Voiko hotellihuoneen tallelokeroon luottaa?

Tiesitkö tämän hotellihuoneen tallelokerosta? Näin tarkistat, ovatko tavarasi turvassa

Hotellihuoneen tallelokeron turvallisuutta on joskus hyvä kyseenalaistaa.

Tallelokeron voi joskus saada helposti auki

Matkailijoiden mieleen on iskostunut sääntö arvotavaroiden säilyttämisestä hotellin tallelokerossa. Kunhan tärkeät tavarat ja dokumentit on lukittu numerokoodin taakse, niin kaikki on turvassa. Vai mitä?

Ei välttämättä. Nimellä LockPickingLawyer videoita verkossa julkaiseva amerikkalainen lakimies on näyttänyt matkailijoille käytännössä, miten helposti ulkopuolinen voi saada tallelokeron auki.

Lähes kaikissa hotelleissa on hyvin saman tyylinen tallelokero. Hotellivieras asettaa lokeroon itse valitsemansa koodin, jonka avulla luukun voi avata ja sulkea. Koodi koostuu yleensä neljästä tai kuudesta numerosta.

Usein matkailijat valitsevat helposti muistettavia ja samalla myös helposti arvattavia salasanoja, joista ei tavaroille juuri saa suojaa. Numeroyhdistelmät 1234 tai 0000 ovat juuri niitä, mitkä vorollekin tulevat ensimmäisenä mieleen.

Vaikeita numeroyhdistelmiä vältellään tietenkin siksi, että ne on helppo unohtaa. Hotelleilla onkin aina oltava keino avata tallelokero, mikäli asiakas unohtaa asettamansa salasanan. Käytössä voi olla joko yleisavain tai koodi, joka rikkoo vieraiden itse asettamat koodit.

Juuri tällainen koodi saattaa koitua hotellivieraiden kohtaloksi, selvittää LockPickingLawyer videollaan. Yleensä uusissa tallelokeroissa on automaattinen oletuskoodi, joka hotellien tulisi nollata ja asettaa uudelleen. Kaikki majapaikat eivät kuitenkaan tule sitä tehneeksi.

Videolla hotellissa yöpyvä mies laittaa tallelokeroon 16 vuotta vanhan viskipullon ja asettaa itse valitsemansa koodin. Tallelokero aukeaa oikealla koodilla ja pysyy suljettuna, kun yritys on väärä. Mies löytää kuitenkin toisenkin tavan leväyttää luukun auki: Saflok-merkkisen tallelokeron oletuskoodin.

Lock-nappulaa painamalla ja syöttämällä tallelokeroon pelkkiä yhdeksiköitä, luukku aukeaa. Miehen mukaan yhdeksiköistä koostuva luku on valmistajan oletuskoodi.

– Jos olet hotellissa, jossa on Saflokin tallelokero, voi oletuskoodin kokeileminen olla hyvä idea. Näin tiedät, onko hotelli nollannut sen ja asettanut uuden koodin, mies vinkkaa.

Asiantuntijoiden mukaan toinen yleinen oletuskoodi koostuu pelkistä nollista.

Katso alta havainnollistava video!

Lähde: Daily Mail, The Sun
Kuva: Inka Khanji
Video: YouTube / LockPickingLawyer

Päivitetty: 25.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 4,17 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia