Pub Niska on oiva valinta rentoa ruokapaikkaa etsivälle. Ravintolan erikoisuus ovat peltileivät eli ahvenanmaalaisittain valmistetut pizzat, joissa on käytetty laadukkaita ja paikallisia raaka-aineita luomaan kiinnostavia makuyhdistelmiä. Pizzojen lisäksi ravintolan ruokalistalta löytyy myös salaatteja.

Maarianhaminan ravintolat
Pub Niska on tunnettu herkullisista pizzoistaan.

Maarianhaminen Merikorttelissa sijaitseva Pub Niska on saanut nimensä salakuljettaja Algoth Niskalta. Meriteema näkyy myös esimerkiksi ravintolan sisustuksessa. Kesäaikaan ravintolalla on viihtyisä ulkoterassi, jossa viihtyy koko perhe, sillä terassilla on lapsia varten hauskoja pieniä pöytiä.

Pub Niska
Sjökvarteret

Lue lisää vinkkejä Ahvenanmaalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Visit Åland ja Krista Ahonen

Päivitetty: 1.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE