Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Jääkö kotisi tyhjilleen kesäloman ajaksi? Näin varmistat että posti löytää perille

artikkelin kuva
Uutiset
Moni koti seisoo tyhjillään pitkän kesäloman ajan. Mökkeilijän kannattaa kääntää posti tulemaan suoraan kesäosoitteeseen.
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 27.05.2014
facebook   whatsapp

Postin voi kääntää suoraan kesämökille

Kesäkuukausina noin 85 000 suomalaista kääntää postinsa toiseen osoitteeseen tai keskeyttää jakelun lomiensa ajaksi. Postinjakelumuutokset on hyvä ilmoittaa ajoissa. Jaettavan postin määrä lisääntyy keskikesällä useilla mökkipaikkakunnilla.

Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä. Postinsa voi myös tilata vaikka mökin nurkalle Lähilaatikko mökille -palvelun kautta. Verkkopalvelun kautta paikallinen jakelu arvioi asiakkaan ehdottaman postilaatikon paikan, ja asiakas saa vahvistuksen sähköpostiinsa. Selkeät nimi- ja osoitemerkinnät postilaatikoissa helpottavat jakelua.

Postinjakelumuutokset voi tehdä Postin Lomaposti-verkkopalvelussa tai Postin asiakaspalvelunumerossa. Jakelu on syytä keskeyttää, jos koti jää tyhjilleen esimerkiksi ulkomaanmatkan ajaksi. Tällöin postit säilytetään loman ajan lähipostissa, josta ne voi noutaa kotiin palatessaan.

Sanomalehtien kääntämisestä tai jakelun keskeytyksestä tulee sopia sanomalehtien omien asiakaspalveluiden kanssa.

>> Lue lisää ja tee jakelunmuutos täältä

Lähde ja kuva: Itella

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.