Kuva: Shutterstock
Kirsikankukat Suomessa

Haluatko nähdä kirsikankukat? Näin löydät kukkivat kirsikkapuut Suomessa!

Haaveiletko kirsikankukkien näkemisestä, mutta matkabudjetti ei vielä riitä Japaniin matkustamiseen? Näissä paikoissa voit nauttia kukkaloistosta Suomessa!

Piknikille kirsikankukkapuiden katveeseen

Hanami eli kirsikankukkien katseleminen on yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista Japanissa. Juhlinta muistuttaa monin tavoin suomalaista vappua, sillä se on hyvä syy kokoontua työporukalla tai ystävien kanssa piknikille ja kohottaa lasillinen sakea eli riisiviiniä.

Suomessa hanamia vietetään yleensä samaan aikaan kuin Japanin pohjoisimmalla saarella Hokkaidolla, missä hanami alkaa toukokuun alussa. Täysi kukinta kestää vain muutaman päivän, joten ajoituksen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Näistä paikoista löydät Suomen komeimmat kukinnat!

Roihuvuori, Helsinki

Tiheimmän kirsikkapuupuiston löytää Helsingin Roihuvuoresta, jonka japanilaistyylisessä puutarhassa kasvaa yli 200 kirsikkapuuta.

Roihuvuoren hanami-perinne on jo yli kymmenen vuotta vanha, sillä juhlaa on vietetty jo vuodesta 2008 alkaen. Kukinta sijoittuu useimmiten toukokuun toiselle ja kolmannelle viikolle, jolloin japanilaisen kulttuurin yhdistykset ja Roihuvuori-seura järjestävät ohjelmallisen piknik-tapahtuman.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa kamppailulaji- ja tanssiesityksiä, teetaidetta ja japanilaista populaarikulttuuria.

Vuonna 2019 hanamia vietetään 19. toukokuuta.

Aurajokivarsi, Turku

Aurajoen varteen Turkuun istutettiin vuonna 2010 yli 200 kirsikkapuuta, minkä vuoksi se vastaa lähes Roihuvuoren puiston kokoa. Eri puulajeja on vajaat parikymmentä, joten eri lajikkeiden täyden kukinnan voi nähdä eri aikaan.

Varsinaista hanami-juhlaa Turussa ei vietetä, mutta paikalliset kokoontuvat piknikille kirsikankukkien alle toukokuun ensimmäisinä viikkoina. Kukkimisen alkua voi seurata muun muassa Visit Turun Instagram-tililtä.

Frenckellin aukio, Tampere

Suomen kenties pohjoisimmat kirsikankukat näkee Tampereella. Kirsikankukat kukkivat toukokuun alussa Frenckellin aukiolla, joka sijaitsee Keskustorin ja Finlaysonin alueen välissä.

Kukkimisen alkua voi seurata muun muassa Visit Tampereen Instagramissa.

>> Lue myös: Tältä näyttää Japanin kirsikkapuiden loisto – katso 20 kuvaa hanamista!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 2.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia