Kööpenhamina, Tanska

Nautiskele Kööpenhaminan kaupunkilomalla – viisi kahvilavinkkiä matkailijalle

Rakastatko herkutella lomalla ja istua kahviloissa tuntikausia seurailemassa paikallista elämää? Kööpenhaminan erinomainen kahvilavalikoima tarjoaa loistavat puitteet rennoille iltapäiville kahvikupposen ja leivoksen äärellä – katso vinkit tulevalle matkallesi!

Risteriet – kaupungin parasta kahvia

Kööpenhaminan tuorein kahvi löytyy tietysti paahtimosta, jossa toimii myös kahvila. Tuoreen kahvin perässä kannattaa suunnata esimerkiksi rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevaan Risteriet-pienpaahtimoon, joka on myös kahvila. Lisäksi se toimii myös kahvitarvikkeisiin erikoistuneena kauppana. Kahvit jauhetaan aina tuoreena omista pavuista.

Kahvien lisäksi Risterietissä on tarjolla myös pientä syötävää, mutta useimmat nappaavat vain kahvin nopeasti mukaansa. Kahvilassa on asiakaspaikkoja, joten se tarjoaa mahdollisuuden nautiskella kahvista pitkän kaavan mukaan.

Risteriet
Helgolandsgade 21

Sonny – ranskalais-tanskalainen kahvilaelämys

Kööpenhaminan sydämessä sijaitseva Sonny on vuonna 2017 avattu kahvila, joka yhdistää ranskalaisen kahvitaidon tanskalaiseen kulttuuriin. Sonnyn kahvista huolehtii ranskalainen barista, ja kahvilassa onkin pariisilainen tunnelma aina miniatyyrikokoisesta Eiffelin tornista lähtien.

Barista toimii myös sommelierina, ja laadukkaan kahvin lisäksi Sonnyssä on myös erinomainen viinivalikoima. Lisäksi kahvilassa voi nautiskella aamiaista, sillä tarjolla on muun muassa leipää, mysliä, jogurttia ja munia. Kahvilan sisustus on hyvin trendikäs, ja yksityiskohdat on selvästi tarkkaan harkittu.

Sonny
Rådhusstræde 5

Wecycle – kahvia ja pyöräilytunnelmaa

Kööpenhaminalaiset tunnetaan erityisesti pyöräilijäkansana, ja se näkyy myös hauskassa Wecycle-kahvilassa. Kyseessä ei nimittäin ole pelkkä kahvila, vaan samassa toimii myös pyöräkauppa. Perinteisten pyörien sijaan Wecycle myy – kuten nimestäkin voi päätellä – kunnostettuja, jo kertaalleen pois heitettyjä laatupyöriä ja pyörätarvikkeita.

Kaikki pyörät on kunnostettu tarkkuudella sekä rakkaudella, ja sama teema ulottuu myös kahviin: jokainen juoma valmistetaan laadulla. Kahvin lisäksi Wecyclestä saa myös paikallisten suosimia herkkuja, esimerkiksi Leckebaerin brownieita sekä Mikkellerin oluita ja viinejä.

Wecycle
Bremerholm 18

Next Door Café – kotoisaa tunnelmaa Kööpenhaminassa

Jos etsit kotoista naapurustokahvilaa Kööpenhaminasta, ota suunta Pisserendenin alueelle. Kuten jo nimestäkin voi päätellä, Next Door Café on kuin koti matkan aikana.

Kahvila syntyi vain kolmessa viikossa, kun vastapäätä asuvat Skyler sekä Klaus huomasivat vapaan liiketilan, vuokrasivat sen ja avasivat Next Door Café -kahvilan olohuoneensa jatkeeksi. Tunnelma on todella kodinomainen, mitä alleviivaa esimerkiksi herkullisten leivonnaisten tuoksu. Kaikki valmistetaankin paikan päällä Skylerin omista – tai tämän äidin – resepteistä.

Next Door Café
Larsbjørnsstræde 23

The Coffee Collective – laadukas skandinaavinen kahvila

Neljässä eri toimipisteessä toimivassa The Coffee Collectivessa kahvin laatu on kaikkein tärkeintä, ja se valmistetaankin alusta loppuun yrityksen omissa tiloissa. The Coffee Collectivella on oma, hyvin pieni paahtimonsa, joka paahtaa kaikki kahviloiden käyttämät pavut. Paahtimon ja neljän kahvilan lisäksi The Coffee Collectivella on myös kahvikoulu.

The Coffee Collectiven takana ovat Tanskan tunnetuimmat kahviasiantuntijat, jotka varmistavat laadukkaan kahvin. Yritys tekee yhteistyötä suoraan viljelijöiden kanssa kehittääkseen kestävää tuotantoa ja parantaakseen kahvin laatua. Jos siis kahvin laatu on sinulle kaikkein tärkeintä, on The Coffee Collective oikea valinta.

The Coffee Collective
Jægersborggade 57

Teksti: Heli Selin ja Inka Khanji
Kuva: Flickr / Jim Nix

>> Katso halvat lennot Kööpenhaminaan

Päivitetty: 6.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia