Hans Välimäki avaa kaksi uutta ravintolaa Helsinkiin – tätä on luvassa
Uudet ravintolat aukeavat huhtikuussa
Keittiömestari Hans Välimäki avaa Helsingin Rikhardinkadulle kaksi uutta ravintolaa, jotka ovat nimeltään Välimäki ja Rikhards.
Välimäki on fine dining -ravintola, jossa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa. Rikhards on puolestaan gastropub, jollainen on Välimäen mukaan toistaiseksi puuttunut Helsingistä.
Molemmat ravintolat sijaitsevat erillisissä tiloissa vanhan Chez Dominiquen paikalla. Ravintolat avautuvat huhtikuun lopussa.
Kahdeksan paikan fine dining -ravintola
Ravintola Välimäessä tarjolla on kerrallaan vain yksi menu, joka koostuu pienistä annoksista. Jokainen annos on valmistettu käsin.
– Voitaneen jo todeta, että tiedot kuolemastani ovat olleet ennenaikaisia. Pieni tauko on tehnyt todella hyvää ja nyt pääni pursuaa ajatuksia! Välimäen ideana on tarjota vain parasta parhaimmista saatavilla olevista raaka-aineista. Myös minut löytää hellan äärestä – ei joka päivä, mutta säännöllisesti, kertoo Hans Välimäki.
Hevosenkengän muotoisen pöydän keskipisteessä toimii maître d’. Samalla asiakkaat voivat seurata myös kokkien työskentelyä.
Rento gastropub 30-luvun tyyliin
Gastropub Rikhardsin miljöössä näkyy 30-luvun tyyli. Välimäen mukaan menussa on vaikutteita niin Belgiasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta kuin Yhdysvalloistakin.
Listalta löytyy fish & chipsin ja moules fritesin kaltaisten klassikkoannosten lisäksi myös esimerkiksi ankanmaksaa, kampasimpukoita ja kateenkorvaa. Tamperelaista osastoa edustaa mustamakkara.
– Rikhardsissa ruoka on pääosassa. Haluan, että ravintolaan voi tulla rennosti suoraan duunista – kuten samassa tilassa aikanaan sijainneeseen Richard’s Pubiinkin, sanoo Välimäki.
Välimäen mukaan 68-paikkaisen ravintolan tiskille pääsee syömään ilman varausta. Viikonloppuisin ravintola tarjoilee brunssia.
Lähde ja kuva: Hans Välimäki