Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ecuadorin monipuolisuus näkyy kaupungeissa: 4 erilaista kaupunkikohdetta

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Ecuadorin-lomalla voi kokea toisistaan täysin poikkeavia maisemia hiekkarannoista vuoristoon ja tiheään viidakkoon. Ota lomasta kaikki irti vierailemalla näissä kaupungeissa!
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 15.05.2020
facebook   whatsapp

1. Pääkaupunki Quito

Etelä-Amerikan länsirannikolla, päiväntasaajan korkeudessa sijaitsevan Ecuadorin pääkaupunki Quito tarjoaa tunnelmallisen vanhankaupungin värittämän kauniin kaupunkikuvan lisäksi hulppeita maisemapaikkoja. Vaikuttavimpien kokemusten joukkoon lukeutuu kyyti Quito Teleferico -köysiradalla. Kymmenen minuutin matkan päässä avautuu henkeäsalpaavat näkymät koko Quiton kaupunkiin, ja vielä korkeammalle pääsee kiipeämään vuorella meneviä polkuja pitkin.

Quiton pohjoispuolella sijaitsee koko maapallon keskipiste, Ciudad Mitad del Mundo. Kansallisen maamerkin ympärillä sijaitsee useita patsaita ja pieni kylä. Planeetan keskipisteeseen rakennettu, messinkisellä maapallolla koristeltu monumentti on 30 metriä korkea.

ShutterstockQuito, Ecuador
Noin 30 kilometrin päässä Quitosta sijaitsee maailman keskipiste, joka myötäilee päiväntasaajan rajaa.

Ecuadorin sääolot vaihtelevat sijainnista riippuen, ja sää pääkaupunkiseudulla on rannikkoon verrattuna huomattavasti viileämpi. Quito sijaitsee vuorien välissä, joten pilvet kerääntyvät usein kaupungin ylle tuoden lisäviilennystä.

2. Ecuadorin suurin kaupunki Guayaquil

Ecuadorin rannikolta löytyy kilometrikaupalla hiekkarantaa, jotka sopivat loistavasti erilaisiin ranta-aktiviteetteihin. Rannikolla sijaitsee myös maan suurin kaupunki, Guayaquil. Kaupunki tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa, ja kaupungissa sijaitsee myös maan upeimpiin lukeutuva nähtävyys, Santa Ana -vuoren huipulla kohoava El Faro -majakka.

ShutterstockGuayaquil, Ecuador
Guayaquil tarjoaa monipuolisen kaupunkikuvan.

Rannikon sää on yleisesti lämmin tai kuuma ympäri vuoden, ja tyypillisesti lämpötila on 25 asteen tuntumassa. Eniten sateita on tammi–huhtikuussa.

Vaihtelua kaupunkilomalle tuovat rannikon näyttävät rannat. Lähin ranta, Playas, sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Guayaquilista. Rannalla voi rentoutua nautiskellen alueen herkkutarjonnasta.

3. Länsirannikon tunnelmaa Mantassa

Mantan kaupungissa on useita rantoja ja rannikkoa järisyttävätkin usein melko suuret Tyynen valtameren aallot. Voimakkaiden aaltojen vaikutuksesta kaupunki on suosittu vesiaktiviteettikohde.

ShutterstockManta, Ecuador
Mantan rantakaupunki tarjoaa leppoisia rantapäiviä.

Mantan rannoista San Lorenzon ja Santa Marianitan rannat ovat suurimmaksi osaksi hyviä rantoja surffaukseen. Kaupungissa on hyvät palvelut, joiden avulla loman aikana voi kokeilla toimii useita erilaisia vesiaktiviteetteja. Monet paikalliset yritykset tarjoavat myös veneretkiä, joiden aikana on mahdollisuus nähdä valaita.

4. Aktiviteettikaupunki Baños

Jos kaipaat vaihtelua kulttuuri- ja rantakaupunkeihin, suuntaa maan aktiviteettipääkaupunkiin Bañosiin. Baños sijaitsee Ecuadorin itäisillä alangoilla, lähellä Amazonin sademetsiä.

ShutterstockBaños, Ecuador
Bañosin vehreät maisemat luovat erinomaisen esiripun extreme-aktiviteeteille.

Vierailulla pääsee kokemaan esimerkiksi adrenaliinia nostattavan koskenlaskun, vuorikiipeilyä vesiputouksilla ja patikointia ennennäkemättömissä maisemissa Pailon del Diablo -putouksilla, joiden nimi tarkoittaa suomennettuna paholaisen vesiputouksia. Vierailu on helppoa, sillä putoukset sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä Bañosin keskustasta.

>> Lue lisää vinkkejä Ecuadoriin!

Teksti: Nina Lindroos ja Sanni Niemi
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.