Sokos Hotels

Tänne suomalaishotellien vanhat sängyt päätyvät: ”Pyrimme välttämään viimeiseen saakka kaatopaikkaa”

Suomalainen hotelliketju Sokos Hotels kierrättää mahdollisimman suuren osan vanhoista huonekaluista muun muassa vastaanottokeskuksiin ja kunnostettavaksi.

Tavoitteena kierrättää kaikki mahdollinen

Hotellien sängyt ja muut huonekalut joutuvat usein kovalle käytölle, mutta kovasta käytöstä huolimatta huonekalut ovat usein yhä käyttökelpoisia, vaikka muu sisustus kaipaisi jo kovasti uudistusta. Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi valittu Sokos Hotels kierrättää vanhat hotellisängyt ja muut huonekalut lahjoittamalla ne eteenpäin.

Hotelliremonttien yhteydessä käytöstä saatetaan poistaa jopa tuhat sänkyä samalla kertaa, ja usein huonekalut toimitetaan suoraan kaatopaikalle remontin keskeltä. Ympäristöystävälliseen toimintaan sitoutuneen Sokos Hotels -ketjun tavoitteena on saada kaikki hotellit Green Key -ympäristötunnuksen piiriin vuoden 2017 loppuun mennessä. Helsingin keskustassa sijaitseva uudistuva Original Sokos Hotel Presidentti kierrättää suuren osan hotellin tuhansista huonekaluista.

– Emme esimerkiksi luopuneet huoneiden divaaneista, vaan ne verhoiltiin uuteen sisustustyyliin sopiviksi. Majoitustiloista poistettuja työtuoleja siirrettiin muun muassa henkilökunnan tiloihin. Käytöstä poistetut vuoteet kuten myös täkit ja tyynyt, verhot sekä yöpöydät siirtyivät porilaiselle Festrent-yritykselle jälleen hyödynnettäviksi, kertoo hotellinjohtaja Hannele Laurila.

Hotellin kierrätykseen kelpaava irtaimisto myydään eteenpäin yksityisasiakkaille, pienille ja keskisuurille majoitusalan toimijoille, tilapäismajoittajille ja juhlatiloihin. Mikäli huonekalut eivät kelpaa jatkokäyttöön sellaisenaan, puretaan ne osiin.

– Pyrimme välttämään viimeiseen saakka kaatopaikkaa. Jos hotellisänkyä ei voida enää kunnostaa, se puretaan: metalliosat päätyvät metallikeräykseen, puuosat energialaitokselle. Vain palosuojatut kankaat, joita ei voida enää korjata, päätyvät suoraan jätteeksi, kuvailee Festrent Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäkinen.

Lisäksi muun muassa Jyväskylässä ja Kuopiossa sijaitsevien uudistettujen Sokos Hotels -hotellien huonekaluja on lahjoitettu eteenpäin niin kierrätykseen kuin hyväntekeväisyyteenkin.

Lähde ja kuva: Sokos Hotels

Päivitetty: 26.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia