Hyppää sisältöön

Viisi syytä matkustaa Belgradiin – koe uusi kohde ennen muita

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.02.2019
Serbian pääkaupunki Belgrad on kiehtova kaupunkikohde, jonka jännittävä historia ja edullinen hintataso kiinnostavat matkailijoita.

1. Helppo kohde Suomesta

Balkanin niemimaan keskellä sijaitseva Serbia on nyt suomalaisille helpompi matkakohde kuin koskaan aikaisemmin. Serbialainen lentoyhtiö Air Serbia tarjoaa suoria lentoja Helsingistä maan pääkaupunkiin Belgradiin kesäkuusta 2019 alkaen. Yhtiö liikennöi väliä kolme kertaa viikossa.

Air Serbian hinnat ovat varsin kilpailukykyiset, mutta lentoja ostaessa on syytä muistaa, että halvimpaan lippuluokkaan sisältyvät vain käsimatkatavarat kahdeksaan kiloon saakka. Lentoaika Helsingistä Belgradiin on noin kaksi tuntia ja 35 minuuttia, joten maisemanvaihto onnistuu mukavan nopeasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBelgrad, Serbia
Belgradissa yhdistyvät itäiset ja läntiset vaikutteet, joten matkailija kokee takuulla kaupungissa uusia elämyksiä.

Jos haluat matkustaa kohteeseen, missä kovin moni ei ole vielä käynyt, kannattaa Belgradissa vierailla mahdollisimman pian!

2. Edullinen hintataso

Belgrad lukeutuu halvimpiin eurooppalaisiin pääkaupunkeihin, joten kaupunkiloma Belgradissa onnistuu myös pienellä budjetilla. Halpa hintataso näkyy erityisesti hotellien ja ravintoloiden hintatasossa. Esimerkiksi kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa maksaa noin 50 euroa yöltä, ja ateria keskitasoisessa ravintolassa alle kymmenen euroa.

Serbian oma valuutta on dinaari, joka on arvoltaan noin 0,8 senttiä.

3. Herkullinen ravintolatarjonta

Edullisen hintatasonsa vuoksi Belgradiin kannattaa matkustaa ruokalomalle. Kaupungin ravintolatarjonta on monipuolinen, ja vaikka Belgradista ei vielä ole noussut yhtään ravintolaa arvostetulle Michelin-listalle, löytyy kaupungista hyvä valikoima tasokkaita ravintoloita.

Kokeile esimerkiksi kreikkalaiseen keittiöön erikoistunutta Panta Rei -ravintolaa, tyylikästä Ambaria tai vaikkapa tunnelmallisesta terassistaan tunnettua Franš-ravintolaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Serbialainen ruoka on Balkanin alueelle tyypillisesti hyvin lihapitoista, mutta ravintoloista löytyy myös kasvisvaihtoehtoja. Älä jätä väliin herkullista krempita-kermaleivosta!

4. Kiinnostava kaupunkikohde

Belgradissa houkuttaa tunnelma. Kauniit vanhat rakennukset, paikoitellen hyvinkin rähjäinen maisema sekä ystävällisistä paikallisista täyttävät terassit luovat kaupunkiin omanlaisensa ilmapiirin. Matkailija, joka rakastaa kahviloita, ravintoloita ja rauhallista kaupunkitunnelmaa, viihtyy Belgradissa varmasti.

Kuten monissa muissa balkanilaisissa kaupungeissa, myös Belgradissa historia on vahvasti läsnä. Useat veriset taistelut ovat jättäneet jälkensä niin kaupunkiin kuin kaupunkilaisiin, ja edellisen kerran kaupunkia on pommitettu vuonna 1999. Tästä muistuttavat muutamat, edelleen pommitusten jäljiltä yhä täysin vaurioituneet rakennukset Belgradin keskustassa.

ShutterstockBelgrad, Serbia
Belgradin tunnetuimpien kohteiden joukkoon lukeutuu näyttävä Kalemegdanin linnoitus ja puisto.

Nykypäivänä kaupunki on vahva sekoitus itää ja länttä, sillä länsimaiset ketjuliikkeet sijaitsevat arkkitehtonisesti merkittävissä rakennuksissa kaduilla, joiden nimet on kirjoitettu kyrillisin aakkosin. Kaupungilla ei voi kävellä näkemättä ortodoksisia kirkkoja.

5. Nähtävyydet tarjoavat tekemistä

Vaikka Belgradissa ei olekaan Eiffelin tornin kaltaisia ikonisia nähtävyyksiä, kaupungissa riittää kuitenkin nähtävää. Tunnetuin vierailukohde on Tonavan ja Savan rannalla sijaitseva Kalemegradin puisto ja linnoitus, josta avautuu vaikuttava näkymä Belgradin ylle. Alue on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosima ajanviettopaikka.

Muita hyviä vierailupaikkoja ovat muun muassa Belgradin keskustan ytimessä sijaitseva Tasavallanaukio ja niin ikään keskustassa oleva, vain jalankulkijoiden käytössä oleva alue. Myös Pyhän Savan näyttävä katedraali ja Jugoslavian johtaja Titolle rakennettu Kukkien talo.

>> Lue lisää vinkkejä Belgradiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Belgrad

Taas uusi lentoreitti Turusta – Wizz Air aloittaa heinäkuussa suorat lennot Belgradiin

Kazan, Venäjä

Matkailija, oletko kuullut näistä? Tässä erikoisimmat Euroopan-kaupungit, joihin voit lentää suoraan Helsingistä

Belgrad, Serbia

Taas uusi lentoreitti Helsingistä! Uusin Balkanin-kohde on kiehtova kaupunki