Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Haluatko nähdä kirsikankukat? Näin löydät kukkivat kirsikkapuut Suomessa!

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
Haaveiletko kirsikankukkien näkemisestä, mutta matkabudjetti ei vielä riitä Japaniin matkustamiseen? Näissä paikoissa voit nauttia kukkaloistosta Suomessa!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 04.05.2020
facebook   whatsapp

Piknikille kirsikankukkapuiden katveeseen

Hanami eli kirsikankukkien katseleminen on yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista Japanissa. Juhlinta muistuttaa monin tavoin suomalaista vappua, sillä se on hyvä syy kokoontua työporukalla tai ystävien kanssa piknikille ja kohottaa lasillinen sakea eli riisiviiniä.

Suomessa hanamia vietetään yleensä samaan aikaan kuin Japanin pohjoisimmalla saarella Hokkaidolla, missä hanami alkaa toukokuun alussa. Täysi kukinta kestää vain muutaman päivän, joten ajoituksen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Näistä paikoista löydät Suomen komeimmat kukinnat!

Roihuvuori, Helsinki

Tiheimmän kirsikkapuupuiston löytää Helsingin Roihuvuoresta, jonka japanilaistyylisessä puutarhassa kasvaa yli 200 kirsikkapuuta.

Roihuvuoren hanami-perinne on jo yli kymmenen vuotta vanha, sillä juhlaa on vietetty jo vuodesta 2008 alkaen. Kukinta sijoittuu useimmiten toukokuun toiselle ja kolmannelle viikolle, jolloin japanilaisen kulttuurin yhdistykset ja Roihuvuori-seura järjestävät ohjelmallisen piknik-tapahtuman.

Vuonna 2020 tapahtumaa ei kuitenkaan järjestetä vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi. Kukkaloistoa voi ihailla tapahtuman nettisivuilla.

Aurajokivarsi, Turku

Aurajoen varteen Turkuun istutettiin vuonna 2010 yli 200 kirsikkapuuta, minkä vuoksi se vastaa lähes Roihuvuoren puiston kokoa. Eri puulajeja on vajaat parikymmentä, joten eri lajikkeiden täyden kukinnan voi nähdä eri aikaan.

Varsinaista hanami-juhlaa Turussa ei vietetä, mutta tavallisesti paikalliset kokoontuvat piknikille kirsikankukkien alle toukokuun ensimmäisinä viikkoina. Kukkimisen alkua voi seurata muun muassa Visit Turun Instagram-tililtä.

Frenckellin aukio, Tampere

Suomen kenties pohjoisimmat kirsikankukat näkee Tampereella. Kirsikankukat kukkivat toukokuun alussa Frenckellin aukiolla, joka sijaitsee Keskustorin ja Finlaysonin alueen välissä.

Kukkimisen alkua voi seurata muun muassa Visit Tampereen Instagramissa.

>> Lue myös: Tältä näyttää Japanin kirsikkapuiden loisto – katso 20 kuvaa hanamista!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.