Tämä suomalaisravintola valittiin vuoden ravintolaksi
Ravintolapalkinto Kruununhakaan
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle Ask-ravintolalle, joka tarjoaa luomu- ja lähiruokaa.
Annoksissa korostuvat pientuottajien luomu- ja biodynaamiset tuotteet sekä villiriista ja -kala.
– Ensiluokkaisten raaka-aineiden ominaisuuksien tuntemus ja niiden persoonallinen hyödyntäminen ovat Askissa huipputasolla. Ruoan lisäksi asetimme erityispainoa laadukkaalle palvelulle, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä.
Askin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat seuran mukaan hakeneet kokemuksensa helsinkiläisten ravintoloiden lisäksi Pohjoismaista ja Etelä-Euroopasta ja inspiroituneet raaka-aineita kunnioittavasta ruoanlaitosta.
Yksi ravintolan erikoisuuksista on alkoholiton mehumenu, joka on rakennettu viinisuositusten kaltaisesti tukemaan menukokonaisuuden annoksia. Kruununhaassa toimiva Ask aloitti vuonna 2012.
Vuonna 1945 perustettu Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt ravintolapalkinnon vuodesta 1985 lähtien.
Lähde: Suomen Gastronomien Seura
Kuva: Ask