Tätä matkustajien kepulikonstia lentäjät eivät katso hyvällä

Joko sinäkin keksit tämän ovelan säästökeinon, jota lentoyhtiöt inhoavat – ja onko se edes sallittu?

Lentoyhtiöt eivät katso hyvällä matkustajien kepulikonsteja halpojen lentojen nappaamiseksi.

Säästökeino, josta lentoyhtiöt eivät pidä

Nykyään lentoja löytyy kaikenlaisille matkabudjeteille, ja kokeneet matkailijat tuntevat mitä erikoisempia niksejä mahdollisimman halpojen lentojen löytämiseksi.

Onko sinullekin joskus käynyt niin, että kaikki lennot valitsemaasi kohteeseen ovat kalliita – mutta edullinen vaihtoehto löytyisi valitsemalla välilaskullisen lennon toiseen kaupunkiin ja jäämällä pois kyydistä koneen pysähtyessä välillä omassa kohteessasi?

Kuvitellaan esimerkiksi, että etsit lentoa Chicagoon ja edullisin lento maksaa 700 euroa. Toisaalta saatat löytää lennon toiseen amerikkalaiseen kaupunkiin 400 eurolla – lennon, jossa on välillä pysähdys Chicagossa. Tai etsit lentoa Zürichiin, mutta edullinen vaihtoehto löytyy vain lennoilla, joilla on toinen määränpää Euroopassa ja pysähdys Zürichissa.

Jos taas etsit ulkomailta käsin lentoa takaisin Suomeen, saattaa halvempi Helsingissä pysähtyvä lento löytyä valitsemalla määränpääksi esimerkiksi Tukholman tai Tallinnan. Tällöin houkutteleva vaihtoehto on varata lento toiseen kohteeseen, ja hypätä pois Helsingissä.

Tähän äkkiseltään nerokkaaseen käytäntöön liittyy kuitenkin ongelmia – joista suinkaan vähäisin ei ole se, että monet lentoyhtiöt kieltävät lipun osittaisen käytön. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinaisesti laiton toiminta, saattaa määränpään kanssa keplottelu olla merkitty sääntöihin pienellä printillä.

Lentoyhtiöille käytäntö on kiusallinen muutenkin kuin lentolipuissa menetetyn rahan takia. Kun koneen varaustilanne näyttää täydemmältä kuin mitä se todellisuudessa tulee olemaan, nostetaan hintoja ylöspäin turhan takia. Kikkailu aiheuttaa myös viiveitä, kun lennolle kirjautunutta matkustajaa kuulutetaan lentokentällä ja odotellaan lähtöportilla.

Matkustajan näkökulmasta pulmaksi muodostuvat matkatavarat. Ruumaan kirjattavien matkalaukkujen kanssa tätä keplottelua ei kannata kokeilla, sillä lentokenttävirkailija voi kieltäytyä lähtöselvityksessä lähettämästä matkatavaroita mihinkään muualle kuin lippuun merkitylle pääteasemalle.

Kannattaa myös muistaa, että pysähdyksiä sisältävä lentomatka on aina aloitettava lippuun merkitystä lähtöpisteestä. Jos et ilmesty matkan ensimmäiselle osuudelle, peruuntuvat kaikki lipun jatkoyhteydet automaattisesti – mukaan lukien mahdollinen paluumatka.

Kerro kokemuksistasi kommenteissa – oletko kokeillut tätä konstia ja miten siinä kävi?

>> Lue myös: Oletko sinäkin joskus ihmetellyt tätä? Finnair selittää syyt lentolippujen hinnoitteluun

Lähde: The Sun
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 28.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 2,88 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia