Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Perheloma pääkaupungissa – koe Helsinki lasten kanssa

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Ota kaikki irti kotimaanlomasta Helsingissä - Rantapallo listasi kuusi koko perheen matkavinkkiä!
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 15.07.2013
facebook   whatsapp

Helsingissä viihtyy pidempäänkin

Hauskan perässä ei tarvitse aina lähteä kaus, vaan koko perheen kesälomaa voi lähteä viettämään Suomen omaan pääkaupunkiin Helsinkiin. Pääkaupunkiseudulla riittää runsaasti näkemistä viikonlopuksi tai vaikka koko viikoksi!.

Vihreästä Helsingistä löytyy nähtävää ja tehtävää koko poppoolle, olivatpa perheenjäsenten kiinnostuksenkohteet millaisia tahansa. Yksi viihtyy museoissa, toinen vesipuistoissa, kolmas parhaiten erilaisten vempeleiden parissa.

Jotta arvokasta loma-aikaa ei tuhraannu turhaan riitelyyn, voi jokainen perheenjäsen valita esimerkiksi yhden käyntikohteen, jonne koko perhe sulassa sovussa suuntaa. Näin jokainen saa hyvän mielen ja tulee ehkä kokeilleeksi myös jotakin uutta.

Rantapallo kokosi kuusi vinkkiä perhelomailuun pääkaupunkiseudulla.

1. Tiedekeskus Heureka

Perheen tiedeintoilijan valinta ensimmäiseksi etapiksi on luultavasti Tiedekeskus Heureka. Vantaalla sijaitseva Heureka tarjoaa todella sekä nähtävää että tehtävää, sillä tiedekeskuksen erilaisissa näyttelyissä voi paitsi nähdä erilaisia asioita myös kokeilla kaikenlaista.

Lasten Heurekassa voi kokeilla esimerkiksi piikikästä Fakiirin petiä, pyöräillä vaijerilla, kuukävellä tai kokeilla trikkistudiota. Päänäyttely puolestaan tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi ikiliikkujan ihmettelyyn, kosmisen säteilyn näkemiseen ja oman ainutlaatuisuuden testaamiseen. Heurekassa on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Heureka on avoinna ympäri vuoden muutamia pyhäpäivä lukuunottamatta.

2. Suomenlinna

Perheen historiantuntija suuntaa matkan kohti Suomenlinnaa. Helsingin edustalla sijaitseva historiallinen merilinnoitus Suomenlinna on suosittu nähtävyys, joka liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon. Suomenlinnassa voi tutustua historian melskeisiin, puistoihin, museoihin ja saariston maisemiin.

Suomenlinnassa järjestetään myös tapahtumia, kuten Viapori Jazz, sekä kesäteatteriesityksiä. Linnoituksesta löytyy ravintoloita, kahviloita sekä oma panimo. Suomenlinna on avoinna ympäri vuoden ja linnoitukseen pääsee kätevästi lautalla Kauppatorilta. Tallimuseo on ilmainen, toisiin on pienehkö pääsymaksu.

3. Korkeasaari

Eläinrakas lapsi tai aikuinen tahtoo ilman muuta viettää aurinkoista päivää perheen kesken Korkeasaaren eläintarhassa. Helsingin edustalla sijaitsevasta Korkeasaaresta löytyvä eläintarha on yksi Helsingin suosituimmista käyntikohteista.

Eläintarhassa viihtyvät monenikäisten lasten lisäksi myös aikuiset, ja päivä Korkeasaaressa voi olla myös opettavainen kokemus: eläintarhan 150 eläinlajia ja lähes tuhat kasvilajia on osoitus luonnon monimuotoisuudesta. Korkeasaaressa järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Kesäisin Korkeasaareen saapuu hauskimmin Kauppatorilta tai Hakaniemestä vesibussilla. Sisäänpääsy vesitse onnistuu kesäkuukausina päivittäin. Mustikkamaan ulkoilualueen kautta maitse eläintarhaan pääsee ympäri vuoden.

4. Vesipuisto Serena

Espoossa sijaitseva Vesipuisto Serena on pohjoismaiden suurin vesipuisto, joten se on varmaankin perheen vesipedon käyntikohdelistalla ensimmäisenä. Trooppisessa vesipuistossa koko perhe voi pulikoida uima-altaissa, laskea hurjia vesiliukumäkiä tai nauttia rentouttavista poreammeista.

Serenan kallioon louhittu saunaosasto on sekin elämys. Serenasta löytyy myös ravintoloita. Kesäkuukausina Serena on avoinna joka päivä.

5. Risteily Tallinnaan

Perheen shoppailija haluaa ilman muuta lähteä kesäisenä päivänä ostosmatkalle muutaman tunnin laivamatkan päässä sijaitsevaan Tallinnaan. Tallinnan ostoskeskuksissa juokseminen ja pienten putiikkien koluaminen tyydyttää varmasti suurimmankin shoppailujanon.

Helsingin satamista on hyvät yhteydet Suomenlahden toiselle puolelle, ja lähtöjä on päivässä useampikin, joten yksi ostosmatka mahtuu varmastikin lomaviikon aikatauluun.

6. Muista myös Helsinki-kortti!

Helsinki-kortti on hyvä hankinta, jos aiot vierailla useissa kaupungin käyntikohteissa. Helsinki-kortti toimii matkalippuna, pääsylippuna ja alennuskorttina.

Lisätietoja:

Heureka
Suomenlinna
Korkeasaari
Serena
Tallink Silja
Viking Line
Eckerö Line
Helsinki-kortti

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.