Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkailija, ethän sorru tähän! Turistien itsekkyys toi ikävän ilmiön lomakohteeseen

Flickr / Bob Linsdell artikkelin kuva
Uutiset
Turistien ajattelemattomuus näkyy ikävällä tavalla lomakohteessa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 21.09.2015
facebook   whatsapp

Valokuvia kärkkyvät turistit ruuhkauttivat rannan

Voiko lomalla napattu selfie merikilpikonnan kanssa olla niin tärkeä, että se menee jopa kilpikonnien hyvinvoinnin edelle?

The New York Times kertoo turistien ruuhkauttaneen pahasti Costa Ricassa sijaitsevan Ostionalin rannan syyskuun alussa. Kyseessä on ranta, jolle etelänbastardikilpikonnat saapuvat laskemaan munansa.

Uutissivuston mukaan Ostionalin rannalla vallitsi kaaos turistien nappaillessa valokuvia kilpikonnista. Vanhempien nähtiin jopa asettavan lapsiaan otusten selkään. Turistien ajattelemattomuus ja itsekäs halu kuvata luonnonilmiötä hermostuttivat kilpikonnia.

Rannalla vallinnut väenpaljous häiritsi kilpikonnia niin paljon, että osa niistä keskeytti matkansa ja kääntyi takaisin merelle.

Poikkeuksellisen kuiva sadekausi toi turistit rannalle

Kilpikonnien pesintäaika kestää elokuusta lokakuuhun. Jopa sadat tuhannet kilpikonnat laskevat munansa Costa Rican rannoille ja herättävät myös turistien mielenkiinnon.

Ostionalin ranta sijaitsee Costa Rican Tyynen valtameren puoleisella rannikolla. Normaalisti luonto pitää huolen siitä, että kilpikonnilla on rauha: otusten pesintäaikaan sadekausi estää pääsyn rannalle.

Tänä vuonna olosuhteet ovat kuitenkin olleet poikkeukselliset. Vähäinen sademäärä on kuivattanut joen, joka normaalisti rakentaa esteen rannalle pyrkiville vieraille.

Paikalliset oppaat ja asiantuntijat olivat järkyttyneitä ruuhkautuneista rannoista ja sosiaalisessa mediassa levinneistä kilpikonnakuvista. Costa Ricassa ollaankin nyt ryhtymässä toimenpiteisiin vastaavien tapausten välttämiseksi.

Seuraavan kerran kilpikonnia odotetaan paikalle lokakuun alussa, jolloin alueelle suunnitellaan tarkkaa vartiointia. Turisteja halutaan päästää rannalle vain asiantuntevien oppaiden kanssa.

Katso kuvat ruuhkaisista rannoista New York Timesin verkkosivuilta.

Lähde: New York Times
Kuva: Flickr / Bob Linsdell

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.