Malediivit - trooppinen rantaparatiisi Tyynellämerellä

Malediivien saariryhmä on valkeiden rantojen ja turkoosin meren trooppinen paratiisi, jonne lähdetään toteuttamaan unelmia. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Perheloma Malediiveillä

Malediivit lasten kanssa – suunnittele onnistunut loma, josta puhutaan pitkään

Unelmaloma Malediivien saariparatiisissa onnistuu helposti koko perheellä. Lue kuusi vinkkiä lasten kanssa matkustavalle!

Sukeltajien paratiisina ja häämatkailijoiden romanttisena kohteena tunnetut Malediivien saaret sopivat hyvin myös perhelomailuun. Saarten aiempi ei-niin-lapsiystävällinen maine on mennyttä, ja nykyisin yhä useampi Malediivien resorteista panostaa perhematkailijoiden viihtyvyyteen.

Tässä kuusi vinkkiä lasten kanssa matkailevalle – näin saat kaiken irti perheesi paratiisilomasta!

1. Valitse hotelli huolellisesti

Valtaosa Malediivien matkailusta tapahtuu resort-saarilla, joilla ei muuta olekaan kuin yksi suuri hotellikeskus. Mikäli lomailet tällaisessa paikassa, varmista valitsemasi resortin sopivuus lapsiperheelle.

Nykyisin suurin osa resorteista huomioi lapsiperheet hyvin. Nyrkkisääntönä voi pitää, että isomman saaren valinta osuu lasten kanssa matkustavalla yleensä paremmin kohdalleen kuin pienen, sillä suurille saarille mahtuu enemmän aktiviteettimahdollisuuksia ja siten tarjolla on todennäköisemmin leikkikenttiä, lastenaltaita ja muuta tekemistä.

Jotkut hotelleista suuntaavat tarjontansa vain aikuisille, ja joillakin kohteilla voi olla myös käytäntöjä, että lapsiperheet voivat esimerkiksi ruokailla vain osassa resortin ravintoloista. Tällaiset tekijät kannattaa tutkia huolellisesti etukäteen ja selata hotelliarvostelut tarkkaan, jotta paikan päällä ei tule yllätyksiä.

Lapsiperheille sunnattuja resortteja ovat ovat esimerkiksi Four Seasons Resort & Spa sekä One & Only Kanuhura Resort. Lapsille sopivat myös esimerkiksi Kuramathi Island Resort ja Bandos Island Resort.

2. All inclusive helpottaa lomaasi

All inclusive tekee lasten kanssa lomailusta huoletonta ja helppoa. Malediivien resorteissa oleskellaan muutenkin pääasiassa yhden hotellin alueella, joten valinta all inclusiven ja suppeamman palvelun välillä ei ole tässä matkakohteessa vaikea.

Rannekkeella saa hotellin ravintoloista kaikki ateriat helposti silloin kun se sopii parhaiten perheesi aikatauluihin, eikä rahaa ole tarpeellista kuljettaa mukana. Kannattaa lukea huolellisesti läpi mitä kaikkea resortin ranneke sisältää ja mistä peritään mahdollisia lisämaksuja.

All inclusive helpottaa myös budjetin hallintaa ja kulujen ennakointia. Malediiveille matkustaminen ei ole muutenkaan halpaa lystiä, joten monelle tuo mielenrauhaa se, että all inclusiven ansiosta suurempia rahallisia yllätyksiä ei paikan päällä pääse syntymään.

3. Vesileikit iän mukaan

Malediivien turkoosit vedet ja valkeat hiekkarannat ovat kuin luotuja erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Pienimmille riittää kahluualtaassa tai rantavedessä polskuttelu, isommat pääsevät snorklaamaan trooppisiin vesiin. Malediivien laguunit ovat myös sopiva paikka ensimmäisten sukelluskokemusten hankkimiseen. Värikkäät koralliriutat kuhisevat vedenalaista elämää.

4. Muista aina aurinkosuoja

Malediivien keskilämpötila pyörii noin 30 asteen paikkeilla vuoden jokaisena päivänä. Aurinkovoiteen suojakertoimeksi kannattaa valita korkein mahdollinen. Erityisesti pienet vauvat on tärkeää suojata paahtavalta auringolta, sillä täällä se todella porottaa koko päivän.

Muista myös lisätä suojavoidetta pitkin päivää sekä itsellesi että lapsille. Veden äärellä se saattaa petollisen helposti unohtua. Tyypilliset auringonpolttamat syntyvät huolettomasti snorklaillessa, kun aurinko paahtaa selkää aivan huomaamatta.

5. Turvallinen kohde lasten kanssa

Paahtavaa aurinkoa lukuun ottamatta lapsiperheen lomailu Malediiveillä ei sisällä suurempia riskitekijöitä. Esimerkiksi malariaa saarilla ei esiinny.

Maan rikollisuusaste on hyvin matala. Resort-saarten elämä on rauhallista ja suojaisaa, sillä jo kulkuyhteyksien vähäisyyden vuoksi ulkopuolisten on vaikea liikkua saarilla huomaamatta. Monissa resorteissa on joko oma tai kiertävä lääkäri paikan päällä huolehtimassa lääketieteellistä apua tarvitsevista vieraista.

6. Näin selviät pitkästä lennosta

Matka Malediiveille on Suomesta pitkä ja vaatii vaihdon matkan varrella. Lasten kanssa lentäminen on täysin eri asia kuin aikuisten kesken matkustus – mutta hyvällä valmistelulla ja rautaisilla hermoilla sen ei tarvitse olla hankalaa.

>> Näin lentomatka lasten kanssa sujuu stressissä – 10 vinkkiä

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 18.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE