Hyppää sisältöön

Vau, mikä video – tältä näyttävät kaukaiset Galapagossaaret!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 25.12.2015
Galapagossaarten uniikki luonto houkuttaa kävijöitä tuhansien kilometrien takaa. Katso video saarten ainutlaatuisista asukkaista!

Galapagos on kaukana kaikesta

Kivinen saariryhmä Tyynellä valtamerellä noin tuhannen kilometrin päässä rannikosta ei ehkä kuulosta kaikkein kiinnostavimmalta matkakohteelta. Galapagossaarilla on kuitenkin oma erityinen tarinansa: ne eivät ole koskaan olleet kiinni mantereessa ja tästä syystä saarten luonto on aikojen kuluessa kehittynyt täysin muusta maailmasta poikkeavaksi.

Näillä Ecuadorille kuuluvilla vulkaanisilla saarilla elää suuri joukko eläinlajeja, joita ei tavata missään muualla koko maailmassa. Matkailijat ovat usein valmiita näkemään suuren vaivan ja maksamaan melkoisia summia päästäkseen näkemään laavaleguaanit, sinijalkasuulat ja galapagosinpingviinit omin silmin. Elämyksen ainutlaatuisuus korvaa kaiken sen vaatiman vaivan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko saaristo on kansallispuistoaluetta, jossa liikkuminen on rajattua. Kävijät pääsevät tutustumaan osaan saarista, mutta säännöt ovat tiukat: mukana ei saa tuoda esimerkiksi ruokaa tai mitään elollista, jotta vahingossa ei sekoitettaisi Galapagoksen herkkää ekosysteemiä. Matkailu ei ole tuonut saarille pelkkää hyvää ja kävijöiden määrää on jo jouduttu rajoittamaan.

Päiväntasaaja halkaisee Galapagoksen saariston suurimman saaren Isabelan kohdalta. Hallinnollinen keskus ja pääkaupunki Puerto Ayora sijaitsevat Santa Cruzin saarella. Kaikkiaan saaristo koostuu 19 saaresta.

Katso tämä upea video Galapagossaarilta ja nauti virtuaalimatkasta harvinaisiin maisemiin!

Video: Silversea Cruises

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: 24 värikästä kuvaa Galapagossaarilta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiesitkö, että Galapagossaarella on eläimiä, joita ei voi nähdä missään muualla? Katso video

Delfiinit

Toteuta unelmasi! Näissä paikoissa voit bongata valaita ja delfiinejä

Pingviinit rannalla

Parhaat paikat söpöjen pingviinien bongaukseen – top 5

Obeliski Buenos Airesissa

Etelä-Amerikan kiinnostavimmat kaupungit – tässä vinkit tulevalle vuodelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja