Kuva: Shutterstock
Kesän 2018 aurinkovoideuutuudet

Älä unohda aurinkovoidetta! Esittelyssä kesän luottotuotteet, jotka pelastavat lomasi

Aurinkovoide on rantalomailijan paras ystävä, joka takaa terveen ihon kuumimmassakin auringonpaisteessa. Lue kesän 2019 uutuustuotteiden esittelyt ja valitse oma suosikkisi!

Algamaris-aurinkotuotteet

Luonnonkosmetiikkamerkki Algamariksen tuotteet tuoksuvat miellyttäviltä ja hellivät ihoa. Tuotteet on valmistettu Ranskassa.

Suojakertoimella 30 varusteltu Algamaris-aurinkovoide on pakattu kätevään tuubiin, josta aurinkosuojan saa suihkutettua näppärästi iholle. Kevyt voide levittyy helposti ja tuoksuu miedosti, ja se sopii niin vartalon kuin kasvojenkin iholle. Tuote on vedenkestävä, mutta ei jätä tahmaista pintaa. Aurinkovoide on pakattu 100 millilitran kokoiseen tuubiin, joten se kulkee näppärästi myös käsimatkatavaroiden joukossa.

Kasvoille tarkoitettu Algamariksen kevyesti sävyttävä aurinkovoide pelastaa kesäreissun, eikä kesäpäivinä tarvita raskasta meikkiä. Vedenkestävä voide on pakattu pieneen pumppupulloon, josta sitä saa annosteltua helposti. Kevyt voide myös levittyy iholle vaivattomasti. Sävyttävällä aurinkovoiteella on Ecocert-sertifikaatti.

Kuva: AlgamarisKesän 2019 aurinkovoiteet
Algamaris-merkin aurinkovoiteet ovat vertailun kalleimmat tuotteet.

Lapsille tarkoitettu Algamariksen aurinkovoide on saatavilla kätevässä 50 millilitran suuruisessa pumppupullossa, joten se kulkee helposti mukana niin käsimatkatavaralaukussa kuin tarvittaessa taskussakin. Vedenkestävä aurinkovoide on kevyt ja levittyy helposti, eikä jätä tahmaista tunnetta iholle. Tuoksu on mieto, ja tuotteella on Ecocert-sertifikaatti. Voidetta on saatavilla myös 100 millilitran kokoisessa pullossa.

Algamariksen tuotteet eivät ole edullisimmasta päästä, mikä on tyypillistä luonnonkosmetiikan tuotteille. Sävyttävä aurinkovoide maksaa noin 25 euroa, suihkutettava aurinkovoide noin 27 euroa ja lapsille tarkoitettu 50 millilitran pumppupullo noin 27 euroa.

Avènen aurinkotuotteet

Eau Thermale Avène on apteekeissa myytävä aurinkosuoja, jonka aurinkovoiteet sopivat erityisesti herkälle iholle. Avènen uutuustuotteessa B-Protect-aurinkorasvassa on suojakerroin 50, joten se suojaa helpostikin palavaa ihoa. B-Protect-aurinkovoide tasoittaa ihon sävyjä, eli sitä voi käyttää epätasaisesti ruskettuneelle iholle aurinkorasvan korjatessa sävyeroja jonkin verran.

B-Protectin aurinkosuoja suojaa pakkausselosteen mukaan sekä auringolta että ilmansaasteilta. Värjäävä rasva pitää levittää huolellisesti, jotta sen saa huomaamattoman tasaiseksi kerrokseksi, sillä muutoin meikkivoiteelta näyttävä rasva jättää raitoja. Voide tuoksuu miellyttävälle ja jättää hiukan kimaltavan pinnan.

Kuva: AvéneKesän 2019 aurinkovoiteet
Avénen tuotteet ovat saatavilla apteekeissa.

Toinen Avènen uutuussuoja on erityisesti urheilijalle sopiva Sport Fluid, joka on niin ikään tarkoitettu herkälle iholle. Aktiivisille ulkoilijoille suunnattu aurinkovoide on veden- ja hikoilunkestävä. Ohut rasva on helppo levittää, ja se jättää hiukan kiiltävän lopputuloksen. Voide on hajustettu miedosti samalla tavalla kuin B-Protect-voide, ja sen 50+ suojakerroin riittää kovaankin paisteeseen.

Tuotteita saa apteekeista, mikä selittää osaltaan hieman korkeaa hintaa. 30 millilitran B-Protect-voide maksaa noin 15 euroa ja Avéne Sun Sport -voide 100 millilitran pullo noin 25 euroa.

Mádaran aurinkotuotteet

Latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki Mádara lanseerasi viiden vuoden tuotekehittelyn jälkeen ensimmäiset aurinkotuotteensa keväällä 2018. Kesän 2019 uutuuksien joukossa on niin aurinkovoide kuin itseruskettavakin.

Mádara Sun 20 Weightless Sun Milk on pakattu 150 millilitran suuruiseen pumppupulloon, josta voidetta on helppo annostella. Tuhti voide levittyy paksusta koostumuksesta huolimatta melko vaivattomasti, mutta iho jää hetkeksi hieman tahmeaksi. Voidetta voi käyttää paitsi vartalolle myös kasvoille. Tuoksu on mieto, joten tuotetta on mukava käyttää.

Kuva: MádaraKesän 2019 aurinkovoiteet
Mádaran uutuustuotteilla voi sekä saada rusketuksen että suojata ihon auringon haittavaikutuksilta.

Turvallista rusketusta tarjoava Mádaran Fake It Natural Look Self Tan Milk on vartalolle suunnattu itseruskettava, jonka avulla iholle saa mukavan päivettyneen sävyn. 150 millilitran pumppupullossa oleva tuote on helppo käyttää, eikä sen levittämiseen tarvita levityshanskaa, sillä tuote levittyy tasaisesti myös käsin. Vaikutus näkyy 4–6 tunnissa, minkä aikana myös itseruskettaville ominainen tuoksu on vahvimmillaan.

Tuotteiden hinta-laatusuhde on luonnonkosmetiikan tuotteeksi mainio, sillä aurinkovoide maksaa noin 20 euroa ja itseruskettava noin 24 euroa.

Mossan aurinkovoide

Mádaran pikkusiskona tunnettu, niin ikään latvialainen luonnonkosmetiikkabrändi Mossa toi keväällä 2019 markkinoille ensimmäisen aurinkovoiteensa. Mossa Natural Sun SPF 20 Mineral Sunscreen Lotion on pakattu 100 millilitran tuubiin. Tuotetta on helppo annostella, mutta korkin sulkeutumisessa on syytä olla tarkkana.

Kuva: MossaKesän 2019 aurinkovoiteet
Mossan aurinkovoide on luonnonkosmetiikan tuotteeksi mukavan edullinen.

Aurinkovoide on koostumukseltaan paksu ja tuoksultaan mieto, minkä lisäksi voide levittyy vaivatta eikä jätä valkoista kalvoa. Hinnaltaan Mossan voide on luonnonkosmetiikan merkkien edullisimmasta päästä, sillä 100 millilitran tuubi maksaa noin 15 euroa. Aurinkovoiteessa on suojakerroin 20.

Nivean aurinkotuotteet

Useiden matkailijoiden ikisuosikki Nivea tarjoaa myös tänä kesänä monia uutuustuotteita.

Kauden uutuuksiin kuuluu aurinkoallergikoille suunnattu aurinkovoide. Korkealla UVA-suojalla ja 50+ suojakertoimella varustettua Nivea Sun Sensitive Immediate Protect -sarjan aurinkosuojaa saa sekä rasvana että suihkeena. Aurinkovoiteessa olevat antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa, eli voide sopii parhaiten niille, jotka saavat allergiaoireita auringosta.

Aurinkovuoteet myydään riittoisassa 200 millilitran pakkauksissa, mutta käsimatkatavarassa kuljetettavaksi ne ovat liian suuria. Suihkutettavan aurinkorasvan voi levittää iholle, ja se kuivuu nopeasti. Voide on ohutta ja hajusteetonta, eikä näy iholla, mutta jättää hiukan tahmean pinnan. Suihkeena aurinkorasva ei levity, vaan se pitää ensin suihkuttaa iholle ja sitten levittää. Tuotetta ei saa suihkuttaa suoraan kasvoille.

Kuva: NiveaKesän 2019 aurinkovoiteet
Nivean kesän uudet aurinkovoiteet ovat saatavilla sekä suihku- että tavallisessa pullossa.

Toinen saman sarjan uutuustuote on Sensitive Immediate Protectin perusaurinkovoide, jossa on suojakerroin 30. Voide kosteuttaa kuivaa ihoa, ja ohut aurinkorasva levittyy helposti iholle. Aurinkovoide on hajusteeton eikä se jätä minkäänlaista tahmeaa pintaa, mutta vaatteiden tahraamista kannattaa välttää. Kaikki Nivean tuotteet on testattu dermatologisesti, mikä tarkoittaa, että tuote on testattu iholla ihotautilääkärin valvonnassa.

Nivean aurinkotuotteiden edullinen hinta saa monet kääntymään juuri klassikkomerkin puoleen: 200 millilitran kokoiset pullot maksavat noin 16 euroa.

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, valmistajat

Päivitetty: 4.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia