Hyppää sisältöön

Unohda New York ja Florida! Nämä ovat Yhdysvaltojen parhaat vuonna 2012

Rantapallo Päivitetty: 18.06.2012
Lonely Planet -matkailusivusto listasi kymmenen kohdetta, jotka kannattaa nähdä Yhdysvalloissa vuonna 2012.

Nämä ovat Yhdysvaltojen parhaat 2012

1. Neitsytsaaret
Yhdysvaltojen trooppisin paratiisi löytyy maalle kuuluvilta Neitsytsaarilta. Valkoinen hiekka, turkoosi meri ja vehreät kansallispuistot takaavat otolliset puitteet rantalomalle.

2. Hudson River Valley, New York
New Yorkin kaupungista löytyy koko maailma, mutta retki muualle osavaltioon näyttää matkailijalle palan oikeaa Amerikkaa. Hudson River Valley tunnetaan viinitiloistaan ja hyvistä ruokailumahdollisuuksistaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Cincinnati, Ohio
Yhdysvaltoja halkovien pääväylien ulkopuolella sijaitseva Cincinnati jää usein näkemättä reissaajilta. Joen rannalle levittäytyvästä kaupungista löytyy kuitenkin kauniita maisemia, mielenkiintoista taidetta ja vilkkaita markkinoita.

4. Four Corners Region, Lounais-Yhdysvallat
Yhdysvaltojen lounaisosassa rajan jakavista osavaltioista Coloradosta, New Mexicosta, Arizonasta ja Utahista löytyy yllättäviä nähtävyyksiä, jotka unohtuvat kiireisimmiltä matkailijoilta. Näiden neljän osavaltion yhtymäkohdasta voi helposti matkustaa muun muassa Arizonan Monument Valleyyn.

5. Culebra, Puerto Rico
Toisen amerikkalaisen saariparatiisin Puerto Ricon parasta antia on pieni Culebran saari, jonne pääsee joko meriteitse tai lentäen. Culebran upein ranta Playa Flamenco sopii oivallisesti rantalomailuun ja snorklailuun.

6. Gold Country, Kalifornia
Vuoristomaisemia hakevat matkailijat suuntaavat yleensä Tahoe-järvelle tai Yosemiteen, mutta rauhallisempi ja edullisempi vaihtoehto on Kalifornian Gold Country. Mielenkiintoiset pikkukaupungit ja laadukkaat viinitilat odottavat lomailijoita tällä ruuhkattomalla alueella.

7. Boulder, Colorado
Yliopistokaupunki Boulderia pidetään yhtenä Yhdysvaltojen parhaista asuinpaikoista. Varsinaisen ulkoilmakaupungin maineessa olevassa Boulderissa paras kulkupeli on polkupyörä ja upeita vaellusmaastoja riittää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Big Island, Havaiji
Havaijin Big Islandilla loma kuluu kansallispuistoja kiertäen, puhtaissa vesissä snorklaillen sekä luolissa ja vesiputouksilla vaeltaen. Saaren paras ranta on nimeltään Hapuna.

9. Chicago
Maailmanluokan kaupunkikohde Chicago jää usein kuuluisempien amerikkalaiskaupunkien varjoon. Chicagosta löytyy kuitenkin loistavaa taidetarjontaa, arvostettuja ravintoloita ja Lollapalooza-festivaalin kaltaisia mielenkiintoisia tapahtumia.

10. Yellowstonen kansallispuisto
Maailman ensimmäinen kansallispuisto Yellowstone on 140-vuotias klassikko, jonne kannattaa matkustaa myös talviaikaan. Edullisemmat hinnat ja talviurheilumahdollisuudet houkuttelevat lumilomailijaa.

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Flickr / thomas pix