hero taustakuva

Löydä Helsingin herkullisimmat brunssipaikat – kymmenen kohdetta, jotka kannattaa ottaa testiin jo viikonloppuna

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
Viikonloppuna on ihana viettää rauhallinen brunssihetki herkkuja notkuvien pöytien ääressä. Katso tästä vinkit Helsingin brunssipaikkoihin, joista löytyy jotain jokaiseen makuun!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 03.12.2019
facebook   whatsapp

1. Sandro

Sandron Marrakech Madness -brunssi kuuluu Helsingin klassikoihin. Runsaan buffetpöydän antimet tutustuttavat herkuttelijat Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän makuihin. Brunssilla on tarjolla erilaisia salaatteja, lämpimiä ruokia sekä jälkiruokapöytä.

Brunssin hinta on 26,90 euroa, ja lapset syövät alennettuun hintaan. Kallion Sandrossa brunssia tarjoillaan sekä lauantaisin että sunnuntaisin kaksi kattausta. Varaus kannattaa tehdä netissä etukäteen. Brunssia on tarjolla myös Sandron muissa toimipaikoissa Korttelissa ja Citykäytävässä.

Sandro
Kolmas linja 17

2. Fazer Café

Kluuvikadun Fazer Caféssa herkullista brunssia pääsee nauttimaan sekä lauantaisin että sunnuntaisin. Brunssipöytään on katettu esimerkiksi valikoima Fazerin leipiä, erilaisia salaatteja, juustoja ja hedelmiä sekä jälkiruoaksi kakkuja.

Fazer Cafén brunssi maksaa 25,90 euroa. Brunssi on mainio vaihtoehto myös perheille, sillä 3–11-vuotiailta lapsilta ruokailu maksaa vain euron jokaista ikävuotta kohden. Pöytävaraus on suositeltava, sillä ilman varausta voi vapaata pöytää joutua hetken odottamaan.

Fazer Café
Kluuvikatu 3

3. Onda

Kalliossa sijaitsevassa Ondassa pääsee lauantaisin testaamaan perulaisia herkkuja, kuten lohicevicheä tai tofu saltadoa, joka on tofusta ja kasviksista valmistettu versio perulaisesta klassikkoannoksesta. Brunssipöydästä löytyykin vaihtoehtoja myös vegaaneille, ja tämän lisäksi tarjolla on valikoima gluteenittomia ja maidottomia herkkuja.

Brunssikattauksia on lauantaisin kolme ja pöydän voi varata etukäteen netistä. Brunssi maksaa 24 euroa henkilöltä.

Onda
Hämeentie 13 B

4. Green Hippo Café

Punavuoren Green Hippo Café tarjoilee brunssia sunnuntaisin koko päivän. Valittavana on joko klassikkobrunssi tai hippobrunssi, joista molemmat maksavat 23 euroa. Hippobrunssi sisältää muun muassa avokadopastan, kun taas klassikkobrunssiin voi halutessaan valita esimerkiksi avokadoleivän tai pannukakut, minkä lisäksi siihen kuuluu myös mimosa.

Green Hippo Café ei ota pöytävarauksia ollenkaan, joten pöytää voi joutua hetken odottamaan. Myös koirat ovat tervetulleita ravintolaan.

Green Hippo Café
Punavuorenkatu 2

5. Story

Kampin kauppakeskuksen Kortteli-ravintolamaailmassa sijaitsevassa Storyssa voi nauttia brunssin aikana myös ylhäältä aukeavista maisemista. Storyn monipuoliselta brunssilistalta löytyy esimerkiksi munakkaita, smoothie- ja puurokulhoja sekä hampurilaisia. Brunssilla ei siis ole noutopöytää, vaan annokset tilataan listalta.

Brunssia on Korttelin Storyssa tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin, ja pöytävarauksen voi hoitaa kätevästi ravintolan nettisivuilla. Tämän lisäksi viikonloppuaamuisin voi herkutella myös Tripla-kauppakeskuksen Story-ravintolassa sekä lauantaisin ravintolaketjun Vanhassa kauppahallissa sijaitsevassa toimipisteessä.

Story
Urho Kekkosen katu 1

6. Kämp Brasserie

Jos kaipaat sunnuntaiaamuun ripauksen luksusta, on Kämp Brasserien brunssi mainio vaihtoehto. Brunssiin kuuluu sekä runsas alku- että jälkiruokapöytä ja pöytiin tarjoiltava pääruoka, jonka voi valita parista vaihtoehdosta. Brunssiin kuuluu myös laaja valikoima erilaisia mehuja.

Tavallisen brunssin hinta on 42 euroa, mutta halutessaan siihen voi lisätä myös lasin cavaa tai samppanjaa. Brunssikattauksia on kaksi, ja pöytä on hyvä varata etukäteen netistä tai soittamalla.

Kämp Brasserie
Pohjoisesplanadi 29

7. Early Bird

Pikkuisessa Early Bird -kahvilassa voi herkutella brunssilla koko päivän lauantaisin ja sunnuntaisin. Valittavana on joko valmiita annoskokonaisuuksia, joihin kuuluu esimerkiksi munakokkelia ja grillattua leipää, tai halutessaan voi listalta valita omat suosikkinsa. Early Bird tunnetaan myös hyvästä kahvista.

Early Bird
Kolmas linja 12

8. Ipi Kulmakuppila

Kalliossa sijaitseva Ipi Kulmakuppila on viihtyisä paikka nauttia brunssia lauantaisin. Ipin brunssipöydästä löytyy niin kylmiä kuin lämpimiä herkkuja, joissa on panostettu kotimaisuuteen ja paikallisuuteen. Monet suolaisista ja makeista leivonnaisista valmistetaankin lähes naapurissa Torkkelinmäellä.

Ipin brunssi maksaa 25 euroa henkilöltä. Brunssille voi tehdä etukäteen pöytävarauksen, mutta osa kahvilan pöydistä säästetään ilman varausta saapuville.

IPI Kulmakuppila
Porthaninkatu 13

9. Block by Dylan

Mainiolla paikalla Etelärannassa sijaitseva Block by Dylan tarjoaa brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin hyvällä hinta-laatusuhteella. Noutopöytään on katettu monipuolinen valikoima värikkäitä salaatteja ja lämpimiä ruokia. Brunssin päättää runsas jälkiruokapöytä.

Block by Dylanin brunssi maksaa 21,50 euroa henkilöltä. Jotta ruokailemaan pääsee varmasti haluamanaan kellonaikana, on varaus suositeltavaa tehdä etukäteen.

Block by Dylan
Eteläranta 18

10. Ravintola Loop

Loop on Suomen ensimmäinen hävikkiravintola, ja se valmistaa tuottajilta ja kauppiailta kerätyistä raaka-aineista herkullista kasvisruokaa. Viikonloppuisin Loopissa on tarjolla brunssia, johon kuuluu alkusalaattibuffet, lämmin pääruoka ja jälkiruokavalikoima. Brunssin lista vaihtelee viikoittain riippuen käytettävissä olevista raaka-aineista.

Loopin brunssi maksaa 19,50 euroa henkilöltä. Pöytävaraus tulee tehdä etukäteen, jotta varmasti mahtuu mukaan brunssille.

Ravintola Loop
Lapinlahdenpolku 8 D

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.