Hyppää sisältöön

Näitä asioita lomailijat hakevat Lapista – katso suomalaisten suosikkikohteet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 12.01.2016
Tuoreen tutkimuksen mukaan Lapin taika tarkoittaa erityisesti koskematonta luontoa ja hiljaisuutta.

Levi suosituimpia Lapin lomakohteita

Suomalaisten lomailijoiden joukossa suosituimpia Lapin matkakohteita ovat Levi, Rovaniemi, Ylläs ja Saariselkä, paljastaa keväällä 2015 tehty matkailututkimus. Suomalaisten kokemuksia Lapin lomasta selvittänyt tutkimus kartoitti myös, mitä asioita suomalaislomailijat odottavat Lapin-matkalta.

Kyselytulosten mukaan kolme neljästä suomalaisesta on ollut ainakin joskus elämässään lomalla Lapissa. Lähes viidennes suomalaisista (19 %) oli ollut lomalla Lapissa viimeksi kuluneen vuoden aikana ja heistä lähes puolet useammin kuin kerran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisimmin Lapin lomalla käydään perheen (38 %), puolison (36 %) tai kavereiden (23 %) kanssa.

Elämyksiä maisemasta, tunnelmasta, revontulista ja hiljaisuudesta

Lapin lomakohteiden palvelut osoittautuivat pääosalle vastaajista vähintään odotusten mukaisiksi. Erityisen positiivisia yllätyksiä tuottivat laskettelurinteet, hiihtoladut, majoituspalvelut, retkeilyreitit ja kelkkailumahdollisuudet. Kokonaisuutena arvioituna loma oli valtaosalle vastaajista selvästi odotettua parempi.

Lähes puolet vastaajista kertoi myös kokeneensa edellisellä Lapin lomallaan jotain erityisen elämyksellistä ja mieleenpainuvaa. Elämysten lähteinä korostuivat maisemaan liittyvät tunnelmat, revontulet ja hiljaisuudesta nauttiminen tai odottamattomat positiiviset tapahtumat, kuten porojen tai muiden eläinten kohtaamiset luonnossa.

Vastaajista 74 % kertoo, että Lapissa kiehtovinta ovat maisemat. Muita kiehtovia tekijöitä ovat rauha ja hiljaisuus (56 %), erämaat (43 %), kotimaisuus (42 %) ja Lapin taika (41 %). Vastaajia pyydettiin myös kuvailemaan, mitä Lapin taika heidän mielestään merkitsee. Vastauksissa korostuvat koskematon luonto, hiljaisuus, rauha ja eksoottisuus.

Kaksi kolmesta vastaajasta suosittelisi lomaa Lapissa suurella todennäköisyydellä ystävilleen ja tuttavilleen. Jopa kolme neljästä vastanneesta tietää matkustavansa lomalle Lappiin uudelleen seuraavan vuoden aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: UEF
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Levin parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Leville: 7 paikkaa, joissa herkutella loman aikana

Levi

Levin 11 parasta nähtävyyttä – lähes kaikki voi kokea vuoden ympäri

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja