Lentoemäntien kauneusniksit

Miksi lentoemännät näyttävät aina niin hehkeiltä, kun me muut rähjäännymme reissussa?

Ulkonäöstä huolehtiminen on osa lentoemännän työtä.

Kauneusvinkit kuuluvat koulutukseen

Kukapa ei olisi joskus ihaillut lentoemäntien huoliteltua olemusta? Lentoemännät tuntuvat olevan lähes immuuneja lentomatkan vaikutuksille – siinä missä tavalliset matkustajat tuntevat monesti olonsa nukkavieruksi kymmenen tunnin lennon jälkeen, ovat matkustamohenkilökunnan meikit ja kampaukset edelleen priimakunnossa.

Ei ehkä olekaan suuri yllätys, että matkustamohenkilökunnan koulutukseen kuuluu monien muiden taitojen lisäksi myös kauneusvinkit kampauksista meikkiin ja ihonhoitoon.

Lentoemäntiin liitetty glamour tarkoittaa myös sitä, että joskus matkustamohenkilökunnan ulkonäköön kiinnitetään vähän liiankin paljon huomiota. Lentoemännät ovat myös avautuneet siitä, miten he ovat kokeneet joutuneensa jopa seksiobjekteiksi.

Uutissivusto News.com.au julkaisi raportin australialaisen lentoyhtiö Qantasin koulutuspäivästä, jossa tulevia matkustamohenkilökunnan jäseniä opastettiin ulkoiseen olemukseen liittyvissä seikoissa.

Kampaus ja meikki kuntoon

Matkustamohenkilökunnan haastavassa työssä meikillä ja kampauksella on väliä. Lentoyhtiöille on tärkeintä, että lentoemännät ja stuertit näyttävät siisteiltä ja huolitelluilta kaikissa tilanteissa.

Qantasin lentoemäntien on kiinnitettävä hiuksensa joko matalalle nutturalle tai poninhännälle. Nutturoiden suhteen lentoyhtiö suosii “modernia tyyliä”, joka tarkoittaa hieman huolettomamapaa ja löysempää kampausta “betonikimpaleeksi” lakatun tiukan nutturan sijaan. Lyhyt polkkatukka voi olla auki. Poninhännän pituus ei saa ylittää 30 senttimetriä.

Matkustamon kuiva ilma vaikuttaa myös hiuksiin. Matkustamohenkilökuntaa kehotetaankin käyttämään hiuslakan sijaan muotoiluaineita, jotka kosteuttavat ja ravitsevat hiusta paremmin.

Kurssilla kehotetaan käyttämään myös kuivashampoota ja lämpösuojasuihkeita. Hiuksia ei kannata pestä päivittäin – mikäli hiustyyppi sen sallii, kannattaa taukoa pitää kurssin vetäjien mukaan jopa kolme päivää.

Lentoemäntien huolitellun olemuksen salaisuus
Lentoemäntien huolitellun olemuksen takana on koulutus ja käytännön harjoitus.

Meikin tärkeimmät – ja lentoyhtiön vaatimat – osat ovat ripsiväri ja huulipuna, mutta aivan lyhyt prosessi ehostus ei suinkaan ole. Meikkivoide, peitevoide, luomiväri ja poskipuna ovat myös käytössä useimmilla lentoemännillä. Rajauskynän käyttö ei ole sallittu, ja huulipunan sävyt ovat rajoitettuja.

Lentokoneen kuivaa ilmaa vastaan lentoemäntiä ohjeistetaan taistelemaan esimerkiksi juomalla runsaasti vettä ja käyttämällä meikin alla kosteuttavaa kasvonaamiota. Myös kuorinta, kosteuttavat seerumit ja erilaiset pohjustustuotteet ovat hyväksi havaittuja niksejä.

Näin lentoemäntä pakkaa lennolle

  • Läpinäkyvä meikkipussi, jonne pakataan tärkeimmät tuotteet lentoa varten
  • Ylimääräinen pari sukkahousuja
  • Kynsilakka tai hiuslakka revenneitä sukkahousuja varten
  • Kasvovesi, pastilleja ja hammasharja
  • Pieni pullo hajuvettä
  • Kuumavesipullo matkustamohenkilökunnan salaista lepoaluetta varten
  • Puhelimen laturi ja adapteri
  • Korottomat kengät lepohetkiä varten
  • Vesipullo – lisää veden joukkoon sitruunaviipaleita tai omenamehua, jotta se imeytyy kehoon paremmin

Lue myös: Näillä lentoyhtiöillä on kuumimmat lentoemännät – Top 15

Lähde: News.com.au
Kuvat: Qantas

Päivitetty: 22.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia