Cathay Pacific

Onko mukavuus tärkeämpää kuin turvallisuus? Älä tee tätä kohtalokasta mokaa lentomatkalla

Turbulenssi saa koneen heittelemään, mutta useat matkustajat jättävät turvavyön auki palavasta merkkivalosta huolimatta.

Turbulenssi ilman turvavyötä aiheuttaa vammoja

Lentokoneiden turvallisuusohjeiden noudattaminen on monille matkustajille itsestään selvä asia, mutta osa viittaa matkustamohenkilökunnan ohjeisiin kintaalla uskoen itse tietävänsä paremmin, kuinka toimia. Tämä näkyy esimerkiksi silloin, kun henkilökunta ohjeistaa laittamaan turvavyön kiinni turbulenssin vuoksi, mutta matkustajat jättävät vyön pyynnöistä huolimatta auki.

Matkailulehti Condé Nast Traveler paljastaa, että useat matkustajat asettavat lentomukavuuden turvallisuuden edelle. He vaarantavat näin henkensä jättämällä turvavyön auki tilanteissa, joissa sen tulisi ehdottomasti olla kiinni. Turvavyön jättäminen auki turbulenssin aikana voi tuntua järjettömältä ja sitä se onkin, sillä loukkaantumisriski kasvaa huomattavasti, mikäli turvavyö jätetään auki.

Töyssyinen turbulenssi onkin yleisimpiä syitä niin matkustajien kuin henkilökunnankin loukkaantumisiin lennoilla. Pelkästään Yhdysvalloissa noin 58 matkustajaa saa joka vuosi hoitoa vaativia vammoja, koska on iskeytynyt johonkin turbulenssin aikana. Suuri osa loukkaantumisista olisi ollut estettävissä turvavyötä käyttämällä.

>> Lue myös: Lentomatkustaja, tiesitkö tämän turbulenssista? 5 kiinnostavaa faktaa

Lähde: Condé Nast Traveler
Kuva: Cathay Pacific

Päivitetty: 17.3.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE