hero taustakuva

Vau, mikä video – tältä näyttävät kaukaiset Galapagossaaret!

iStockphoto artikkelin kuva
Aktiivilomat
Galapagossaarten uniikki luonto houkuttaa kävijöitä tuhansien kilometrien takaa. Katso video saarten ainutlaatuisista asukkaista!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 25.12.2015
facebook   whatsapp

Galapagos on kaukana kaikesta

Kivinen saariryhmä Tyynellä valtamerellä noin tuhannen kilometrin päässä rannikosta ei ehkä kuulosta kaikkein kiinnostavimmalta matkakohteelta. Galapagossaarilla on kuitenkin oma erityinen tarinansa: ne eivät ole koskaan olleet kiinni mantereessa ja tästä syystä saarten luonto on aikojen kuluessa kehittynyt täysin muusta maailmasta poikkeavaksi.

Näillä Ecuadorille kuuluvilla vulkaanisilla saarilla elää suuri joukko eläinlajeja, joita ei tavata missään muualla koko maailmassa. Matkailijat ovat usein valmiita näkemään suuren vaivan ja maksamaan melkoisia summia päästäkseen näkemään laavaleguaanit, sinijalkasuulat ja galapagosinpingviinit omin silmin. Elämyksen ainutlaatuisuus korvaa kaiken sen vaatiman vaivan.

Koko saaristo on kansallispuistoaluetta, jossa liikkuminen on rajattua. Kävijät pääsevät tutustumaan osaan saarista, mutta säännöt ovat tiukat: mukana ei saa tuoda esimerkiksi ruokaa tai mitään elollista, jotta vahingossa ei sekoitettaisi Galapagoksen herkkää ekosysteemiä. Matkailu ei ole tuonut saarille pelkkää hyvää ja kävijöiden määrää on jo jouduttu rajoittamaan.

Päiväntasaaja halkaisee Galapagoksen saariston suurimman saaren Isabelan kohdalta. Hallinnollinen keskus ja pääkaupunki Puerto Ayora sijaitsevat Santa Cruzin saarella. Kaikkiaan saaristo koostuu 19 saaresta.

Katso tämä upea video Galapagossaarilta ja nauti virtuaalimatkasta harvinaisiin maisemiin!

Video: Silversea Cruises

>> Lue lisää: 24 värikästä kuvaa Galapagossaarilta

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.