Kuva: Istockphoto
Malediivit

Malediivit on monille kerran elämässä -kohde – uppoudu turkoosiin rantaparatiisiin

Malediivien paratiisinomaiset pikkusaaret kutsuvat heittämään kengät pois jalasta ja kuljeskelemaan liidunvalkoisilla rannoilla vailla huolia ja murheita. Turkoosi Intian valtameri aaltoilee hiekalle ja vihreiden palmujen huojuessa tiedät löytäneesi tien lomaparatiisiin.

Atolleja ja saaria

Malediivit ovat noin 800 kilometriä pitkä saaristo Intian eteläkärjen lounaispuolella. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan lähes kaksi tuhatta saarta ja atollia, joista vain vähän yli 200 on asuttua. Saarten lukumäärä ja harva asutus takaavat yksityisyyden ja täydellisen rentoutumisen vailla kiirettä ja stressiä.

Monet Malediivien hotellit ovat omilla muutoin asumattomilla saarillaan, joten matkailija voi heittää hyvästit ruuhkille, tungokselle ja halutessaan myös kengille – puuterihiekkaisilla rannoilla kelpaa tepastella paljain varpain.

Mitä tehdä Malediiveilla?

Koska saarilla arvostetaan omaa rauhaa, tulee myös alkuperäisten asukkaiden yksityisyyttä kunnioittaa. Paikallisiin kyliin ei ole suotavaa lähteä kuljeksimaan omin päin, vaan niihin järjestetään lyhyitä opastettuja käyntejä.

Malediivit
Kuva: Istockphoto
Valkoinen hiekka ja turkoosi vesi ovat Malediivien valtteja.

Lomakohteet ovat hyvin varusteltuja paikkoja ravintoloineen, baareineen ja kylpylöineen. Upeilla rannoilla voi maata auringossa, snorklata tai sukellella. Sukellus onkin saaren suosituin aktiviteetti, sillä meren syvyyksistä löytyvät koralliriutat, atollit ja laguunit ovat huikaisevan kauniita.

Vuokraa oma bungalow

Rentoutuminen on Malediiveilla pääasia, ja majoituksen valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Asumismuodoista voi perinteisen hotellin sijaan valita vaikka bungalowin, villan tai veden ylle rakennetun huvilan. Budjettimajoitusta Malediiveilta ei juuri löydy – paratiisisaarille matkustetaan nauttimaan elämästä ja pienestä luksuksesta.

Parhaat ostospaikat löytyvät Malen pääkaupunkisaarelta, mutta mikään varsinainen shoppailuparatiisi Malediivit ei ole. Se on hintatasoltaan varsin kallis lomakohde, johon monet panostavat vaikkapa häämatkan kunniaksi. Saarien välillä liikutaan lentotakseilla ja veneillä, joiden kuljetuksesta huolehtivat yleensä hotellit.

>> Lue lisää vinkkejä Malediiveille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 26.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 votes, average: 3,86 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia