hero taustakuva

Lentoyhtiön yllättävä säästökeino – vähensi polttoainekuluja 840 000 eurolla vuodessa

American Airlines artikkelin kuva
Uutiset
American Airlines hylkäsi paperiset ohjekirjat ja säästää näin satojatuhansia euroja vuodessa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.09.2014
facebook   whatsapp

Papereiden sijaan käytössä tabletteja

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö American Airlines ei käytä enää paperia lentokoneiden ohjaamoissa eikä matkustamoissa. Lentoyhtiön matkustamohenkilökunta käyttää vastedes painavien paperinivaskojen sijaan tablettitietokoneisiin ladattuja sähköisiä ohjekirjoja.

– Tabletin helppokäyttöisyys ja käytännöllisyys parantavat matkustamohenkilökuntamme työtehoa huomattavasti. Tablettien myötä henkilökuntamme pääsee aikaisempaa nopeammin käsiksi päivittyviin turvaohjeisiin, sanoo American Airlinesin matkustamopalveluista vastaava Hector Adler.

– Nykyaikaistamme toimintatapojamme ja tarjoamme samalla työntekijöillemme parhaat mahdolliset työkalut ja samalla aikaisempaa parempaa palvelua myös asiakkaillemme, Adler lisää.

Suuria säästöjä pienillä teoilla

Vastaisuudessa American Airlinesilla ei tulosteta ja lähetetä enää paperisia päivityksiä matkustamohenkilökunnan ohjekirjoihin, mikä säästää yhtiölle noin 232 000 euroa vuodessa. Säästöjä kertyy myös polttoainekuluissa, kun 2,3 kiloa painavat paperinivaskat vaihtuivat kevyisiin tabletteihin.

Polttoainekuluissa säästyy vuosittain jopa 840 000 euroa, lisäksi tabletit auttavat pienentämään lentoyhtiön hiilidioksidipäästöjä 2 100 tonnia vuodessa.

American Airlinesin matkustamohenkilökunta ryhtyi käyttämään sähköisiä ohjekirjoja 1. syyskuuta 2014 alkaen, ja aluksi tabletit ovat käytössä puolen vuoden koejakson ajan.

Lähde ja kuva: American Airlines

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.