Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vuokraa talo ulkomailta – näin helppoa se on

artikkelin kuva
Huvilat
Jos rakastat omaa rauhaa tai mielit pidemmälle lomalle ulkomaille, on oman talon vuokraaminen hotellia mielekkäämpi majoitusvaihtoehto.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 09.03.2015
facebook   whatsapp

Oma aurinkoinen piha, kaunis keittiö, grillikatos, parhaimmillaan uima-allas… talon vuokraaminen luo hulppeat puitteet lomalle. Lapsiperheelle se tarjoaa huolettomampaa oleskelua kuin hotelliympäristössä, pariskunnille kahdenkeskistä rauhaa ja kaveriporukalla matkustaville mahdollisuuden majoittaa koko joukko rattoisasti saman katon alle.

Yllättävän edullista

Huvila Välimerellä tai mökki Alpeilla on vaivaton ratkaisu rauhaa kaipaavalle lomalaiselle. Loma-asunnon vuokraaminen on myös yllättävän edullista. Varsinkin, jos kustannuksia on jakamassa isompi seurue, jää hinta usein jopa hostelliasumista matalammiksi.

Huvila- tai mökkilomalla et ole riippuvainen virallisista aamiaisajoista tai respan aukiolosta etkä joudu kärsimään naapurihuoneiden melusta tai ahtaista dormeista. Paikalliseen elämään tulee tutustuttua eri tavoin kuin hotellissa asuessa − kun aamuauringosta nauttien reippailee hakemaan tuoretta leipää lähileipomosta ja tekee päivällisen vihannesostokset paikallisten kanssa torilla tinkien, saa lomakohteeseen aivan uudenlaista autenttista tuntumaa.

Huvilalomailu vaatii toki suurempaa omatoimisuutta kuin pakettimatkalaisen valmiit ateriat ja päiväohjelmat retkineen. Pyykeistä ja ruokailuista on huolehdittava itse, siivooja ja huonepalvelu puuttuvat. Silti monelle juuri riippumattomuus on loma-ajan parasta antia, eikä matkoilla tee mieli jatkuvasti olla aikataulujen orjana. Terassilla grillaaminen tai porukan leppoisa yhteinen ruoanlaitto on lomatouhua parhaimmillaan.

Internetissä runsas talotarjonta

Paras tapa aloittaa majapaikan etsiminen on tutkia kaikessa rauhassa internetin tarjontaa. Suuria kansainvälisiä loma-asuntojen välittäjiä voi helposti vertailla Rantapallon huvilahaun avulla. Haku vertailee hintoja ja loma-asuntoja ja auttaa sinua löytämään parhaan vaihtoehdon.

Jos mielessäsi on jokin tietty kohde, kannattaa vilkaista kaupungin omat matkailusivut. Niiltä löytyy yleensä linkkejä paikallisiin palveluntarjoajiin. Niiden kautta saat myös nopean tuntuman alueen hintatasoon. Edullisinta huvila- tai mökkimajoitus on sesonkiaikojen ulkopuolella, jolloin suosittujenkin kohteiden hinnat laskevat parhaimmillaan jopa kolmanneksella.

Tarkkana paikan päällä

Varmista ennen sopimuksen tekemistä, mitä kaikkea sovittuun hintaan kuuluu. Peritäänkö liinavaatteista ja pyyhkeistä lisämaksu, kuuluuko loppusiivous vuokrahintaan? Joskus myös esimerkiksi uima-altaan käytöstä peritään oma hintansa. Varaus vahvistetaan yleensä tietyllä etumaksulla hyvissä ajoin ennen matkaa ja loppu maksetaan kuukautta tai muutamaa viikkoa ennen lähtöä. Sovi tarkka aika ja paikka avaimen luovutukselle ja varmista, että saat omistajan tarvittaessa kiinni myös matkan varrelta.

Tarkista paikat yhdessä omistajan kanssa sekä alussa että lopussa välttyäksesi yllättäviltä laskuilta tai huijausyrityksiltä. Asunnon vuokraaminen ulkomailta ei yleensä ole sen kiemuraisempaa kuin Suomessakaan, mutta ongelmatapausten jälkipyykki voi olla hankalampaa − siksi kannattaa olla hieman kotioloja varovaisempi.

Kuva: Flickr / Davharuk

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.